• naruto shippuuden'le birlikte değerlendirildiğinde, yarattığı detaylı dünya ve karakterlerle, diğer birçok popüler fantazyanın üzerinde yer almaktadır.
  • --- spoiler ---

    479. sayısı ile sasuke-danzou dingili savaşı sona yaklaşmaktadır. sasuke tükendi, danzou'nun sharinganları kapandı. bir sonraki sayıda son gayret jutsular görüp bu defteri kapatırız herhalde.

    --- spoiler ---
  • --- manga 480 spoiler ---

    sasuke ve danzo'nun kapışması gayet doyurucuydu fakat belirteyim ki kavga boyunca danzo'nun sasuke'nin genjutsusunda kalması biraz yakışıksızdı zira adamın kol full sharingan, gözü shinsui'nin gözü, bunlara ilaveten de danzo eski toprak, koskoca konoha'nın hokagesi falan. sasuke biraz daha ıkınmalıydı bence, hatta bir draw bekliyordum kavgadan ne yalan söyleyeyim. hele danzo'nun son rehin alma hareketi tam bir rezaletti. cık cık olmamış.

    sasuke daha beş bölüm görünmez. bakalım naruto kimi dövecek...

    --- manga 480 spoiler ---
  • --- spoiler ---
    480. bölümle beraber mangaka ya yine küfürler savurmamı sağlamış manga. sağolsun kishimoto haksız çıkarmadı beni ve yendi sasuke danzou yu. tamam danzou yu da sevmiyoduk ama herifin güçleri yenilebilecek gibi değildi ki. #17716579 nolu entrymin sonunda belirttiğim gibi yenilmez artık sasuke. mangadaki karakterler arasında yenebilecek adam yok artık bu adamı bana göre. öyle gereksiz bir şekilde yüceltildi ki mangadan soğuttu beni bu sasuke. bu kadar abartıldıktan sonra narutonun dandirik bi rasenganına ya da narutonun ilahi yumruğuna yenilir sinir katsayısını ikiye katlar. yeter ulan sasuke öl de kurtulalım. artık ölmen de kolaylaştı. karini harcadın bakalım kim iyileştirecek seni. o zaman da sharinganın iyileştirme gücü diye bi güç uydurulup bu emosuke daha fazla abartılmasa bari.
    --- spoiler ---
  • öncelikle http://sozluk.sourtimes.org/…şken girilen entry'ler

    animesi yine fillerlara gark olmuş, mangası ise sasuke'nin şovuna dönüşmüş bol karakterli japon mangası.

    --- spoiler ---

    yeter. rezalet filler seyredecek kadar vaktim yok benim. 4 senedir takip ettiğim animeyi en sonunda bana indirtmemeyi ve filler bitene kadar izletmemeyi başardılar. yahu kardeşim bleach'te de var filler, onun ki niye en az gerçek hikaye kadar güzel ve eğlenceli oluyor? naruto'ya garezin mi var? karakterlerin mallıklarını izlemek zorunda mıyız?

    yeni fillera yukarıdaki sebeplerden dolayı hiç şans vermedim. umarım iyi niyetli bir sözlük yazarı çıkıp bana filler bitti abi hikayeye geri döndük tekrar izlemeye başlayabilirsin der.

    gelelim mangaya. mangada izlediğimiz uzun danzou sasuke savaşı sanırım son buldu. danzou gibi inanılmaz gizemli bir karakteri sasuke'ye harcatmak oldukça büyük acımasızlık. sanırım kishimoto burada bize sasuke'yi hala sikko velet olarak görmeyin, adam itachi'den de madara'dan de güçlü demek istiyor. yani sayarsak adam içinde 9 kuyruklunun bulunduğu naruto'yu, 3. hokagenin öldüremediği orochimaru'yu, yiğit itachi'yi, gizemli danzo'yu, killer bee'nin bir kuyruğunu, akatsuki elemanlarından bomba imal eden garibanı falan tokatladı, naruto haricindekileri de öldürdü.

    şilmdi bu adam eninde sonunda naruto ile kapışacak orasını anladık, ama naruto da pein haricinde çok fazla tecrübe sahibi bir arkadaş değil. (filler'larda süper kankalar bağlıyor orası ayrı.) 5 kalpli akatsuki elemanını da atlamayalım tabi.

    bu kadar özet geçtim, nasıl bağlayacağım bilmiyorum ama sasuke'nin baba adamları yere devirmesinden ve madara'nın arkadan maç yorumlar gibi izlemesinden sıkıldım. yahu son 3 aydır her hafta şirkette gizli gizli çıktısını aldığım dizide beni en çok etkileyen sahne naruto'nun sakura'ya koyduğu posta ise yemişim kavgayı gürültüyü. o kadar derin konoha verdin bize, biraz senaryo olsun yahu.

    bütün bu kızgınlığım arasında en çok koyan her zaman olduğu gibi haftada 17 sayfa okuma sınırıdır.

    edit: bu arada son karede gözümden kaçmış ama sasuke karin'i harcadı, artık tam darkness'e geçti falan yazmış çizer. eğer karanlıkla aydınlığın savaşına çevirecekse sıçtık demektir.

