• oncelikle sanli celticsimizin, beni resmen ters koseye yatirip playofflara kapagi atmasi ile beni sevindirdi.
    yalniz doguda beni tek sasirtan takim celtics degil. tahminime gore miami ve charlotte 7 ve 8. sirayi paylasir diye dusunuyordum. ancak brooklyn son 19 macin 13unu kazanip 8.lik koltuguna oturdu. gerci detroitte bj sakatlanmasa idi isler daha da karmasik hale gelebilirdi. ki zaten baya karisikti, indiana son mac havlu atti.
    ki bana kalirsa indiana daha cok renk katardi playofflara.

    ama batida ad, reke(tyreke evans) ve omer vasitasi ile destekledigim nop'un solugu playofflarda almasini tahmin ettigim icinde ad'yi izlemeye devam edecegimiz icinde cok memnunum.

    atlanta vs brooklyn
    bana kalirsa sonucu en kesin olan mucadele olacak atlanta supurur. 4-0

    cleveland vs boston
    sanli celticsimiz 2 mactada kazandi clevelanda karsi, tabi birinde kylie irving digerindede ne love ne lj ne irving vardi ama olsun:) lakin buyuk bir uzuntu ile bana kalirsada celticsin bir sansi yok 4-2 biter gibi geliyor. lakin dont underestimate a heart of a champion demektende kendimi alamiyorum. (bkz: umut fakirin ekmegi)

    bulls vs bucks
    bu iki takimin nerede ise hic bir macini(belki iki belki uc) izlemedim nerede ise hic bir fikrim yok takimlarin oyunu,performansi, morali, sakatliklari hakkinda, lakin kadro kalitesi ile bulls 4-2 diyorum.

    raptors vs wizards
    lowry ve wall kapismasini izlemek zevkli olacak. tur tam olarak ortada keske raptors veya wizards 3. olsa idi demeden edemiyorum. raptors 4-3 yahut 4-2 alir.

    gsw vs nop
    the splash brothers vs anthony davis ve saz arkadaslari. guzel bir seri olacak nop inatci bir takim en cok takip ettigim takim da ayni zamanda. ad'siz holidaysiz, ve rynosuz bir cok mac oynadilar lakin geri adim atmadilar bu uclunun tamamindan yoksun ciktiklari maclarda dahi iyi bir oyun sergilediler. bir arti olarak daha jrue holiday uzun bir sakatlik surecinden geri donup gayet olumlu isler yapmaya basladi, ki cok sevindirici. splash brothersa karsi eric gordon'un 3luklerini izleyecegiz. yani gayet zevkli olacak maclar. nop bu sezon icin benim baya sevdigim bir takim lakin pek sanslari yok. 4-1 ya da gsw alir ad en az 1 mac 45+ sayi 15+ board yapar.

    houston vs dallas
    gonul ister ki nowitzki reyiz bir kere daha final yapsin, lakin harden ve sakatliktan donen howard ile ibre houstondan yana. harden'i en son biraktigimda nop savunmasinin icinden gule oynaya gecip duruyordu. ama dallas'ta kolay kolay birakmaz 4-3 houston

    clippers vs sas
    canavar deandre jordan chris paul ve griffin su ucluyu en azindan bati finalinde gormek istiyorum, yillarca kucuk eniste muamelesi goren clippers artik bir bati finalide yapmali en azindan. lakin en ters takimla eslestiler, o da onlarin sanssizligi. seri 4-3 biter kim alir bilemem.

    portland vs memphis
    oyunu stilini en cok sevdigim takimlardan olan portland'in kazanacagini dusunuyorum. gerci batum'un sakatligi ciddi olsa ve playofflari kacirsa idi memphis derdim. 4-2 portland.
  • warriors 4-1 pelicans
    rockets 4-2 mavs
    grizzlies 4-2 blazers
    spurs 4-3 clippers

    hawks 4-0 nets
    bulls 4-2 bucks
    cavs 4-0 celtics
    wizards 4-3 raptors

    gsw şampiyon olamaz bence, aşırı dış atışa yönelik oynuyorlar.

    2014-15 nba champion : cleveland cavaliers veya atlanta hawks
  • seribasi siralarina gore favori gozukmeyen takimlardan san antonio ve memphis'in tur atlayacagini dusundugum play-offlar. ayrica kimse pek dusunmese de brooklyn'in atlanta'ya eleyemese bile zorluk cikaracagini saniyorum, zira kadrolari play-off tecrubesine sahip oyuncularla dolu ve cok kotu giden sezonun sonlarina dogru form yakaladilar. warrirors-cavaliers finali bekliyorum, bu arada houston ve her zaman oldugu gibi san antonio tehlikeli takimlar.
  • ne sanli celticmis bee, cavaliers iki macta da herkesi benchte oturtup celtic'in cikmasini sagladi onu konusan yok. lebron ındiana gelmesin diye bence bunu yaptirdi ki ben de hak veriyorum adamlarin herife garezi var direk sakatlamaya oynuyorlar. cavaliers, celtic'i rahat yiyecegi bildiginden el verdi diyelim. celtic de kotu oynamiyor ama bir playoff serisini kaldiracak ekipleri yok, zaten herkesi sattilar. o degil de jeff green takas edilir miydi be imansizlar, adami memphis de bir izleyin de iciniz acilsin.

