• 15 nisan 2023'te başlayacak olan playofflar. öncesinde 11-14 nisan tarihlerinde play-in oynanacak. wikipedia, şampiyonluk oranları. finale kadar bu entry güncellenecektir.

    --------------------------------
    final: denver nuggets 4-1 miami heat
    --------------------------------
    konferans finalleri

    doğu konferansı: miami heat 4-3 boston celtics

    batı konferansı: denver nuggets 4-0 los angeles lakers
    --------------------------------
    konferans yarı finalleri

    doğu konferansı

    miami heat 4-2 new york knicks
    philadelphia 76ers 3-4 boston celtics

    batı konferansı

    denver nuggets 4-2 phoenix suns
    golden state warriors 2-4 los angeles lakers
    --------------------------------
    1.tur eşleşmeleri

    doğu konferansı

    (1) milwaukee bucks - miami heat (8) / 1-4
    (4) cleveland cavaliers - new york knicks (5) / 1-4

    (3) philadelphia 76ers - brooklyn nets (6) / 4-0
    (2) boston celtics - atlanta hawks (7) / 4-2

    batı konferansı

    (1) denver nuggets - minnesota timberwolves (8) / 4-1
    (4) phoenix suns - los angeles clippers (5) / 4-1

    (3) sacramento kings - golden state warriors (6) / 3-4
    (2) memphis grizzlies - los angeles lakers (7) / 2-4
    --------------------------------
    play-in eşleşmeleri

    doğu konferansı

    (7) miami heat - atlanta hawks (8) / 105-116
    (9) toronto raptors - chicago bulls (10) / 105-109

    8.lik maçı: miami heat - chicago bulls / 102-91

    batı konferansı

    (7) los angeles lakers - minnesota timberwolves (8) / 108-102
    (9) new orleans pelicans - oklahoma city thunder (10) / 118-123

    8.lik maçı: minnesota timberwolves - oklahoma city thunder / 120-95
    --------------------------------
  • 11 ayın sultanı nba playoffları başlıyor sonunda. ben normal sezonun hiçbir maçına katlanamıyorum haftada 2 bölüm kaan kural izleyip takipçisi oluyorum ama po modunu açtık sonunda.

    batıda müthiş bir rekabet oldu bu sene ve bu po'lara da taşındı; daha ilk turdan suns - clippers eşlemesi izleyecek olmamız mükemmel. eşek dallas'ım irving malını almak için tüm takımı bozdu ve play'in'e bile giremedi, biz de bu po'da curry, leonard ve kd babanın yanında olacağız.
  • clippers efendinin hedefi 6. olmaktı baktılar 7.liğe düşecekler, mecburen kazanmaya oynadılar. ufak hesapların adamı clippers için 2 ucu boklu değnek durumu vardı, karma dedikleri bu olsa gerek. biz grizzlesi eleyip yolumuza devam etmeye çalışcaz, sonra sacremento gelir. phoenixle batı finali oynarız. sonrası nba finals 2023...
  • normal sezon bitti. play-in kaldı ama onda da az buçuk kim ne yapar belli.

    batıda 7'den lakers, 8'den pelicans girer. doğuda da miami ve atlanta girer diye düşünüyorum. doğunun son 2 sırası çok önemli değil çünkü olası serilerde bucks ve boston'ı 6 maça taşıması bile mümkün gözükmüyor.

    batı

    1-8 denver pelicans
    denver jokic önderliğinde muazzam bir hücum verimliliğinde ve makul sayılabilecek bir savunma verimliliğinde oynuyor. denver'ın savunmasını ne kadar zorlasanız da hücumda sizin üstünüze çıkabiliyorlar. o yüzden pelicans savunmada jokic'e çözüm üretmedikçe ki üretebilir gibi durmuyorlar, denver en kötü ihtimal 6. maçta bitirir bu seriyi.

    2-7 memphis lakers
    çok kanlı geçecek bir seri. lakers'ın fizikselliğine batıda en iyi cevap verebilecek takımlardan biri memphis. muhtemel dpoy var ve ja nba'in boyalı alandan en çok sayı bulan 2. oyuncusu, çevrelerinde de gayet iyi şutörler var. lakers d'angelo ve austin reaves ile ja ve bane'e karşı o hatta çok zayıf kalacak. en az 6 maç bekliyorum seride. memphis 4-3 geçer.

