• aü sbfde kamu maliyesi dersleri veren sevil korumvari ders anlatmasıyla el üstünde tutulan, saygı duyulan insan*. kendisi sbf mezunu olup york üniversitesinde bir dönem dersler vermiştir.

    ayrıca şu gri ankara gününde işletme ve uluslararası ilişkiler öğrencilerine 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü, çoktan çok seçmeli bir sınav yapmıştır. böylece ilk defa kendilerini köşeye sıkışmış hissetmişlerdir öğrenciler.
    (bkz: cevapsız kalmak)
  • mimar bir versiyonu da vardir bu ismin; ayni zamanda esi ve kizi da mimardir, oglu ise gs üniversitesi iletisim fakultesi ogrencisidir.
  • siyasalda lisans ve yüksek lisans dersleri veren, derslerini ingiltere'de edindiği "küçük kartlar marifeti ile ders anlatma" yöntemi ile sürdüren hocamızdır.
    fakat ders süresi uzadıkça, o kartların o kadar da küçük olmadığı anlaşılmış, mini mini kartların koca koca tabelalara dönüştüğü şahsım tarafından pek çok kez gözlemlenmiştir.
  • ütopya gibidir.ama halihazırda var olduğu için diyemiyorum. nasıl o kadar sıkıcı konuları,normalden de uzattığı ders saatlerinde o kadar yoğun yoğun anlatır da dersinde sıkılınmaz, ilgi dağılmaz da gözler önde oturanın yazı stilinden karakter tahlili yapmaya çalışmaz. rahat ama seviyeli, yumuşak ama disiplinli, çok şaşırtıcı bir şekilde bilgisini aktarabilen kamu maliyesi ve maliye politikası insanı.
    ne yazıktır ki, artık gazi iibf nin hocasıdır.
  • iktisat alanında keynesyen teoriyi benimsemiş olup öğrencilerine de bunu çok güzel bir şekilde aktarmayı başarmıştır. aynı zamanda da yaklaşım yayınlarından çıkmış, "ekonomik istikrarın sağlanması ve kalkınma finansmanı bağlamında maliye politikaları, teori ve uygulamalarının değerlendirilmesi" adlı bir kitabı da bulunmaktadır.
  • sınavlarında minimum 8-9 sahife soru kağıdı ve 2 saat süre veren kamu maliyesi hocam.

    önceki hayatında haber spikeri olduğuna kesin gözüyle bakıyorum.

    severim, sayarım.
  • kon tv nin eğlenceli spor muhabiridir. ayrıca şovmenlik de yapar. özel organizasyonlarda insanları eğlendirir. yeri geldiğinde canlı yayınlarda bile herkese ayar verebilecek, laf sokabilecek bi yapısı vardır. dili sivridir lafını çekmez. aslen konyalı olmamasına rağmen konyasporu çoğu konyalıdan daha çok sever, destekler.
    stadyumdaki konyaspor taraftarının da sevgilisidir. konyanın attığı her golden sonra alır mikrofonu eline bi güzel coşar.
    "gooooooooolllllllll, lü lü lü lü lü lü" diye bağırır. yani kısaca bi ahmet çakar'ı bi erman toroğlu'nu nasıl futbol yorumu için değil de "bu sefer ne ilginçlik yapacak, ne diyip de yaracak yine" diye izleriz ya bazen. mustafa durmuş da tam da bu nedenle izlenecek bi insandır.
  • elindeki not kartlarını nihayet bir kitapta birleştirmiştir.

    kitabın önsözünden;

    "...
    ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi, gazi üniversitesi iibf, bir dönem york üniversitesi lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında yaptığım çalışmalar ve verdiğim derslere ait öğrencilerime düzenli olarak sunduğum ders notları ve "ekşi sözlük"te dahi yer bulan ders anlatma tekniğimin olmazsa olmaz küçük kartları bu kitabın hammaddesini oluşturmuştur."
  • üç dersten birinde "sözlüğe bile çıktım ona göre" diyen inanılmaz uzun süreler ders anlatma yetisi olan sınavlarda çoktan çok seçmeli bir teknik uygulayan ancak ne olursa olsun anlattığı işe yarayan dönem gazi iibf hocası.
    seviyoruz kendisini

    (bkz: gazi iibf)
  • 1987 yilinda cankiri'da bir kadınin, dayak yediği kocasından boşanma talebini reddederken tutanaga "kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmemek gerekir" yazdiran ve farkinda olmadan mor çati'ya giden süreci tetikleyen hakimin adi da mustafa durmus'tur.
hesabın var mı? giriş yap