• böyle şeyleri sadece biz birbirimize okuyoruz ve takdir ediyoruz ama gerçekten okunası bir yazı.

    (bkz: çomarların uğramayacağı başlıklar)
  • erdoğan dönemindeki dolar kurundan daha değersiz olan kurdur. ulu önder atatürk döneminde tl değerli iken; t. erdoğan döneminde ne yazık ki amerikan doları daha değerlidir.

    üzücü!...
  • maaşı dolarla alıyorlarmış bi nevi.
  • birazdan mağduriyetçilerin damlayacağı başlık.
  • müdahaleli dalgalı kura 80'li yıllarda, bant içinde dalgalı kura 2000'li yıllarda, daha sonraki yıllarda da şuanki dalgalı kura geçiş yapıldığı için bugünle karşılaştırmanın pek bişey ifade etmediği kurdur.
  • siyasi, askeri ve idari bir deha olduğunu bize bir kez daha göstermiştir
  • nereden nereye dedirtmiştir. ruhu şad olsun.
  • ek. millet siz geri zekalı mısınız? ben o dönemi değil, bu saçma argümanları eleştiriyorum. bana o dönem şöyleydi böyledi diye boş yere mesaj atmayın. savaştan çıkmış bir ülke, elinden gelenin en iyisini yapmaya çabalamış. ben buna bir şey demiyorum zaten aptallaşmayın. kör olmuşsunuz, okuduğunuzu da anlamıyorsunuz.

    bütçe fazlasıymış. olm o dönemde ne alınıyor ki bütçe açığı olsun? doğalgaz mı? milyon varil petrol mü? araç mı yoksa elektronik alet mi?

    türkiye'nin ithalat kalemlerine bakın. bunlar almasak zaten bütçe açık vermez. millet o dönem sobasında tezek, odun varsa kömür yakıyor. doğalgazın varlığından haberleri yok belki. binek araç dediğinde akla katır geliyor. cep telefonu, bilgisayar ne ola ki? millet açlıktan kırılıyordu. burada sanki refahın zirvesindeymiş gibi anlatmaya gerek yok. ektiğini yiyor. en büyük ithalat komşu köyden yapılıyor.

    bir şey almazsan bütçen de açık vermez, bu kadar basit. akdenizden bize yetecek doğalgaz çıkar, elektronikte, araba sanayisinde zirveye oynarsak
    ya da öylece bunları almayı bırakırsak yine bütçe fazlası verilir. bu aşırı saçma bir argüman.

    illa yapacaksan refahını kıyaslarsın. ha o zaman da bu man kafalar gelip savaştan çıkmış falan diyecek. lan o zaman niye dolar kurundan, bütçe açığından bahsediyorsun? ekonomi o dönem daha iyiymiş gibi çarpıtmaya gerek yok.

    ek. @dalmakotuolur mesaj attı, 1938de kişi başı gelir 92 liraymış. 92 liranın alım gücünü bulur, günümüzle kıyaslarsın mesela. böyle şeylerle karşılaştırma yapılır.
  • 1938'deki ekonomik tablo rönesans tablosu gibiymiş. ve bu tablo vatanseverlerin, milli ekonominin, bilimsel çabaların ve kadın-erkek elele çalışan türk toplumunun eseridir.

    bu vatan hâlâ ayakta duruyorsa işte bu temeller üzerine inşa edildiği için...
hesabın var mı? giriş yap