    bence kimse clipper-spurs macina yorum yapmasin, her an her sey olabilir. deli gibi izlemek istedigim maclardan.

    finalde de gsw-cavaliers izlesek tadindan yenmez. spurs da olabilir de uc yil ard arda ayni hikaye bayiyor biraz. ya da baktin chicago da herkes iyilesti adamlar final yapti. olmaz deme ama bence de olmaz.

    raptors ve wizards son zamanlarda o kadar trastan basket oynuyorlar ki hic birinin macina bakasim yok. o toronto'ya noldu ya oyle? adamlar gazla basladilar zaten baska turlu playofflara kalamayacaklardi.

    yalniz bu san antonio'da babamin degisiyle ne it damari varmis arkadas. adamlar sakatliktan oturu ligin ilk yarisinda yatti, simdi saha kalktilar. su kawhi yok mu, ah kawhi. bu adam bence ligin en iyi oyuncusu ama popovich takim oyunu oynatip kendi sikik, az konusan, hava atmayan psikolojisini herkese yansittigindan adam super star olamiyor. tabii bunun yaninda oynama sureleri top kullanma hakki falan da var. kawhi leonard yoksa attigindan daha fazlasini atacak kapasiteye sahip. zaten defansina laf eden yok, hucuma katkisi az diye mirin kirin ediyorlar.

    hadi gelsin uykusuz geceler demeyecegim, espn-tnt paketimi aldim aksam gelince izliyecegim.
  • finalini houston-cavs olacağı serilerdir.
  • bu sene, geçen seneki gibi bir ilk tur izleyebileceğimizi sanmıyorum. bir çok seri tek taraflı geçer gibi.

    hawks-nets: hawks'ın ve nets'in son performansları kimseye yanıltmasın. hawks cok net kazanır. nets'te hawks'ı yavaşlatacak defansın d'si yok. 4-0 yada 4-1

    cavs-celtics: playoff piyangosu vuran celticsin tek maç kazanma ihtimali, cavs'in dinlenme/sıcak kalma tercihine göre belirlenir. 4-0

    chicago-bucks: chicago'nun eskisi gibi defans yapamıyor olmasına rağmen, bucks'ın pek bir hucum tehlikesi yok. rose eski formunda olmasa bile, yarı saglikliyken chicago kolay kaybetmiyor. şu anki haliyle bile bucks'ı zorlanmadan geçerler. 4-1

    raptors-wizards: sezon ortasından itibaren düşüşe gecen iki takım, kalitesiz gececek bu seriyi 7 maça uzatırlar gibi duruyor. kim kazanırsa kazansın, atlantaya idman yaptırır en fazla. 4-3 kötünün iyisi

    warriors-pelicans: warriors sezonu inanilmaz oynadi. pelicans sakatlıkların potansiyellerini düşürdüğü göze alınırsa belki de en etkiliyici performansı sergiledi. warriors ağır favori tabi ki ama beklendigi kadar kolay geçmeyebilir. 4-0 da olabilir 4-2 de.

    rockets-dallas: dallas geçen sene ilk turdan dolayı kafada bir soru işareti yaratıyor ama harden farkıyla houston favori. carlisle, berbat dallas savunmasını yukarı cekebilirse, dallas seriye ortak olur. son durumları itibariyle 4-2 houston; carlisle'nin playoffa sakladığı hamleye göre 4-3 dallas.

    clippers-spurs: spurs her zamanki gibi son 1-1.5 ay gaza bastı. önüne geleni ezdi, geçti. bence her sene biraz daha geriye giden clippersin fazla sansi yok. bench rezalet durumda. karşılarında ligin en iyi benchlerinden biri var. ancak pota altındaki atletizmle ve ev sahibi avantajıyla 2 maç alabilirler. 4-2 sas.

    portland-memphis: normal şartlarda en çekişmeli olabilecek seriydi ama portland'daki sakatlıklar, sezon sonuna doğru düşüşe geçse bile memphisi öne çıkarıyor. 4-1/2 memphis.

    golden state'in normal sezondaki extra performansının, playofflarda devam etmeyeceğini düşünüyorum. sas batıyı tecrübesiyle alır. atlanta'da işler iyi gitmediği zaman öne çıkıp, takımını sürekleyebilecek bir süperstarın olmaması, doğuda clevlandi favori yapıyor. sas bu sene de bir şampiyonluk görür diye düşünüyorum. bastım spurse bekliyorum.
  • chicagomun süpriz yapıp final oynamasını canı gönülden istediğim play offlar. bunu yapacak güçleri olduğunu düşünüyorum. şampiyon mu? tabi ki biricik sa spurs.
    play-off lardaki spurs tam bir basketbol şöleni. işleyen bir makina. play-off mvpsi ise bence tim duncana gider.
  • play-off sürprizleri hep beraberinde getirir. saha avantajı rakiplerinde bulunduğu için görünürde yolları daha zor olan dallas'ın ve washington'ın görünürdeki bu zoru aşıp konferanslarında yarı finale yükseleceklerini düşünüyorum. ayrıca san antonio ile memphis'in işi öngörülenin aksine çok daha kolay olacak bence. geniş değerlendirmeleri sonraya bırakarak şimdilik sadece tahminlerimi yazıyorum,

