• istanbulda kadikoyden kartala kadar uzanan cadde. asil adi bu degil, ustunde minibus seferleri oldugu icin boyle deniyor. ayni bolgedeki bagdat caddesinin antitezi gibidir, bar-cafe hak getire, aksam 10'dan sonra yasam durur, seven elevenlar disinda acik dukkan olmaz filan. sevilesi bisi degildir.
    7 yıl sonra gelen edit: kıymetini bilememişim.
    13 yıl sonra yeniden gelen edit: ne kıymeti anasını satiim, bariz bir şekilde dünyanın en sikindirik caddesidir.
    20 yıl sonra yine yeni yeniden gelen edit: aradan geçen yedi yılda entry'nin ilk halnde söz ettiğim bar-cafe yoksunluğu, geç saatte yaşamın durması gibi kötü yanlarında bir nebze düzelmeler oldu, fakat caddenin en bariz olumsuz özelliği olan pendik kadıköy minibüsü teröründe tabii ki bir değişme yok. bunun düzeldiğini görebileceğimden yana umutlu değilim, ama 2020'li yılların ikinci yarısında elektrikli minibüslerin yaygınlaşmasıyla en azından o sinir törpüsü motor seslerinden büyük ölçüde kurtulabiliriz*.
    ölmez sağ kalırsak 27. yıl editinde görüşmek üzere, esen kalın.
  • esas adi semsettin gunaltay caddesi.. bir dakikada en az uc minibus gecer.. zaten cogu zaman siz bi sokaktan caddeye cikarken, soforun biri sizi gozune kestirir, beklemek zorunda kalmazsiniz.. (bkz: ordek)
  • adının minibüs caddesi olmasına rağmen gece belli bi saatten sonra minibüse benzeyen bişey göremeyeceğiz eğer yayaysanız ve cebinizdede taksiye verecek paranızda yoksa sizi kara kara düşündüren cadde.eğer adamları toplarsanız yolun ortasında gece maçı bile yapabilirsiniz .
  • esas adi fahrettin kerim gokay caddesidir*
  • arabanın amortisor aksamını sikmek üzere özel olarak dizayn edilmiş, belediyenin insanına ne kadar deger verdiginin bir başka naçizane gösterisi cadde.
  • kayışdağı caddesi olarak da geçer, zaman içinde fazlaca isminin değişmesinden, belli noktalardan sonra farklı adlandırılmasından, "cadde" denince bağdat caddesinin anlaşılmasından minübüs caddesi olarakadlandırılır, i yerine bir ü koymak sevaptır sonuçta.
  • ayrıca kartal yakınlarında üsküdar caddesi ismini alır.
    ve minibüs hattının ismi pendik-kadıköy olmasına rağmen bu hat
    kartaldan öteye gitmediğinden, minibüs caddesi de kartalda son bulur.
  • maltepe tarafında "eski bağdat caddesi" olarak da anıldığı görülen cadde.
  • istanbul'a ankara'dan sonra gelme bir birey oldugumdan ve ankara'da dolmus ile minibus ayrimi olmadigindan, ilk geldigimde hep dolmus caddesi dedigim ve karsimdakinin bana bo$ bo$ baktigi cadde.
  • adam basına 3 araba galerisi duser.cogunda da gostermelik birkac araba durur,kayısdagı caddesi,semsettin gunaltay caddesı,
    bostancı'dan sonra bagdat caddesi,halk arasında minubus caddesi gibi isimleri vardır, iski calısması yuzunden berbat hale geldi yamalarla kapatıldıgı icin devamlı cokmeler olur
hesabın var mı? giriş yap