    3-6 kings- warriors
    kings çok hızlı hücum ediyor, çok iyi şut atıyor, çok koşuyor. warriors'un savunmadaki ritim ve devamlılık sorunu play-off'a taşımazsa kingse karşı favori. sabonis'in alçak posttan oyun kurması ve fox'un deliciliği ile rakip savunmaları zorlayan kings için draymond green ve bireysel anlamda iyi savunmadı guardları olan warriors en iyi eşleşme sayılmaz. kings için + kısım warriors boyalı alanı çok zorlayan bir takım değil ama geçen sene gördüğümüz gibi warriors rakibine göre kendini adapte edebiliyor. ben warriors'ın 4-2 geçeceğini düşünüyorum.

    4-5 suns- clippers

    clippers neden bile isteye phoenix ile eşleşti anlamadım. kaybetselerdi warriors ile phoenix'i birbirine kırdırıp kings ile oynayabilirlerdi. clippers pg13 ile olsa ve en iyi halinde olsa ortada bir eşleşmeydi ama şu halde iken phoenix yetenek farkı olarak çok önde. 4-1 suns diyorum.

    doğu'da ilk turda new york- cleveland dışında ilgimi çeken eşleşme yok. top 3 takım rahat geçecekler ilk turları.
    new york cleveland'da eski nba severler için şölen gibi olur. bol uzun, sert ve disiplinli savunmalar, yetenekli skorer guardlar. en az 6 maç muhtemelen 7 maçta biter. mitchell farkı ile cavs geçer diyorum.
  • rabbimin hem basketbol severlerin hem de lakers'ın yüzüne baktığı seri.

    lakers, sene boyu rezalet bir yapıyla ilerliyordu. ancak ne oldu ise rob pelinka'ya biri gece büyü mü yaptı nedir, adam müthiş takaslarla takımı bir anda 2020 seviyesine geri getirdi. dış şutörler, iyi savunma ve lebron-davis ekseni. lebron sezon sonuna doğru sakatlanınca, bir süredir düşük viteste gezen davis el mahkum gaza bastı ve takımla birlikte manyak form tuttu. yetmedi, kazara 5. sıraya alıp, playoff'un villain'ı pheonix suns ile eşleşebilirlerdi. ancak, kaybetmek için oynayacaklarını düşündükleri clippers, ellerinden maçı aldı. ve 7. olup play-in'e kaldılar. derken son maçta bir anda wolves, 8. olunca acayip rahat eşleşebilecekleri bir takımı karşılarına aldılar. o da yetmedi, wolves'da, rudy gobert garabeti takım arkadaşına yumruk attı, perimetre savunmacısı jaden mcdaniels, perde sanıp duvara yumruk atıp elini kırdı. ikisi de kadroda yok. yani lakers için bir idman play-in'i var. arkasından da üç gün dinlenip playoff'ta herkesin göz kestirdiği ikinci takım olan memphis'i karşısına alacaklar. yani bir sürpriz olmazsa ikinci tur cepte diyebiliriz.

    öte yandan biz seyirciler için ise baya sağlam maçlar ve seriler var. özellikle de suns-clippers serisi. bu, bütün nba medyasının eli ayağı titreyerek beklediği seri olacak. clippers gibi maç seçen ve playoff'ta istediği yeri ayarlayan takım, play-in'e kalmamak için kazanarak, gidip durant ile 8'de 8 kazanan ve durant sahada iken hem hücum, hem savunma verimliliği hem de net ratingte lig birincisi olan suns'a düştüler. iki kadro da çok iyi tek eksik olan pg'nin serinin 3. maçına yetişmesi bekleniyor. ayrıca, hem durant hem de kawhi alev almış durumda. durant ocak 4'ten beri maç kaybetmedi. %55 ile şut atıyor. adamın en kötü şut attığı yer sağ çaprazdan 3 sayı. o da %40.1 ile. kawhi ise son 10 maçta 24/7/4 ile oynadı. ancak asıl olay o maçların hepsinde oynaması, gayet sağlıklı görünüyor. adamın playoff'ta neler yapabileceğini daha önce gördük.

