• hâlâ 10-15 gigabyte gibi 20 sene öncede kalan kota miktarlarını sattıkları yetmiyormuş gibi fiyatlarını da 300 liralara kadar çıkarmışlar. lan instagram reels'tan bir video açıyorsun herif hem 4k yapmış hem de hdr. sadece 1 videoda neredeyse 100 megabyte kota gidiyor. 15 gb neyime yetecek benim hiç mi utanmıyorsunuz? yüksek kotalı tarifeler 600 liradan başlıyor. yüksek dediğim de 30-40 gigabyte.

    5 gigabyte kotalı tarife bile var sene olmuş 2024. reziller. en büyük rezaletse hâlâ istanbul'un göbeğinde çekmeyen mahalleler var. altyapı yatırımı diye bir şey yok.

    edit: hâlâ 10 euro ucuzmuş diyenler var. lan tamam 10 euro'mu al ama karşılığında çağımıza uygun kota ver. 15 gigabyte nedir.
  • 2024 yılında hala sınırsız mobil internet diye bir olayın olmamasından (varsa da tabana yayılmamasından) dolayıdır. uzay çağındayız ama kota derdine düşüyoruz. sonra da almanya bizi kıskanıyormuş.
  • 10 eurodan ucuza hizmet alıyorsun daha ne ?

    edit: 10 euroya türk yapımı tshirtler zor alınıyor. siz uydudan/baz istasyonundan veri alıp göndermeyi tshirt yapmaktan kolay ve ucuz mu sanıyorsunuz?

    edit2: ülkemizde üretilen gıdalar bile yurt dışında bizden daha ucuza satılıyor. adamlar bizden 4-5 kat fazla kazanıyor ama çoğu ürüne aynı parayı veriyoruz. hatta teknolojik ürünlerde biz daha çok veriyoruz. avrupalı asgari ücretle 3-4 tane ps5 alabiliyor, biz 1 tane bile alamıyoruz. ev yanıyor siz halının köşesi buruşuk diye şikayet ediyorsunuz. ev yanıyor ev, boşver halıyı asıl soruna odaklan.
  • her ekonomik tartışmada fiyatı dövize çevirip ucuz diyenler hem sınırdışı edilsin hem de pasaportları iptal edilsin.
  • ülkede herbir kalemin fiyatının çığrından çıkması desek, daha doğru olur.
  • kesinlikle katıldığım düşüncedir. evimdeki fiber internet arıza nedeni ile bir süre kesildi, mecburen cep telefonunun internetini kullanmak zorunda kaldım. netflix'te 1 film izlemek gafletinde bulundum, 15 gb kotamın yarısı bitti. izleme amk diyecekler vardır elbette ancak yukarıdaki yazar arkadaşın da dediği gibi; yıl olmuş 2024. 1080p giriş seviyesi kalite sayılmaya başlanmışken ve artık tüm medya görüntülü hale gelmişken bizim operatörlerin yüksek kapasiteli tarifeleri bile 30 gb seviyelerini geçmiyor. şu anki koşullarda giriş seviyesi 15gb'larda olmalı, normal kullanıcı en az 50gb civarında olmalı, yüksek kotalı tarifeler ile 150 gb seviyelerine çekilmelidir. bunların fiyatları da insan evlatlarının ulaşacağı seviyelerde olmalıdır.
  • moldova’da 20 euro verip sınırsız internet kullanıyorsunuz. evet moldova.
  • kimsenin tepki göstermediği olay. kuş kadar kotalar kabullenilmiş.
  • debe önetidi: birkaç arkadaş x’te #hashtag kampanyası başlatmayı teklif etti. nasıl bir tag kullanabiliriz peki? ben x'te yok gibiyim. sadece okuyorum, paylaşımım yok. takipçim yok. #mobileadalet nasıl olur? bir saat belirlesek ve burada bir hashtag belirleyip yardırsak mı acaba? arkadaşlar, favori basmanın, entry girmenin ötesine geçmeyelim mi?

    türkiye’nin en önemli sorunlarından biridir.

    kimse sesini çıkarmıyor kafayı yememek elde değil. sanki bütün bir ulus beyin felci geçirmiş. milyonlarca cep telefonu kullanıcısı hiçbir şey yokmuş gibi kendilerine dayatılan fiyatları ve utanç verici gb’ları zerre kadar dert etmiyor. 20 gb - 30 gb - 40 gb nedir? cep telefonları olmuş sinema. cep telefonları olmuş tv. cep telefonları olmuş gazete. video izlemek hayatın en ama en sıradan en basit, en önemsiz parçası haline gelmişken 20 gb nedir lan? 40 gb nedir? iki tane film izlesen zaten 10 gb bitiyor. bir tv programı izlesen 5 gb bitiyor.

    hiçhiri doğru dürüst çekmiyor. hız desen beş para etmez. fiyatlar kol gibi. neden gündem olmuyor bu? biz turkcell, vodafone, türk telekom için mi yaşıyoruz? bu üç şirket kanımızı emiyorlar. hantal ve obez devlet kurumları gibi bir konuma gelmişler. hiçbir inovasyon yok. alt yapı yok. internet aşırı derecede pahalı. kimse bunlara ayar vermiyor. kimse bunlar oğlum siz napıyorsunuz demiyor. sorsan uzaya çıkıyoruz. sorsan dünyanın ilk bilmem kaç ekonomisindeyiz. adamlar istiyor ki tüm kazancımızı internete verelim. hediye ettikleri sikik 1 gb’lar 5 gb’ları da alsın götlerine soksunlar. nefes alıp veremeden bitiyor!

    edit: entry çok fav alıyor, demek ki herkes dertli. tabii ki dertli. buradan serzenişte bulunmanın da pek bir yararı yok. x’te bir hashtag çalışması başlatılabilir. bu konu gerçekten büyük bir problem. sesimizi duyurmalıyız. cep telefonları artık nefes alıp vermek gibi, bir yerden bir yere yürümek gibi hayatın en zaruri ve en sıradan ihtiyacı haline gelmişken 3 - 5 gb’lık internet tarifelerine 400 lira - 600 lira ödemek, 10 gb ek pakete 250 lira falan vermek akıl kârı değil. bu düpedüz keriz yerine konulmak. dediğim gibi x'te bir kampanya başlatılabilir. kuzu kuzu olduğumuz için köklüyorlar bize.
  • salçaların, peynirlerin gramajlarıyla oynuyorlar. bu yüzden insanlar kazıklandığını düşünmüyorlar, alım gücünün azaldığının farkına varamıyorlar. keşke bu durumun benzerini mobil tarifelerde de görsek. operatörler smslerle , dakikalarla bytelarla oynayın. hiç yoktan kazık yediğimizi düşünmeyelim.
hesabın var mı? giriş yap