• ülkemizin en saçma muhabbeti
    her ciddi ortamda bu konu açılıyor forumlar sözlükler dahil hep bir ötekileştirme çabası konuşacak başka ciddi meselemiz kalmamış gibi , bir şey söyleyim neye insndığınızın zerre önemi yok ortak paydamız din değil insanlık olmalı ayrılmak yerine birleşmeyi konuşmalı insanlar
  • cok guzel bir sorudur.

    yaniti saniyorum su, bu tarz seylerle mesgul olurken burnumuzun ucundaki sorunlari goremeyelim diye.
  • (bkz: soru başlığına cevap entry girmek)

    cevabı; hayali gerçeklik günlük hayatımızın %90ını kapladığı içindir.
    sadece tanrı değil, vatan da konuşursunuz, para da...
    sizin uydurduğunuz bu şeyler üzerinden kavga eder, öldürür, sürünür, kızar, bağırır, çağırır, vaktinizi heba edersiniz.
    dikkat edin, günlük hayatınızın ezci bir kısmı bu üçlü çerçevesinde döner.
    siz kaçmak isteseniz bile, sürekli bu üçüne maruz kalırsınız.
    fiziki hayatınız bu üçüne bağlıdır desek yanlış olmaz.

    bugün uydurduğumuz ve elle tutulamayan bu şeyler (birleşmiş milletler, abd, bilmem ne inşaat vs) gerçek hayatın kaderini çiziyor.

    gördüğün dokunduğun gölgesinde uyduğun bir ağacın yaşamı, görmediğin dokunamadığın sadece kağıt üzerinde var olan bir belediyeye bağlı
  • modası hiç geçmediği ve geçmeyeceği içindir.
  • mecbur ediyorlar bence , ya biriyle konuşuyorsun ya siyaset ya din . ikisinden birine kesinlikle çatıyor konu . ya bırakalım bişi konuşalım her şeyin yeri zamanı var . konunun sonun da ya ateist oluyorum ya kâfir . sanki cennetin kapı bekçisi alayı . dar kafalı çok, dar kafalı insan çok dostlar . aman diyim kurtarın kendinizi ileri de hayatınıza karışır bir olur iki olur ve üçüncü de iş büyür yani bu ülke de herkes dindar herkes ultra vip müslüman . allah bunlara fırsat vermesin , daeş ten beter bunlar .
  • tartışılmaya açılması iyidit. insanlığın başından beri koşulsuz inanılan varlığı artık tartık tartışılıyorsa yok olduğu gerçeğinin ortaya çıkması an meselesi( futurist bir akıl 2050 yılını tek tanrılı dinlerinde son kullanma tarihi olduğunu söylüyor.) ms 300 lerde doğu roma pagan inanışları tarihe gömmüştü 1700 yıllık süreç 2050 yılında dünyanın şekillendiği merkezde son bulacak. ben çok merkezli en az 4 insanlık merkezi olacağını düşünüyorum ve uzak doğuda ne kadar uğraşsada ancak ada ülkelerinde etkili olabilen tek tanrılı dinler orada sonu gelmesiyle bitecektir. japonya çin kore hindistan neredeyse dünyanın yarısı ve özellikle kore ve japonyada nüfusun yarısı ateist. etkilememesi mümkün değil.
hesabın var mı? giriş yap