• bağlantım 100 mbps. ilk aldığımda wifi üzerinden 45 mbps'i geçemiyordum. kanal ayarını otomatikten 9'a sabitledim. artık hem 2.4 hem de 5 ghz üzerinden sabit 100 mbps alabiliyorum. evin en uzak noktası 20 metre ve telefonla 5 ghz ağından 100 mbps'i görebiliyorum. wifi kanallarının ne olduğunu araştırıp çevrenizde en rahat aralık hangisi ise ona geçerseniz siz de iyi bir performans alabilirsiniz. bence oldukça başarılı bir modem.

    düzenleme: imla.

    düzenleme 2: çok soru geliyor, ekran görüntüleri ile anlatmaya çalışacağım kanal değiştirme olayını.

    öncelikle öğrenmemiz gereken şeyler, wifi kanallarının nasıl çalıştığı ve çevremizdeki en iyi wifi kanalını nasıl bulacağımız olmalı. siz de bu videoyu izleyerek bunu öğrenebilirsiniz. kısaca bahsetmek gerekirse, 1, 6 ve 11 kanalları üst üste binmeyen (overlap olmayan) kanallar olduğu için, bu kanalları tercih etmeniz yararınıza olur. ancak başka bir kanalı da deneyerek bulabilirsiniz. hangisi en iyi sonuç veriyorsa onu kullanın.

    sonraki adımda, bu ayarı yapabilmek için modeminizin arayüz şifresini bilmeniz gerekiyor. eğer modem kurulumunu siz yapmadıysanız, şifresi modemin arkasında yazan şifreden (kablosuz değil arayüz şifresi. çoğunlukla admin'dir) farklı olabilir. bu şifreyi sıfırlamak için modemin altında bulunan reset tuşuna uygun bir şeyle modemin ışıkları yanıp sönene kadar basılı tutmanız gerekiyor. kablonet'te kullanıcı bilgileri mac adresine kayıtlı olduğu için modemde tekrar kurulum yapmanıza gerek yok, arkasında yazan wifi şifresi ile tekrar bağlanabilirsiniz ve direkt internete erişebilirsiniz.

    reset tuşu

    bir sonraki adım modem arayüzüne erişmek. tırnaklar olmadan "192.168.0.1" sitesine giriyoruz. bu adres modemin arayüzüne erişmemiz için gereken adres.

    şöyle bir ekran geliyor; görsel

    burdan kullanıcı adına modemin arkasında yazan kullanıcı adını (varsayılanı admin) yazıyorsunuz. parola kısmına da şifreyi biliyorsanız şifreyi yazın, bilmiyorsanız reset attıktan sonra modemin arkasında yazan varsayılan arayüz şifresini yazın ki o da tırnaklar olmadan "admin".

    arayüze giriş başarılıysa şöyle bir ekran gelecek, reset attıysanız yeni parola ekranı da gelebilir ama ben reset atmadığım için bende direkt bu ekran geliyor;

    görsel

    bu ekranda wifi seçimi 2.4 ghz yazıyor ama bu ayarı değiştirmeyin, 5 ghz de çalışacak. "gelişmiş ayarlar" kısmına tıklayarak devam ediyoruz.

    daha sonraki adımdaysa şöyle bir ekran geliyor,

    ilk girişte gelen ekran, görsel

    üstteki seçeneklerden "kablosuz"a tıklıyoruz ve bu ekran geliyor;

    görsel

    bu ekranda, eğer modemin size uygun kanalı bulmasını istiyorsanız sol alttaki "kanal tarama" kısmına tıklayabilirsiniz. bu özellik genelde iyi çalışmıyor ve çoğunlukla 1 numaralı kanalı seçiyor ki 1 numaralı kanal genelde en çok kullanılan kanaldır. bu sebeple, ilk adımda verdiğim videoyu izleyerek veya tek tek kanalları deneyerek kendinize uygun kanalı bulabilirsiniz. benim için her ne kadar overlap olsa da en uygun kanal 9 numaralı kanal. bunu deneyimleyerek test ettim. en güçlü sinyali 9. kanalda alıyorum. görsellerde denemek için "kanal tarama"ya tıkladım ve dediğim gibi kanalı 1 yaptı. siz kendinize en uygun olanı seçin.

