• mozillanin mail yarisi, firebirdin esi, kardesi.
  • mozilla'nın mail ve news programı. buralar 0.4 vesion'u en son stable sürüm ve mozilla firebird'e çok benzeyen kullanması kolay bir arabirim ve öğrenebilen akıllı bir spam filtresi ile geliyor ve outlook'tan bayağı bir daha hızlı çalışıyor. üstüne ek olarak outlook ve outlook expressten eski adres defterinizi ve maillerinizi import edebiliyor otomatik olarak.

    bize de burda outlook'u uninstall etmek düşüyor.
  • mozilla firefox ile beraber mozillanin technology preview olarak adlandirdigi ve gelecekte ortaligi kasip kavurcak olan mail programi. 0.6 versiyonunda iken bile boyle iyi calisiyorsa tam olarak bittigi zaman nasil canavar gibi olur dedirten program.
  • tartisma kabul etmeyecek sekilde gordugum en kullanici dostu* arabirime* sahip program. ama bakiniz, mail client demiyorum, program diyorum. open source kardeslerinin** aksine bir kere crash de etmedi, ne zevkli bunu kullanmak.
  • 0.7 nolu versiyonu "reclaim your inbox" diyerekten cikmis olan program.
  • mozilla firefoxun kardeşi, güzel ve kullanışlı mail programı. arayüzündeki tek eksiklik, "get all mail" şeklinde bir buton olmayışı. birden fazla account kurduğunuz zaman, her birini teker teker seçip "get mail" komutu vermek bir süre sonra sıkıcı bir hal alabiliyor. onun dışında bir kusuruna rastlamadım. her accountun ayrı ayrı inboxlarını, sentlerini, deletedleirni tutması da iyi bir özellik.

    edit: üstte bahsettiğim get mail sıkıntısı, bir adet minik extension sayesinde düzeltilebiliyor.
    edit: 0.8 versiyonunda, bu eksiklik giderilmis, extensiona ihtiyac kalmiyor..
  • gelen spam mailler yüzünden uzun süren araştırmalarım sonucu (bkz: #6046827) pocomail, eudora vs gibi denemelerden sonra karar kıldığım mail client. outlook express'ten sorunsuz import (mailler (ki pocomail import edememişti doğru olarak), adres defteri (ki eudora import edememişti doğru olarak), account ayarları vs), filtre tanımlama kolaylığı (ki diğer ikisi öldürmüştü beni bunları tanımlarken (hayır canım altı üstü 17 tane filtrem var)), çok güzel arayüz (logosu konusunda tasarımcı arkadaşımdan da tam not aldı), aradığım herşeyi buldum. spam filtresi zaman içinde öğreniyormuş neyin spam olup olmadığını, onun da performansını görecez. ayrıca "get all mail" butonu da eklenmiş 0.8 sürümünde. ayrıca norton antivirus gelen mailleri tarayabiliyor, dolayısıyla virüs konusunda da bir endişem yok

    umarım parantez hatası yapmamışımdır, ctrl+shift+b şansım da yok burda*
  • mozilla firefoxdan sonra ikinci göz ağrım. spam mailleri çatır çatır ayıklayıp gerekli mailleri seçmesi uzun zamandır kullanmadığım bir pop3 mail hesabımı tekrar gündeme almamı sağlamıştır.
  • hotmail e de erisebileydi kesinlikle outlook un eline verecek program. (ha belki erisiliyordur ben bilmiyorum help?)
  • firefox'un iyice populer olmasina paralel olarak popularitesi giderek artan, outlook'un aslinda hava civa oldugunu gosteren yegane mail client.

    i love open source
hesabın var mı? giriş yap