• benim allahim nedir bu boyle guzel kadinlar arasindaki 'ben senden daha cirkin olcaaam iste' yarisi sorusunu sormama sebep olmus, ayrica bir film yildizi kac dili ana dili gibi konusabilir dedirten italyan yapimi film.

    (bkz: penelope cruz)
  • anlatımı güçlü, hikayesi güzel, psikolojik çözümlemeleri etkileyici harika roman...

    (bkz: margaret mazzantini)
  • sergio castellitto'nun yonettigi ve basrollerini penelope cruz'la paylastigi, cannes film festivalinde un certain regard'da gosterilmis italyan filmi. penelope cruz'un kendini asmis bir oyunculuk sergiledigi, alisilmisin disinda bir ask oykusu. sergio castellitto karakteri evli ve cocuklu olmasina ragmen, tek basina yasayan ve ne oldugu nerden geldigi tam olarak belli olmayan gizemli ama bir o kadar da yipranmis ve taninmasi oldukca guc penelope cruz karakterine asik olur. bir tecavuzle baslayan iliski, once tutkuya, sonra aska ve ozleme yerini birakir ve iki karakter birbirinden ayrilamicak kadar tutkulu bir ask hikayesinin icinde kaybolurlar. filmi diger ask hikayelerinden ayri tutan, bu iliskinin acimasiz bir tecavuzle baslamasi, sonra yerini seks ve daha sonrasinda da tutkulu bir aska birakmasi. bu degisim oldukca dogal ve akici bir sekilde yapiliyor. ayni zamanda hikayenin kronolojik bir sekilde degilde flashbackler tarafindan anlatilmasi filme ayri bir gizem katiyor. oldukca basarili oldugunu dusundugum film kesinlikle bu yil ki cannes film festivalinin en basarili filmlerinden biriydi. penelope cruz'un oyunculugu bile tek basina filmi izlemeye deger kiliyor.
  • itl. gıpra$ma
  • türkçe'ye "gitme" diye çevrilebileceğini sandığım 2000ler'de çekilmiş italyan filmi. vasatın biraz üstünde bir film olarak david di donatello ödüllerini nasıl aldığını şahsımca merak konusudur. filmde güzel bir karısı olan zengin(ce) bir doktorun çingenemsi bir metres edinmesi ve onunla yaşadığı aşk konu ediliyor. filmin senaryosu da gayet sıradan, zaman zaman bayıyor. penelope cruz'un nasıl olup da bu kadar çirkinleştirilebildiği ve o cırtlak sesle bağırmaları da tüylerimi diken diken eden faktörlerdendir.
  • penelope cruz'un tom cruise'in yaninda aksesuar olmadigini, gercekten iyi bir oyncu oldugunu gosteren film. o cingene, akmis makyajli, yoluk sacli, penguen gibi yuruyen, cirtlak sesli kiz kim? penelope cruz nasil kendin bu hale bu kadar dogal bir sekilde sokmus? gerek hikayenin degisik anlatim tarziyla olsun gerek asmis scriptiyle olsun begenimizi kazanmistir.

    --- spoiler ---
    ozellikle italianin hastanenin disinda angela iyilesene kadar durmasi ve timoteonun kizinin yasadigini ogrenince pencereden disari bakip gercek ask hep yanindadir, onu tanimadan cok once bile... gibi bir replik savurmasi... filmin anlaminin doruk noktasina ciktigi andi kanimca...
    --- spoiler ---
  • (bkz: un senso) (bkz: gli amori)
  • 'seni seven biri varsa o hep ordadır, senden bile önce..' satırı geçen masal
  • insan sevebileceği birini gördüğünde hemen tanıyabilir mi? ya da onun bu sevgiyi isteyeceğine, en azından hak edeceğine inanabilir mi?.. öyle olsa bile, insan seveceğini bildiği birine nasıl davranmalıdır?...

    beni tüm bu sorularla başbaşa bırakan bir hayat yaşadıktan sonra karşıma çıkan ve yine tüm bu soruları iç sesimden sıyırıp dilime dolayan filmdir non ti muovere..

    yanıtlar, tıpkı sevdiğimiz gibi, hep yanımızda kalır.. sorulardan bile çok önce.
  • aşk, sadakat, baba olma, koca olma, sevgili olma, doktor olma olgularını en duygusal yönleriyle anlatan, ağlatan film. penelope cruz u hiç bu kadar çirkin görmemiştim daha önce ayrıca.
hesabın var mı? giriş yap