• sabancı üniversitesi sanat fakültesinde fotoğraf ve web tasarımı derslerine giren, asıl mesleği mimarlık olan şahıs...
  • aynı zamanda multimedyaya giriş dersine de girer kendisi... ha bi de mit de master yapmışlığı falan vardır...
  • kendisi mit'de master yapmakla kalmamis dereceyle bitirip ustune bir de madalya falan almistir.
  • itu mimarlik fakultesi mezunudur. bu yuzden de ozellikle bina fotografi konusunda uzmanlasmistir. su an turkiyede kazandigi paranin 10 katini kazanabilecegi halde amerikada kalmak istememis, ulkesi icin birseyler yapma arzusuyla turkiyede yasamaya karar vermis idealist, guzel bir insandir.
  • 2 sene önce bilgi üniversitesi computer culture dersine girmiş olan, gayet samimi ve sıcak kanlı kişi. fotoğrafçılık konusunda çok iyi ve yardım severdir. photoline adlı dijital fotoğrafçılık dergisinde yazılar yazmaktadır ve yazılarıda gayet samimidir. olur da bir gün karşınıza çıakrsa ve mimarlık veya fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız sohbet etmenizi, en azından tanışmanızı önereceğim kişidir.
  • "i.t.ü'de kent planlaması okudu, fulbright burslusu olarak massachusetts institute of technology'de (m.i.t) mimarlık eğitimi aldı ve aia henry adams gold medal for excellence in architecture ödülü'ne layık görüldü. türkiye'ye döndüğü 1993 yılından itibaren eğitimci ve yayıncı olarak çalışan germen, halen, kendi şirketi bünyesinde profesyonel fotografçılık ve bilgisayar ortamında tasarım / multimedya işleri ile uğraşmaktadır. bilkent ve yeditepe üniversitelerindeki eğitimcilik tecrübesini takiben, yıldız üniversitesi mimarlık yüksek lisans ve bilgi üniversitesi görsel iletişim tasarımı bölümlerinde bilgisayar destekli tasarım ve multimedyaya giriş dersleri vermektedir. fotograf, mimarlık, kent planlaması, sanat ve bilgisayar destekli tasarım konularında çok sayıda basılı / online makalesi ve yayını vardır. türkiye ve amerika'da olmak üzere on üzerinde kişisel sergi açan germen, çeşitli üniversite ve sempozyumlarda mimarlık, fotograf, ve bilgisayar üzerine çalışmalarını sunmuştur. istanbul saydam günleri gibi etkinliklere katılmanın yanı sıra, internet ortamında yayınlanmakta olan paralax fotograf dergisi için süreli yazılar yazmaktadır. ayrıca, macintosh bilgisayarları dergisi macline'da editörlük yapmaktadır. aralarında yapı kredi kültür ve sanat yayınları, koç holding, istanbul kültür ve sanat vakfı ve tarih vakfı'nın bulunduğu çeşitli kuruluşlara çok sayıda çalışma teslim etmiştir."
    kaynak= "http://www.sabanciuniv.edu/…ass/vacd/turk_hoca.html"

    https://www.artsy.net/artist/murat-germen
    https://www.saatchiart.com/account/profile/264107
    https://www.lumas.com/artist/murat_germen/

    ted x | ömür biter yol bitmez : https://www.youtube.com/watch?v=esqd7ukohna
  • sayısal günlük adı altında digital photolineda fotoğrafları kadar keyifli yazılar yazan fotoğraf sanatçısı.
  • tanimaktan mutlu oldugum sayili hocalarimdan biridir murat germen. yaptigi isi cok sevmesi, ogrencilerine saygi gostermesi, insan gibi davranmasi, yeniliklere ve ogrenmeye acik biri olusu ayrica da gerektiginde maymun taklidi yapip, bogazina fiske atarak garip sesler cikaracak kadar komik biri olusuyla kendisini bana cok cok sevdirmis bir insandir.
  • vermekte olduğu "multimedya'ya giriş" dersinin basit bir ders olmadığını söyleye söyleye derslerde hipnotize olmamızı sağlamış insan.
  • mailinize verdigi cevaba 'tesekkur ederim' diye yazdiktan iki dakika sonra size 'birsey degil' diye mesaj gonderen sevimli danismanim
hesabın var mı? giriş yap