• en arcade nfs versiyonu. nette oynaması en zevkli olanı.
  • inanılmaz sayıda araba ekleyebildiginiz oyun.hemen hemen her marka ve model var(sonradan update ederek tabii)
  • serinin en eğlenceli oyunu.oyun need for speed hot pursuitile benzerlik gösterse de patch olarak adlandırılmamalıdır.yol tutuşları ve kullanılabilirlik geliştirilmiştir.dashboard üç boyutlu hale getirilmiştir ayrıca farları yaktığınızda dashboard aydınlatması da çalışır.yeni arbalar eklenmiştir.nfs hp nin birçok özelliği mevcuttur bu oyunda.career modu süper eğlencelidir.günlerce sizi sürükleyip götürür.harem gibi garaj kurmak da seriye ilk defa bu oyunda eklenmiştir.anahtarına yarışlar her trophy nin sonunda yapmanız gereken yarışlardır.kaybederseniz ve de daha ilk trophylerdeyseniz oyun sizin için erken biter zira bütün paranızı araba almak ve bu arabayı trophy boyunca tamir ettirmeye harcamıssınızdır.internette, oyuna ekleyebileceginiz yüzbinlerce yeni araba ve pist mevcuttur.
  • çıkışının üzerinden yıllar geçmesine rağman tüm need for speed'ler içinde en iyisi olduğuna inandığım oyundur.
    en gerçekçi hız duygusunu, en gerçekçi kaza tepkisini ve en sürükleyici kariyer senaryosunu yaşatması need for speed 4'ün bağımlılık yaratan sadece birkaç özelliğidir. need for speed most wanted başarılı bir hikaye ile nfs4'den aşağı kalmazken need for speed hot pursuit 2 single player modda kuşkusuz oyun bile sayılamayacak kadar yavan bir kariyer menüsuyle piyasaya sürülmüştür. serinin diğer oyunlarıda sıralamada orta sıraları paylaşırlar. 2004 yılı başında underground 1 ve 2 çiftiyle gelen, bir araba yarışı oyunuyla tümüyle alaksız birçok öğenin (bagaja yerleştirilen ses sistemleri ve lcd ekranlar) seriye ciddi anlamda göle düşürdüğü geç de olsa farkedilmiş. ancak oyunun son versiyonunda, (adeta) armuttan yapılmış olan polis araçlarının kısa sürede darmadağın olmasına sebebiyet veren aracımın tüm zerafeti ile dolaşmaya devam etmesi bırakın profösonel oyuncuları, oyunun oynandığı yerden geçmekte olan halkı dahi rahatsız etmiştir.
    need for speed high stakes 2'nin çıkacağı günü umutla bekliyorum.
    (bkz: deli gibi need for speed 4 aramak)
  • avustralya'da çıkan versiyonunda fazladan 4 araba vardır.
    (bkz: hsv gts)
    (bkz: ford falcon xr8)
    (bkz: holden mhrt)
    (bkz: hsv sv99)
    ek: japonya versiyonunda da fazladan nissan skyline var imiş.
  • http://www.nd4spdworld.com/?section=util&v=4 adresinden bulunabilecek araçlar ile xp altında fıldır fıldır çalı$an oyundur kendisi.
  • soundtrackinda 16. sirada olan "saki kaskas - callista" sarkisiyla tekrar tekrar kurup oynamak istedigim oyun.
  • manual vites ile otomatik vites arasında performans farkı vardı bu oyunda.* otomatik 4 vites varsa manuel'e geçtiğinizde 5* vitese dönüşüyor, devir aralıklarını daha iyi kullanıp daha zevkli ve iyi bir yarış çıkarmanıza olanak sağlıyordu. (underground ve most wanted serilerinde ise böyle bir performans farkı olmadığı için manuel hamallıktan başka bir işe yaramıyor.) ayrıca, nfs serisinde upgrade olayı da bu oyunla başlamıştır. (nfs3'te sadece tuning kısmı vardı ince ayar için) 3 seviyeden oluşan upgrade setinde jantlar değişir, araba yere yaklaşır, camlar film kaplanır, pilot kask takar (resmen stig oluyordu) ve üstüne dodge viper şeritleri çekilirdi.* bu şeritlerin rengi aracın rengine göre değişiklik gösterdiği için (aynı şekilde iç döşemeler de) para bollaştıktan sonra en güzel kombinasyonu bulmak için alır alır satardım araçları.

    aracın tunning ayarları ile de oynanarak celtic ruins pistinde maximum hız denemeleri yapmak, ardından replay'de iç kameradan ibrenin nereye kadar gittğine bakmak gibi sapık ve salakça uğraşları olanlar da yok değildir.
  • trailer'larından izlediğim kadarıyla yine need for speed 3'ü aratacak gibi duran oyun. zira nfs porsche'dan da o kadar zevk almadım.
  • underground 2 ile bitmiş (ya da bitmesi gerken) bir serinin son oyunu.
hesabın var mı? giriş yap