• türk halkının yeni doğum yapmış anneye yönelttiği, alacağı cevap karşısında atomu parçalayacağına dair inancı olan yegane sorusu.
  • sezaryen ile bebeğini dünyaya getiren annelere "sen de ana mısın şimdi" bakışı meşhurdur. bu yüzden"doğurdum" demiyorum.
    ameliyatla aldırdım canım.
  • hmm..

    -ne mezunusun
    -üniversite
    -kaç yıllık? 2 mi 4 mü
    aklıma bu soru geldi nedense fark göremedim galibabdhskskw
  • bebek bekleyen anne adayına ya da bebeğini dünyaya getirmiş olan anneye sorulabilir normal bir soru beyanı ama anormal olan bunu soranın kendince alacağı cevaba göre bilinçaltında başka sorulara da cevap bulma çabasıdır.
    -karşı cinste- aklı yaprağının ucundaki delikte sıkışıp kalan güruha, - hemcinslerim arasından- aklı tırnağı üzerindeki beyaz lekeler kadar kalmış olan bir kesim eşlik ediyor. işte bu anormal tavrı da genelde bunlar sergiliyor. bir kadının çocuğunu dünyaya getirme şekli üzerinden analık için ne kadar yeterli olduğu konusunda çıkarım yapmak kadar saçma bir şey yok. çocuğunu karnında olabildiğince güvende taşımak, onu sağ salim kucağına almak ve sonrasında hayatı boyunca yaşayacağı bu serüvenin tadını çıkarmak anneliğin en güzel şeyleri.
    sağlık alanında çalışanlar üzerime atlamasın hemen ama sezaryenle doğum yaptım. tavsiye ediyorum ya da etmiyorum diye bi saçma önerim de yok ama şöyle bir anım var. doğum yaptığım hastanenin hamileleri doğuma hazırlamak için oluşturduğu bir yoga grubumuz vardı. benim omurilikle alakalı bir sorunum olduğundan doğumu başından beri sezaryen diye belirlemişti doktorum ama yine de katılmamı önermişti. o gruptan çok arkadaşım var hala görüştüğüm. bunlardan biri ile yine muhabbetimiz olmuştu. iki tane çocuğu var, ikisi de normal doğum çocuğu. benden 15-20 gün önce doğum yaptı arkadaşım sonra bebeklerimizle birlikte bir araya geldik. bana öyle içten dedi ki "ben erkek olsam en ufak bir terslik şüphesi bile varsa karıma kesinlikle o acıyı ve travmayı yaşatmam! "
    bakıyordum suratına öylece (bu arada ben de o lohusa halimle sezaryenle doğum yaptım, sütüm de bu yüzden az geliyor diye ağlak bir moddaydım).
    "valla bak! pırt diye çıkıverdi sanıyor millet ama benim içim yırtılırken her bir sancı beynime çivi çaktı sanki. "
    mutlak ki tabiatı neyse ilk seçenek olması gerekeni yapmak ama durum buna müsait değilse yine de normal doğum diye ciyaklamanın bir manası yok.
    yaradan hepimizin çocuğuna sağlıklı ve güzel ömürler versin.
  • mümkünse normal, endikasyon halinde sezaryen.normal doğum fizyolojik, sezaryen ameliyattır.yani siz alıp gencecik bir kadının karın duvarını kesip geri dikiyorsunuz.hem iz kalıyor daha kötüsü karın duvarı zayıflıyor.ileri yaşlarda fıtık gibi karın duvarı problemleri artıyor.sirf acı çekmemek için sezaryen yaptıran gördüm mü içim acıyor.
  • - normal mi sezaryen mi?

    +sezaryen

    - ikisi de mi?

    + evet

    -hiç mi normal yok yani? *

    yaşanmıştır.
  • anan diye yanıt verilmesi gerekendir.

    diğer salak saçma sorular da şunlardır

    südünn var mı südün?

    emziriyor musun?

    çocuk kaç kilo zayıf kalmış bu?

    mama mı veriyorsun ıyy?

    ben 5 yaşına kadar emzirdim ya sen?

    neden hala şişmansın. çocuk doğdu 3 kilo sen aldın 25 kilo?

    ben doğumdan 40 gün sonra 25 kilo verdim ya sen?

    bu soruların hepsine anan diye cevap veriyorum ben. siz de verin güzel ve rahatlatıcı oluyor.

    büyük harflerle anan!
  • tabi ki normal.
    eğer çocuk ya da anne için bir sakınca yoksa her şeyin normali makbuldür. çocuğun ciğer gelişimi açışından, annenin daha çabuk ayağa kalkabilmesi ve göbek şişliğinin çok kısa sürede inmesi vs normal doğumun sonucudur.
  • normal doğum tabii ki de doğal olduğu için daha tercih edilesi olmalıdır fakat şimdi erkeklerin ya da bunu sorgulayan insanların bilmediği bir sey var. anne adayının doğum fobisi varsa ya da ağrı eşiği düşükse doğumdan sonra doğum sonrası depresyonuna giriyor ve bebeğini kabul etmiyor. bu bilinçli yapılan bir durum değil. dr bunu hemen anlıyor ve anne adayını yönlendiriyor sezaryen için. bazen de çatı kontrolünde eğer darlık tespit edildiyse ve bebek kiloluysa anne ve bebeğin selameti için sezaryen tercih ediliyor. başka bir durum ise herhangi bir organda bir rahatsızlık varsa ya da panik atak gibi doğum sırasında gelebilecek ve anne adayının bilincine etki edecek bir rahatsızlık varsa yine sezaryen tercih edilir. yani diyeceğim bunun kontrolü doktortadır. anne adayını en iyi doktoru bilir. sezaryen bir doğum şekli olmayabilir ama sonuç olarak o çocuk dogar. önemli olan kimin neyi nasıl gördüğü değil, anne ve bebeğin en iyi şartlarda sağlıklı bir şekilde kalabilmesidir. yani bir kadın "vay normal doğurmuş helal olsun" cümlesini duyabilmek için zorlamamalıdır kendini.

    edit: eskiden sezaryen mi vardı diyenler için cevabım, eskiden sezaryen yoktu evet. onun yerine bol bol anne ve bebek ölümleri vardı.
  • sezaryen ameliyatını doğum türü sanan yenge sorusu.

    sezaryen doğum türü değil ameliyattır.

    sezaryen ameliyati mucize bir ameliyattır.
    anneyi kaybetme ihtimali varsa bebeği sezaryen ile alırlar hemen anne kurtulur. bebek kaybedilecek gibi ise sezaryen ile alınır bebek kurtulur.

    doğum turu sanılmasının sebebi bence
    "dogal doğumdan" korkanlar, çocuğumun burcu şu olsuncular, ben sadece sezaryen doğururum diyen anne adayları ve üşengeç ve acelesi olan ve anne adayına hamile sensin soyle bakalim nasil doğuracaksın diyen doktorlardır.

    esimin hamileliğinde hastanede doktor kontrolünde bankta oturan kadına sordu bankodaki görevli siz ne için gelmiştiniz diye kadın biz doğum için geldik 11 de doğumumuz var dedi.
hesabın var mı? giriş yap