    --- spoiler ---
  • --- spolier ---

    sasuke klanın katledilmesinde madara'nın da parmağı olduğunu biliyor; nii-san öyle olduğunu söyledi. yani konoha elder'larından sonra sıra madara'ya da gelecek. tıpkı orochimaru'ya yaptığı gibi, sasuke şimdi de madara'yı kullanıyor. kaldı ki killer bee'yi yakalamaya çalışırken de taka'ya bu düşüncesini açıkladı.

    benim merak ettiğim konu madara, sasuke'nin böyle düşündüğünü biliyor olabilir mi? biliyorsa neden onu hala güçlendirmek için dövüşten dövüşe yolluyor? kendine o kadar mı güveniyor bu madara "ne kadar güçlenirse güçlensin sasuke'nin hakkından gelirim" diye mi düşünüyor? bilmiyorsa ne zaman kafasına dank edecek? ya da kishi-kun, yine orochimaru'da yaptığı gibi, sasuke'nin madara'yı yenmesini kolaylaştırmak için mi onu zayıf konumda tutmaya başladı (mangada adı ilk geçtiğinde korkulan bir isimken, son bölümlerde bir kolunu kaybetti, bedeninin ten tailed beast'i kaldıramayacak adar zayıflamış olabileceği kageler tarafından belirtildi, dövüşlere hiç katılmıyor; sadece masalcı dede tadında olan-biteni açıklıyor)

    --- spoiler ---

    bu arada kishi-kun gene sasuke'nin hikayesine daldı, ne kakashi, ne naruto; hiç birinin esamisi okunmuyor. kakashi'nin hokage oluşunu kutlayacaktık daha, hevesimizi kursağımızda bırakmasa bari sevgili mangaka.

    --- spoiler ---
  • (bkz: #17822793) anladım ki kishi beni kırmıyor. nidaime ile ilgili bu kadarı kesinlikle yeterli değildir, gönlümü yapmak istiyorsa daha fazlası lazım, daha fazla anlatım istiyoruz, mesela madara nasıl shodaimeyi anlattıysa biriside nidaimeyi anlatsın. tavsiyem bu kaya kagesimiydi neydi o bastıbacak yaşından dolayı bilir birşeyler. ama yine de teşekkürler can dostum güzel insan kishi...

    beni kırmayacağını bilerek ve artık sasuke'yi bir süre göremeyeceğimizi düşünerek bu zaman zarfında naruto'yu diğer yaşayan taşıyıcı olan killer bee ile görüştürde çocuk öğrensin şu tilkiyi nasıl kafa kola alacağını... senin için çok zor olmadığını düşünüyorum.

    seni seven kardeşin zümrüt

    not: annemgilinde selamı var. ne zaman geliyo diyolar.

    edit: kaç yıl oldu öğrenemedim türkçeyi en çok o üzüyo beni...
  • --- spoiler ---

    acaba karin'i de son defa mı görmüş olduk? o da danzou'nun içine hapsoldu mu? gibi sorular sorduran manga serisi.

    --- spoiler ---
  • --- manga spoiler ---
    sasuke madarayı, madara sasukeyi kullanıyor görünüşe göre. sasuke madara sayesinde intikamını alıyor, madara da sasukeye harcatıyor zorlu adamları. narutonun üzerine de salacak sasukeyi, oh. finalde ne olur bilmem, 10 kuyrukluyu kontrol eden madaraya karşı iş birliği yapmak zorunda kalan sasuke-naruto mevzuları falan olabilir. sasuke dönülmeyecek biçimde kötü adam oldu, herif iyice psikopata bağladı. narutonun bir aksiyone girmesini bekliyorum artık. pein'in konohayı basmasından beri çok öyle aklımı alan bir aksiyon yaşanmadı, paso katakulli ile gidiyor bayıyor insanı. 481'den sonra biraz sasuke-sakura muhabbeti görebiliriz belki, iyi olur.
    --- manga spoiler ---
  • son gelişme ile iyice sinir etmiş, dışarı çıkıp haykırma isteği uyandırmış klasik...

    narutofan.com'un forumlarından chuck norris adlı üyenin serzenişi benim buraya yazacaklarımın aynasıdır:

    --- spoiler ---

    one traitor, seeking revenge, leaving his comrades behind, then screwing everything, trying to make up for the "failed revenge", ends up hurting more comrades to the point of killing them in pursuit of his own beliefs.

    another traitor, who is a stupid liar and a stupid bitch, who clearly showed us, she is still the hysterical little child who was never able to leave her little silly love behind, and to be with him, she ends up bullshitting her own comrades, and the only person she knows that will never forgive her for these decisions.

    naruto, the guy that is bullshitted by his so loved comrades in this manga.
    they lie to him, they screw with his feelings, they back stab him, they always end up hiding everything from him. and the worse is that they are well aware of it.

    i wont even mention the writer, who clearly never showed any likes to the main character of his own story.

    naruto ends up having to struggle in an universe he doesn't belong to.

    this chapter* made me realize many things.

    sasusaku*. made for each other. congratulations to all the pairing tards who just got themselves the most despised and scorned pair ever seen in any manga.
    team 7 is the worst team in this manga.
    naruto is the ultimate fodder ninja.
    kishi* sucks at writing.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap