• mike woodson, doc rivers, johnny davis, paul silas, nate mcmillan, byron scott, eddie jordan,terry porter,sam mitchell,bernie bickerstaff gibi isimleri duymamis, haberi olmayan bir arkadasin anlamsizca ortaya attigi onerme.

    ha yakinda avery johnson da katilacak yukaridaki listeye.
  • çocukluğumuzun tatlı dizilerinden olan "beyaz gölge"nin yarattığı sanrıdır. koçlar eskiden çok iyi basket oynamış sakatlanarak oyunculuk kariyerine son vermek zorunda kalmış yarı melankolik kişilerdir. "white man cant jump" filminden sonra beyaz koç oranı artmıştır. siyahi oyuncular ise, ince, cırtlak sesli ve kenar mahalle çocuğudur. illa çetelere karışırlar. ailevi problemleri vardır. bu yüzden antremanlara gelmemeye başlarlar. koçlar da illa kendilerini "baba" zannederler. sorunlu oyuncunun evine giderler, konuşurlar. zenci oyuncu o sıra "sen benim neler hissettiğimi anlayamazsın tamam mı! al o beyaz kıçını ve git burdan" diyerekten koçu bozup atar. ama şampiyonluk maçının ikinci yarısında çıkagelir. sonra skorborddaki 12-43'lük skor maç sonunda 65-64 oluverir, son saniye üçlüğüyle. kupayı kaldırırlarken casting başlar. bi de beyaz gullit vardır ama konumuzla alakası yok.
  • çok afedersiniz hiç bir haltın göstergesi değildir. bir şekilde gücü eline geçirmiş grupların kendilerini üstün olarak tanımlayıp geri kalanları sonsuza kadar aşağı konuma hapsetmeye çalıştıklarının göstergesi olması dışında... gördüklerini, ya da kendilerine gösterilenleri, en ufak bir çaba harcamadan, bir tahlile tabi tutmadan, "yahu bu gördüğüm gerçekten var mı yoksa görünenin altında başka bir şey mi yatıyor?" diye düşünmeyi zul sayan konformist, düz kafalı, en basit düşünsel aktiviteden uzak bireylerin sözlüğe getirdikleri hezeyanlarından başka bir şey değildir aslında.
    aynı kafa "abi amerikan futbolunda niye bütün q-back'ler beyaz, savunmacılar zenci? çünkü biri akıl işi diğeri güç. zenciler anca hayvanlıktan anlar, o pasları nasıl atsınlar" zırvalarını ve benzerlerini sağda solda söylediği gibi sözlüğe taşımaktan da utanmayacaktır. aynen şimdiye kadar utanmadığı gibi.
  • hakemlerin beyaz olmaları kadar kötüdür.
  • amerikada beyazların zencileri yöneten sınıf olduğunu bilinçaltlarına inceden inceye kazıyan bir durumdur. ewet nba de siyah koçlar da vardır ama bunlar hiç bir zaman nba tarihinde beyaz meslaktaşları kadar ön planda olmamışlardır.

    (bkz: texe maraş gibi entry girmek)
  • tamamen serbest çağrışımla
    (bkz: the white shadow)
  • underrated bir tespittir.
  • beyaz gölgeyi izlemiş nesil bilmez bunu.
  • takım sahipleri ve yöneticileri beyaz, takım çalışanları zencidir.
hesabın var mı? giriş yap