• sadece garanti bankası'nda değil, diğer bilimum bankalarda da bulunan bir ücret çeşididir.

    zaten absürd oranlarda olan nakit avans faizlerinin üstüne binince, nakit avans çekmeyi iyice masraflı bir hâle getirirler.

    (bkz: devlet buna bişey yapması lazım)
  • sadece garanti bankası'nın değil, hemen hemen bütün bankaların muhteşem ötesi uygulamasıdır.

    arkadaşlar. şimdi hiç bilmediğiniz bir gerçeği açıklıyorum. hazır mısınız? bankalar, babanızın hayrı için değil, kar amacı ile kurulmuş şirketlerdir. nasıl? şok oldunuz değil mi? ve her kar amacı ile kurulmuş şirketlerde olduğu gibi, bir gün kendilerinden borç falan alırsanız size arkadaş muamelesi yapmayacaklardır. yani benden borç para isteseniz ve ben de size ''yalnız her gün faiz işletirim. bi de içinden bi 5 lirasını keserim.'' desem, haklısınız. ama ben tabi ki size borç para falan vermem. kim verir? eh, banka verir.

    dolayısıyla ya nakit avans çekecek duruma düşürmeyin kendinizi (allah kimseyi düşürmesin) ya ihtiyacınız olduğunda borç para verebilecek sağlam arkadaşlar bulun kendinize ya da bankaların bu tür uygulamalarına şaşırmaktan vazgeçin.

    ''haram zıkkım olsun!'' diyebilirsiniz ama. ona bir şey demiyorum bak.
  • maaş kartımın bozulması sebebiyle bugün akbank bankamatiğinden çekmek zorunda kaldığım...

    200 tl için 15 tl işlem ücreti istiyor. ben de 50 tl çektim ve 10 tl ekstra ödedim. yani % 20 faiz.

    adamlar 'birileri zor duruma düşse de kucağıma gelse' diye bekliyorlar yani, haberiniz olsun.
  • kisa isvec seyahatimde metroyu kullanmak icin aldigim karti kredi kartim ile odemistim. iste bu islemlerde de garanti tarafindan tecavuz yontemi ile alinan miktardir. simdi yedim bizim hesap danismanini. kredi karti kullanamauyacak miyiz lan ?

    edit : maalesef ilgili firmanın pos cihazları işlemleri bankaya nakit kodu ile yolladığı için yapacak bir şey olmadığı ortaya çıktı.
  • soygundur.
    ulan 5 dakika ötedeki garanti atm'sine yürümeye üşendim, akbank atm'den 75 tl para çektim. uyarı olarak komisyon veya işlem ücreti tutarı da göstermedi, yoksa kalktı mı diye sevindim o an.
    az önce kredi kartı ekstremi kontrol ettim.
    işlem ücreti olarak kredi kartıma 9,5 tl yansıtılmış. halbuki hesabımda para vardı, nakit avans olarak değil oradan çekmesi gerekiyordu.
    haram olsun bu nasıl bir soygundur lan!
  • atm'den aynı gün içerisinde 5-6 defa nakit avans çektiğim için kredi kartı ekstreme yansıyan 36 tl tutarında ücrettir. dün eksredeki ücreti gördükten sonra bankayı aradım, aynı gün içerisinde birçok defa çektiğiniz için toplamda 36 lira ücretlendirme olmuş dediler, detaylı bilgiyi şubeden alabileceğimi ama iade işlemi yapılamayacağını söylediler. bu telefon görüşmesinin hemen ardından şikayetvar'a şikayet yazdım, iade edilmezse ekstre dökümüyle tüketici hakem heyeti'ne başvuracağımı belirttim. mesai saatinden önce şikayet bankaya iletildi, bugün mesainin ilk saatlerinde bankadan ekstreye yansıtılan ücret ve faizlerin kartıma iade edildiği mesajını aldım.

    kesilen ücret ne olursa olsun, peşine düşün, banka diretirse tüketici hakem heyeti'ne kadar gidin, şiddetle tavsiye ederim. benim gitmeme gerek kalmadan iadeyi yaptılar. 36 lira nakit avans işlem ücreti vardı, başka kalemleri de düşmüş olacaklar ki ekstre tutarı yaklaşık 50 lira azaldı.

    ne yazık ki sözlük'te bazı yazarların nakit avans işlem ücreti kesilmesine tepki gösteren diğer yazarları aşağılar nitelikte bankalar kar amacı güden şirketlerdir, ne bekliyordunuz gibi şeyler yazdığını gördüm. biz banka kar etmesin demiyoruz. ben hiç eksra ücret ve faiz ödemesem kredi kartıyla alışveriş yaptığım için dahi banka zaten para kazanıyor. şu karta özel şu kadar indirim diye yüzlerce kampanya görmemiz bunun kanıtı değil mi? bu nakit avans işlem ücreti denen kesintiyi hukuki olarak yapmış olsalar iade ederler miydi? ben sadece müşteri memnuniyeti için iade edildiğini düşünmüyorum.
  • enpara kredi kartımla teb atm sinden 50 lira çektim eve gelince mobilden gördüm ki para azalmamış. müşteri hizmetlerini aradım dediler ki başka atmlerden birikim hesabını* görmüyor direkt kredi kartından çekiyor. bende hemen kredi kartına yatırdım tabi.
    şimdi kontrol ettim 50 liraya 1 günlük nakit avansın bedeli buymuş,

    https://eksiup.com/p/t3103741da5u

    faizi 4 kuruş ama işlem ücreti 9,88 olunca bana toplam kitlenen para 10.43 ha bide orda 50 kuruş bir vergi var. sinekten yağ çıkarmak bu herhalde. devlet banka el ele resmen grup sex yapmışlar. allah'tan az çekmişim kazara bin filan çekseydim bir 50 lira keseceklermiş demek.

    sen zaten faiz koyuyorsun üstüne bu işlem ücreti ney? tamam hadi onu da al da 50 liraya 10 lira işlem ücreti mi olur? öğrendiğim iyi oldu bir daha size zor para kaptırırım.
  • nasıl ekside gündem olmamış şaşıyorum. soyuluyoruz!

    100 lira çek , ekstrende 16 lira nakit avans ücreti, 0.i lira bsmv ve 1.18 faiz gelsin.

    şaka gibi 16 lira nakit avans ücreti adı altında soyul!

    not:akbankspor
hesabın var mı? giriş yap