    batı tahminleri:

    golden state warriors - new orleans pelicans: 4-1
    houston rockets - dallas mavericks: 3-4
    los angeles clippers - san antonio spurs: 1-4
    portland trail blazers - memphis grizzlies: 1-4

    doğu tahminleri:

    atlanta hawks - brooklyn nets: 4-0
    cleveland cavaliers - boston celtics: 4-1
    chicago bulls - milwaukee bucks: 4-1
    toronto raptors - washington wizards: 2-4
  • cumartesi günü (bizim buranın saatiyle cumartesiyi pazara bağlayan gece) ilk maçlar başlıyor.

    batı konferansında yıl boyunca büyük bir sıralama çekişmesi yaşandı. bu mücadeleye sadece arayı en baştan açan golden state warriors dahil değildi. dallas mavericks'in 7. sırada bitireceği son bir ayda falan belli oldu. son iki haftada portland trail blazers'ın 4.'lükte kalacağı anlaşıldı. geri kalan sıraların sahibi son maçlarda belli oldu.

    neyse, diğer takımlardan çok bahsettik, biraz da san antonio spurs'ten konuşalım. sezon boyunca çeşitli sakatlıklar nedeniyle bocalayan şanlı spurs'ümüzün sezon sonunda şaha kalkmasının ödülünün sadece 7.'likten 6.'lığa yükselmek olması tabi ki can sıkıcı. batı konferansında, yarı finalde karşılaşırsak dallas'a, finalde karşılaşırsak portland veya new orleans pelicans'a karşı saha avantajımız olacak. ki bu iki takımın da batı finaline çıkmayacağını biliyoruz. şimdi. kendimizi kandırmayalım. keşke olsa, ama olmayacak. hem, şampiyonluk yolunda en güçlü takımlar mağlup edilebilirse kazanılan kupa daha anlamlı olur.

    ya aslında paragraflarca yazıyı sadece spurs hakkında yazıp sizi uyuz edecektim de malzememin çoğunu tükettim şurada. üstüne yazacak yeni bir şey bulamadım. bir de çok üşeniyorum zaten.

    o halde seri tahminlerim:

    golden state warriors - new orlenas pelicans: warriors bu sene en ciddi şampiyonluk adayı. warriors'un play-off tecrübesi olmadığını söyleyenler oluyor, halbuki var. bu kadronun temel parçalarıyla aynı kalan hali iki yıl önce yarı finalde spurs'ten iki maç aldı. geçen yıl ilk turda clippers'a 7 maçta yenildiler. artık hem daha tecrübeli, hem daha güçlüler. ve şampiyonluk için en ciddi aday onlar bence. dediğim gibi play-off'ta, konferans finali göremeseler de tecrübe sahibi oldular. herkes ilk finalinde kaybedecek diye bir kaide de yok.

    burada tek soru işareti oyuncuların tecrübesizliğinden ziyade belki koç'un play-off tecrübesi olmaması. koç olarak yani. yoksa steve kerr de buralarda oyuncu olarak defalarca bulunmuş birisi. bu atmosfere hiç yabancılık çekmeyecek. o buralardan çıkmazdı ki zaten.

    tahmin: anthony davis bir maçta delirir ve onu durduramazlar. ama hepsi o. 4-1 golden state.

    houston rockets - dallas maverics: rick carlisle'ın kadrosu, geçen yılkine göre daha zayıf. ama kolay pes etmeyeceklerdir. 4-2 houston.

    los angeles clippers - şanlı spurs: ilk turun en heyecanlı serisi. her iki takım da sezonu çok formda bitirdi. ev sahibi avantajı clippers için çok önemli bir artı. ayrıca 2012'deki 4-0'lık hezimeti de unutmayıp spurs'e karşı iyice bileylendiklerini tahmin ediyorum. zaten unuturlarsa kendi evlerinde bir 24-0'lık seri daha yerler, iki maç kazanıp evlerine dönerler.

    ne olacağını kestirmek zor, çünkü iki takım arasındaki üç maç da normal sezonun son düzlüğünden önce, henüz iki takım da tam formunda değilken oynandı. bu yüzden o maçların ölçü alınmaması gerek.

    clippers'ın bench'inin dar olmasını falan bilmem, çok zor seri bizim için.

    tahmin: 4-3 spurs

    portland trail blazers - memphis grizzlies: portland'ın wesley matthews'i sakatlığa kurban vermesi şanslarını ciddi şekilde azaltıyor. 4-2 memphis.

    atlanta hawks - brooklyn nets: kyleeee korver foor threeeeeee! 4-0 atlanta.
    cleveland cavaliers - boston celtics: 4-0 cleveland
    chicago bulls - milwaukee bucks: 4-1 chicago
    toronto raptors - washington wizards: 4-2 wizards
hesabın var mı? giriş yap