    bir diğeri ise memphis-lakers serisi olacak. henüz garanti değil, ancak lakers alacaktır. burada memphis iyi görünse de steven adams gibi büyük bir eksikleri var. lakers gibi bir takımda pota altında beton görevi görebildi. ancak takım çok hızlı olduğundan yine baş belası olabilirler. ja wick'dan şov maçlar bekliyoruz. lakers'dan bahsetmeye gerek yok.

    tek taraflı geçeceğini düşünsem de izlemek gereken son seri ise kings-warriors. bu yılın mvp'si kings taraftarıydı. adamlar sezonu cümbüş olarak yaşadılar. ancak kings'in playoff tecrübesizliği ve savunma yapamayışı bildiğin, bütün takımların ağzının suyunu akıtıyor. çok iyi hücum yapıyorlar. maç sonunu müthiş oynayan bir fox'a sahipler. ancak savunma yapmıyolar. ellerinde savunma yapabilecek hem beceriye hem de kollektif zekaya sahip bir kadro yok. warriors ise ufaktan vites yükselterek geldi. curry formda, son maç klay'de formda göründü. wiggins'in yetişeceği söyleniyor ancak çok maç oynamadığı için etkisi zaruri olacaktır. warriors'un bu yıl gösterdiği en büyük bug, deplasmanda warriors değil, bitlis petrol-kim basketbol kulübüne dönüşmeleriydi. curry dışında geri kalanların space jam'deki gibi yetenekleri sıfırlanıyor her deplasmanda. playoff'ta bunu aşmaya başlayacaklardır diye düşünüyorum. kalpler kings'ten, akıllar warriors'tan yana.

    doğuda cavs-knicks dışında tek taraflı olmayacağını düşündüğüm pek seri yok. ancak hem hawks hem de miami'nin sorun yaratacağı belalıları var. eşleşmeler oturunca tekrar ele alırız.
  • az sonra lakers ın wolves ile ölüm kalım maçına çıkacağı play-in le devam eden serilerdir. tek maç oynanacak ve kazanan batıda 7. sıraya oturarak ilk turda grizzlies in rakibi olacak.

    takımların tam kadro olması da heyecanı katlıyor. sahurun üstüne bu maçı izleyip işe gideceğim, lakers kaybederse ağır söverim ama kazanacaklarına inanıyorum.*

    doğuda ilk playoff adayı heat i yenen hawks oldu ve celtics ile ilk turda rakip oldular. heat artık doğuda son sıradan girmek için raptors veya bulls ile son kez kapışacaktır. ama onların da kazanacaklarına inanıyorum.

    genel çerçeveye bakarsak, doğuda üst tura philly ve celtics çıkarlar, batıda ise tek rahat yükselebilecek takım warriors olur. lakers-grizzlies olursa sakatlık yaşamayacak bir lakers 4-2 alır gibi geliyor. diğer eşleşmeler şüpheli bende.
  • mükemmeldir, harikadır, muhteşemdir
  • los clippers ve los angeles lakers'ın eğer finalden önce karşılaşmıyorlarsa batı finali oynayacakları playofflardır.
  • lakers maçının özetini izlerken yine hüsrana gidiyor bunlar derken son dönemdeki formunun ve isminin hakkını veren bir dönüşle kendilerini playoff'a attılar.
  • ilk tur batı galipleri :
    denver-lakers-golden state-phoenix

    ilk tur doğu galipleri :
    milwaukee-boston-philly-nyk ( neden olmasın, sene sonunda çok yükseldiler hype anlamında , çok da bir şey farketmeyecek zaten )

    2. tur batı galipleri :
    phoenix-lakers

    2. tur doğu galipleri :
    milwaukee-philly

    final : lakers- milwaukee

    şampiyon : lakers

    15 ekimde oynadığım kupon : görsel
hesabın var mı? giriş yap