*

  • flash konseptli, yüksek prestijli web tasarım yarışması.
  • son derece şık tasarlanmış siteleri kategorilendirilmiş bir şekilde sunan güzel site.
    http://www.favouritewebsiteawards.com/ adresinde ikame etmektedir.
  • adresi şu şekilde değişmiş:
    http://www.thefwa.com/
    içine bir dalındığında saatlerin akıp geçtiği, görsel şölene dönüşen websitesi
  • tasarımcının sabah kahvesine eşlik eden ilham kaynağı,kıskançlık krizi, "vay şerefsiz ne kadar güzel yapmış" cümlesi, "abi japonlar yapıyo" serzenişi. klasik tanımıyla, dünyanın her yerinden en güzel flash sitelerinin adreslerinin bulunabileceği bir platform, bir derleme. özet anlatımıyla ekşi sözlük kadar olmasın, faydalı bir adres.
  • tarih itibari ile tasarimini degistirmis flash kategorizasyon sitesi.
  • teoman'ın interaktif klibi yalnız kalpler sütunu'nun "public votes"da yarıştığı site.

    http://www.thefwa.com/…issions/lonely-hearts-column
  • ingiltere, 'football writers association' (futbol yazarları derneği).

    1947 senesinde kurulmuş, günümüzde 400 üyesi var. ada futbolunda yılın oyuncusu dernek üyeleri tarafından seçiliyor.
  • fresh water allowance'in kısaltması.

    dışarıdan baktığınızda gemilerin su altında kalan kısmını göremeseniz ama gemilerin metrelerce su altında kalan kısımları vardır ve buna draft denir. gemiler ancak draftının izin verdiği derinlikte yerlere girebilirler. 10 metre draft ile 9 metre derinliği olan bir suya giremezsiniz çünkü karaya oturmuş olursunuz. bu yüzden gemilerin draftları titizlikle hesaplanır. aslında limandan kalkmadan önce dışarıdan bakarak geminin bordasındaki kana rakamları sayesinde görebilirsiniz draftın kaç olduğunu ancak yolda harcadığınız veya ikmal yaptığınız tonlarca yakıt, su, kumanya, malzeme ve bulunduğunuz suyun yoğunluğu draftınızı değiştirecektir ve sizin yeni draftı hesaplamanız gerekecektir. işte fwa buradaki suyun yoğunluğunun neden olduğu draft değişimini bulmaya yarar.

    tatlı suyun yoğunluğu(1.000 g/ml) ile tuzlu suyun yoğunluğu(1.025 g/ml) farklıdır. tuzlu su daha yoğundur ve cisimlere daha iyi kaldırma kuvveti uygular. gemiler de tuzlu sudan tatlı suya geçtiklerinde daha çok batarlar veya tatlı sudan tuzlu suya geçtiklerinde yükselirler. gemilerde bu batma çıkma miktarına fwa denir. normalde kutu biçimindeki cisimlerde bu miktar ters orantı yapılarak kolay bir şekilde bulunabilirken gemilerin düzgün olmayan yapısı nedeniyle bulunması o kadar kolay değildir. ayrıca fwa sayesinde sadece tatlı su ile tuzlu su arasındaki draft değişimini değil; herhangi iki yoğunluk arasındaki draft değişimini bulabiliriz.
  • (bkz: fw-190)
hesabın var mı? giriş yap