    kanalı seçmek ve uygulamak için üstteki görselde "kontrol kanalı" yazan yere tıklayıp kanal numarası seçtikten sonra, alttan "uygula"ya tıklamanız gerekiyor. bu adımdan sonra olay gerçekleşmiş oluyor. bu ayarı "otomatik"te bırakmayın. kendiniz kanal seçin. bu sayede internetinizi wifi üzerinden tam hız kullanabilirsiniz ve daha stabil bir bağlantınız olmuş olur.
  • bende cbw 383 zn modelinde bir başka netmaster varken, kablonet teknisyeninin önerisiyle ınfınıty 401'e geçtim. geçme nedenim şu. evden profesyonel borsa fonu yönetiyorum. seanslarda nadiren kesintiler oluyordu fiyat akışında. teknisyen arkadaş bir gün modeminizin bazı değerleri düşük bunu değiştirelim dedi. diğer modemi kablo tv'ye ek ödemeyle almıştım, mülkiyeti bana aitti. bu yeni geleni aylık ücretlendireceklerini söylediler. sıkıntı değil dedim. her şey bundan sonra başladı. sabahları bilgisayarı açıyorum asla ip alamıyor. her sabah 3-4 restartla internete giriyorum. pandemi nedeniyle 1 yıl çektim bu durumu sonunda dayanamadım. servisi gene çağırdım. eski (bkz: cbw-383zn) modemi taktılar ve tüm sorun halloldu. ınfinity 401 e ethernet kablosuyla bağlıysanız süratinde sıkıntı yok 100 mbps interneti 96-98 aralığında aktarıyordu ancak gece wifi muhakkak kesiliyor bilgisayar da ip alamıyordu. kanımca o modemlerin ya adaptöründe yada başka bir yerinde bozukluk var ve gelişmemiş ülke diye bize bu bozuk modemleri kakalamışlar. türksat'ın beceriksiz yöneticileri de farkedip sorunu çözeceklerine, neden biz bu modemleri satıyoruz ki? ömür boyu ödesinler demiş. dediğim gibi, internetimin süratinden çok mutluyum ama netmaster firmasına bu ülkenin dolarlarını aktaran yöneticilerini kınıyorum. anlaşma için para mı yediler, bu kadar şikayet varken neden hala netmaster demekten de kendimi alamıyorum.
  • amına koyayım böyle modemin ben, yapanı tasarlayanı da sikeyim. wifi kalitesi sıfır. türksatı arıyorum, netmasterı ara diyor, ulan modemi ben senden kiraladım göt. servis geliyor modemi duvara yakın koyma ve yukarıda dursun diyor. be amına kodumunun modem üreticisi, 10 cm kablo yapmak ne demek şerefsiz. yetmiyor ya küfürler yetmiyor rahatlamama. 5 ghz nin hızı idare eder ama o da her cihazda yok aq. türksat pişmanlıktır. kiralık modem itelediler zaten. her ay arayıp değiştirticem. tonlar para alıyorlar bi siki beeremiyorlar.

    edit: türksatın müşteri hizmetleri de eve gelen servis de burada bazı yazanlar gibi router ya da yükseltci al dedi bana. firma bunu diyor utanmadan. be orpspu evlatları, router alacaksam sana neden kira ödüyorum ben yavşak köpekler, siz ne sike yarıyorsunuz. kimler nerenizi yalıyor da hala bu sikik markayı kullanmaya devam ediyorsunuz. ben para verir vaadedilen hizmeti beklerim. oturup modem router yükseltici sktirici kaktırıcı araştıracaksam sen ne sike yarıyorsun.
  • anladigim kadariyla an itibariyle kablonet'in verdigi en yeni modem
    wireless bazinda pek basarili degil.

    docsis 3.0
    24 d/s kanal birleştirme
    8 u/s kanal birleştirme
    2 adet rj-45 ethernet portu (10/100/1000 mbps baset mdıx)
    2 adet rj-11 telefon portu (fxs)
    ıeee 802.11n (300 mbps / 2t-2r)
    ıeee 802.11ac (1.3 gbps / 3t-3r)
    wds
    wps butonu
    wep/wpa/wpa2 şifreleme
    mac adres filtreleme
    mso snmpv3 uzak network yönetimi
    snmp v1/v2/v3
    tftp desteği
    ıpv6 desteği
    docsis 1.0/1.1/2.0/3.0 için mıb sağlar
    qos (quality of service) desteği
    vpn ıpsec
    packetcable 1.5
    eşzamanlı ses ve veri iletişimini destekler
    yankı bastırma
    voice active detection (vad)
    comfort noise generation (cng)
    3 adet 5 dbi kazançlı dahili sabit anten

    sutlu nescafe vermis ukteyi.
  • (bkz: tenda)
  • evin icine kadar dusuk kayipli coaxial kablo cekip 80mbps gordugun interneti wifi uzerinden 2metre mesafeden 802.11ac cihaza 30mbps olarak ileten boktan bir yayini var.
    ınternete o parayi oduyorsani bunun wifi'ni kapatip duzgun bir ap kullanin.
  • vodafone.net tarafından kablonet için verilen bu kablo modemin en kötü yani, firmware üzerinden bridge modunun kapalı gelmesi. bu nedenle kendi routerınızı router olarak kullanamıyorsunuz.
  • sorunu aşırı ısınması olan hede. 4 tane vida ile açılan kapağını kaldırdığınızda kocaman bir soğutma bloğu ile karşılaşıyorsunuz. bu bloğun denk geldiği herhangi bir yere 40x40 lık bir 12v fan yeri açıp bir fan eklediğinizde çekme problemini büyük oranda engellemiş oluyorsunuz. yine iç kısmında metal plaka antenleri ipex-sma denen bir konnektör ile bağlı. gördüğüm kadarıyla 3 adetler. birini iptal edip yerine 2.4ghz bir harici anten takıp deneyeceğim.
  • ben daha iss’lerin verdiği düzgün wifi modüle sahip bir modem görmedim. bu arkadaş ekstra kötü olabilir doğrudur. lakin bir access point alıp sonsuza kadar bu problemi çözebilirsiniz.
  • bırak duvarı, yanına tuğla koysan wireless gücü düşen modem.
hesabın var mı? giriş yap