• neşat ertaş 'alevi' olduğunu belirtmiştir, alevilerin de cenazesi ibadethanelerinden, cemevinden kalkar. başkan da bunu belirtmiştir, inandığı değerler doğrultusunda cenazesinin yapılması daha doğru olur diye görüş belirtmiştir, aksinin sadece 'asimilasyon' olacağını söylemiştir.

    acaba aynı durum kendileri için olsaydı, ulusalcılar ve dinciler nasıl tepki verirdi cidden merak etmekteyim...
  • alevi şehidin cenazesini cemevinden camiye götürmek isteyen tipleri ayağa kaldırmış ataktır. ulan adam bu ülke için ben aleviyim ölemem demeyip ölmüş sen neyin peşindesin. neyse bu başka bir konu elbet. ama mantık aynı. ister cemevi olsun ister cami gönlüm senledir yollar mani.
  • sanatı, felsefesi saf hümanizm üzerine olan bir sanatçıya yapılacak en büyük ayıba sahne olmuştur, yazık! yok cemevi yok cami, gönül dağı'nızda kılın cenaze namazını, ne olur yani?
  • çalıştığım yerdeki işçilerin, katılmak için, servis kaldırttığını öğrendiğim törendir. bundan daha güzel bir saygı gösterisine ben hiç şahit olmamıştım, gerisi fasafisodur.
  • orhan gencebay'ı bir çok cenaze töreninde görmüştük ama ilk defa kendisini ağlerken gördüğüm tören olmuştur. 51 yıllık dostunu: "o çalardı ben ağlardım, ben çalardım o ağlardı." diye bahsettiği neşet üstadın tabutu başında dua ettikten sonra safa geçerken hüngür hüngür ağladığını gördüğümde tüylerim diken diken oldu.
  • tüm kırşehir halkı namaz için saf tutmuşken, edip akbayram ve suavi'nin duvar dibinde plastik sandalyelerde muhabbet ettiği cenaze törenidir.
  • daha çok kırşehir belediyesinin cenaze töreniymiş gibi görünüyor.
  • hayatında, anasının ak sütü gibi helal olduğu halde kendi sanatından bile nemalanmamış bir adamın cenazesi üzerinden popülizm yapıp nemalanan insanların tiyatrosu halinde gerçekleşen tören.

    adam hayatında halkın sanatçısıyım diye devlet sanatçılığı gibi bir etiketi reddetmiş, cenazesine tüm devlet erkanı doluşmuş. ilk önce adamın hayattaki duruşuna, felsefesine, duygularına saygısızlık böyle bir tören.
  • hayattayken vermeye çalıştığı mesajı (devlet sanatçılığı ünvanını reddetmek) anlayamayanların, aslında türkülerinden de hiçbir b.k anlamadıklarını net olarak ortaya koyan tören.

    adam gönül demiş, garip demiş, tevazu demiş, hoşgörü demiş..

    güneş gözlükleri, özel timler, korumalar, sahte sahiplenmeler, bol propoganda ve dini gösterişle dolu bir tören... reva mıydı üstada?
  • gönülden gönüle giden gizli yolu bilmeyenlerin ön planda olduğu tören.

    neşet babanın yüce gönüllülüğüne öykünerek söylüyorum;
    hala ve yalnızca o'nu gerçekten seven ve anlayanlar biliyor ya o gizli yolu. varsın ön planda olsunlar! ne kaybeder neşet baba halkın göonündeki yerinden?

    not: iyi ki de bilmiyorlar o gizli yolu. bilseler onu da özelleştirme ihalesine çıkarırlardı maazallah.
hesabın var mı? giriş yap