• radyo sahin de damara devam eden erdem abimizin kraldan ayrilmasinin,taninmamis sanatcilarin parcalarini calmak icin para almasi falan gibi tatsiz hadiseler oldugu soylensede tahti sarsilmiyor,nobetci,uykusuzlara her daim taze kan enjeksiyonunda hastabakici rolunu ustlenmekte geri kalmiyor.
  • http://www.nobetcierdem.com/

    damara buradan da devam edilebiliyor.
  • hafta içi her gün 22:00-01:00 arasında radyo turkuvaz'da yayın yapıyor. (istanbul 90.2 fm)

    hani derler ya yaratılanı severim yaradandan ötürü; bende nöbetçi erdem'i severim, müslüm baba'dan ötürü.
  • daha önce değindik sanıyordum ama arada kaynamış galiba.

    bilmeyenler için söylüyorum, arabesk radyolarında gündüz alabildiğine geyik, gece alabildiğine damar olur. nöbetçi erdem gece tayfasındadır, öyle fazla konuşmaz. gelir 3 baba'dan üçer şarkı çalar, babalar resitali yapar. sonra biraz kelam edip çalmaya devam eder. bu haliyle 90'lık kasetler için ideal yapıdadır. bazen süper şarkıları da piç ettiği olur ama insan zerre sinirlenmez bu adama.

    arabesk sevmeyenleri enterese etmez ama azıcık seviyorsanız nöbetçi erdem'in gönül nikahı anonsunu bir dinleyin derim naçizane.
  • en çok eyvah eyvah deyişiyle aklımda yer eden, bir zamanlar her gece, son ses ve tabiki severek dinlediğimiz radyo programcısı.
  • ilk kral yıllarından bu yana programa 3 adet müslüm gürses çalarak başlamak gibi bir takıntısı vardır. ardından patlatır orhan baba, ferdi, kibariye ve babalar resitali. hiç değişmez. genelde kapanışı da müslüm ile yapar. annesinin kalbini söken genç hikayesi meşhurdur. ne zaman anne temalı şarkı çalsa hemen bu hikayeyi patlatır. sonra da eyvah eyvah diye verir ayarı. bugüne dek gördüğüm en kafa dengim arabesk dj'idir.

    ergenlik yıllarımda 21-23 arası çok dinlerdim gece yayınını ilaç gibi radyo'da. bana arabesk'i sevdiren adam idi kendisi. o zamanlar gezegen mehmet vardı bir de hatırladığım dj olarak çalışıyordu eskiden. afrikalı ali vardı gündüz yayınlarında. afrikalı ali, ferdi ile açılış yapardı. erdem abi müslümcüydü. gezegen mehmet ise daha çok orhan baba, ali tekintüre falan gibi daha mülayim takılırdı. melih'in sevgi çemberi vardı bir de soft takılırdı.. tatlısesçiydi o yanlış hatırlamıyorsam..
    kral fm o dönemler daha boyut değiştirmemişti. en efsane ve zirve döneminde idi. sonra cem uzan siyasete atıldı ve kirlendi dünya.

    o zamanlar facebook yok, internet yok, sosyal hayat yok. sabahtan açardık radyoyu, gece uyuyana kadar sırasıyla tüm djleri dinlerdik. sabah okul yolunda walkmeni takardım kulağıma, okul sırasında derslerde bile kulakta gizli kulaklıkla kral flm dinlerdik. akşam dönüş yolunda keza ve eve varıp uyuyana kadar... allahım ne günlerdi..

    fakat bu nöbetçi erdem ayrıydı herkesten farklıydı.
    kendisinde hep kendimden bulduğum bir özellik vardır.
    şarkıların belli pik noktalarına, çoğu insanın dinlerken umursamadığı, kendini veremediği kopma anlarına, ses titremelerine, nağme iniş çıkışlarına, meyanlı kerizli noktalara müptela olmuşumdur ben de onun gibi. hep o şarkının o saniyesini winamp'de geri sarıp baştan dinlemişimdir üst üste 30 kez bağıra bağıra... içimdeki coşkuyu kelimelerle tarif edemediğim anlar olurdu özellikle müslüm baba eserlerinde. hani tarif edemiyorsunuz. keman öyle bir yaylanıyor ki, baba öyle bir nağme veriyor ki, jiletçiler niye jiletçi olur anlıyorsunuz..
    erdem de tam benim gibi tam o bam tellerine kafayı takıp çok güzel yorumlar.

    bilecik bozhöyük virajını alan şarkılar, 4 çeker impreza ile 320 yapan nağmeler, banka sırasında maaş sırası bekleyen emekli kemancılar erdem abimizin en klasik şarkı yorumlarıdır.

    tıpkı onun dediği gibi biz de bu vatanın evladıyız. bize yazık değil mi ? bizi perişan eden şarkılara yapılan ara yorumlar işte nöbetçi erdemi erdem yapan detaylardır. aynı nağmeyi geri sarıp sarıp tekrar dinlemektir erdem...

    damar bizim olayımız, damar bizim tarzımız, damar bizim güzelliğimiz,
    müslüm baba söylesin, damarcılar dinlesin ile gözünü açmaktır...
    nöbetçi erdem jargonuyla büyüdük resmen..

    bir de tabi ahiretten seslenir ses tonuyla nöbetçi erdem erdem dem dem em mmm şeklinde adını ekoyla sayıklayan uhrevi ses tonlu cingılının da yeri asla doldurulamaz...

    eser yorumlamalarının güzel bir derlemesi
    https://www.youtube.com/watch?v=ef9ax9jnggq
  • aynı zamanda bacanağım olan radyocudur. bazen teyzeoğlu, bazen de kuzen olur ayrı mesele..
  • artik cizgisini bozmustur.. artik sol seridi 3 muslum baba parcasiyla acamiyoruz.. sebebi neydi ki..

    erdem kardes bizi uzuyorsun..
  • çocuk sayılacağım yaşlardan beri dinlediğim sağlam radyocudur. ortak noktamız olan müslüm baba hayranlığından dolayı ayrı bi gönül bağım vardır kendisiyle. şarkıların ince noktalarını yakalayıp yorumlaması insanı keyiflendirir
    aç sol şeridi aç!
  • çizgisini bozmanın aksine bilinen eski king günlerinde yardırmaktadır.

    isteklerinize de bakabilir şansınızı deneyin torpil yaparım mesaj atan olursa.

    https://www.instagram.com/nobetcierdem
hesabın var mı? giriş yap