• boğaziçili politika öğrencilerinin korkulu rüyası. oldukça iyi bir hoca olmasına ve oldukça da iyi ders anlatmasına rağmen bir dönemde öğrencilere 4 yılda okuyabilecekleri kadar makale okutup bir de okunup okunmadığını kontrol etmek için düzenli olarak quizler yapmaktadır. bu sebepledir ki cin fikirli politikacılar yaz sıcağında derse girmeyi göze alıp bu dersi yaz okulunda hallederler.
  • bir üst modeli emine beder'dir.
  • oldukca iyi ders anlatir deyip sizi kandirmalarina izin vermemeniz gereken hoca. tamam anlattiklari iyi hos ve cogu zaman guncel lakin derste o kadar hizli konusuyor ve dersi o kadar daginik anlatiyor ki not tutmak, ders dinlemek cehennem azabi gibi oluyor. ders bittiginde maraton kosmus gibi hissediyorum cogu zaman.
  • dünyanın en şirin hocası olduğundan şüphelendiğim kişidir efendim bu. alanına deli gibi hakim olmanın yanısıra, şahane de bir hocadır, bir derste size 5 derslik bilgi öğretir. genelde açtığı ve bir kitle dersi olan pols 303 ile değil, seçmeli dersleri ile değerlendirilmelidir kanımca, zira bu az öğrencili derslerde iyice şahane olur kendisi, masal gibi dinlersiniz. işine aşık biridir, gözleri parlar ders anlatırken. o çılgın enerjisiyle bi de sürekli "yoruldunuz ama azıcık daha analatayım mı? lütfen bakın burası çok güzel" filan diye şirin şirin uzatmaya çalışır.

    çok iyi bir hocadır, ama o kadar da iyi bir insandır. paperları mesela notu düşürüyorsa ortalamaya dahil etmez filan. çok yardımseverdir, çok sıcak, çok anlayışlıdır. açtığı her dersi almak lazımdır. *
  • 10 numara insandır, daha fazla tanıma gerek yok bence.
  • çok fazla okuma verdiği doğrudur ama dönem ilerledikçe okumanızı istediği tüm makalelerin gerçekten de gerekli olduğunu hissedersiniz ya da hissettirir. öyle bir heyecan ve coşku ile anlatır ki siz de kendinizi kaptırırsınız. 303'te adam smith muhakkak sorar, tekrar tekrar sorar. polanyi sever, hayek sever. kişisel bir sıkıntınız olduğunda da yardımcı olmak için elinden geleni yapar. melek gibi bir insandır.
  • hem akademik hem insani yönü çok kuvvetli olan akademisyen; örnek akademisyen.
    öğrencileri ile arasında soğuk duvarları olmayan tavrı akademisyenliğe adım atma cesareti verir, derslerdeki enerjik ve derinlikli anlatımı o kadar da kolay değil dedirtir.
  • boğaziçi politika'nın en has hocasıdır. öğrencinin halinden anlar, dersi anlamamaya başladığınızı da anlar. aynı zamanda araştırmacı akademisyen yönü de iyidir, gidin biraz işlerini araştırın. ya da araştırmayın, cahıl cahıl takılın öyle.
  • dört yüz beş'te bir söyleşisi çıkmış akademisyen.

    http://dortyuzbes.com/mineeder/

    boğaziçi üniversitesi öğretim üyeleri prof. dr. mine eder ve prof. dr. özlem öz’ün yürüttüğü “neoliberalization of ıstanbul’s nightlife: beer or champagne?” (istanbul gece hayatının neoliberalleşmesi: bira mı şampanya mı?) başlıklı çalışma üzerine mine eder’le sohbet ettik.

    bu sohbette, istanbul gece ve eğlence hayatının politik-ekonomisi çerçevesinde, gece hayatındaki “lüks” tanımı ve mekânlar yoluyla yaşanan ayrıştırmadan, mekânların değeri ve segmentini belirleyen öğelere; kentleşmenin olumlu ve olumsuz etkilerinden, “kentsel dönüşüm” ve “soylulaştırma” kavramlarına; son yıllarda yaşanan kalkınma çılgınlığından, “şehir hakkı” kavramı ve gezi hareketini oluşturan faktörlere kadar uzanan bir çok konuyu bulacaksınız.

    mine eder’le sohbet ederken mekân siyaseti ve ekonomisine dair yaptıkları çalışmalar serisinin beşiktaş ve tophane ile devam edeceğini öğrendik. bu çalışma üzerine de konuşmak için söz aldık. biz bu sohbetten çok şey öğrendik, sizin de merakınızı giderebildiğimizi umuyoruz.
  • yabancı bağlantılılarımızın amerikancı olanlarından.

    ağababaları için: (bkz: üstün ergüder)
hesabın var mı? giriş yap