• nasıl bir kanserdir bu şeriat denen islamı da bitiren illet.
  • sen kim köpeksin koskoca prensin elini sıkmıyorsun. *
  • o kadının el sıkmamayarak selamı farklı bir şekilde vermesini desteklemiyor olabilirsiniz. ama neden bunun dini bir görüş olduğunu ve saygı duymanız gerektiğini anlamıyorsunuz? başlık ve ilk entry öyle girilmiş ki sanki kadınlar kötü bir niyetle elini sıkmamış sanıyorsunuz.

    (bkz: empati)

    lütfen kurun şunu. kendi düşüncenizi herkese dayatma içgüdüsünden vazgeçin.

    t: dini gerekçelerle ellerini kalplerine götürerek selam veren müslüman kadınları içeren video.

    t2: saygıyla karşılanması gereken durum.
  • saygısızlıktır. ayrıca burada inanca saygı diyen adamların yılbaşı kutlamalarını engellemek için kırk takla atan kişiler olması tesadüf mü acaba?

    not: inancı o kadar önemliyse bir zahmet gerisin geriye o inancının anayurduna dönsün ve orada yaşasın.
  • inandıkları dinin gereğini ve kendilerince doğru olanı yapmışlardır.

    meltem cumbul’un islamcı yazarın elini kutsal inanç da değil, siyasi ve ideolojik gerekçelerle havada bırakmasını hür irade, kişisel tercih diye değerlendirenler de başlamış köpük çıkara çıkara saldırmaya.

    ama yormayın kendinizi norveç dediğin ülke dünyanın en medeni ülkesi. oradaki hiç kimse sizin gibi cahil varoş bir orta doğu kafasında değil, sizin kadar sorun etmemişlerdir bu olayı.

    ayrıca bir ülkenin onlara savaş mağduru olarak kapı açması bu insanlar onların köpeği olacağı anlamına da gelmiyor. sizin anlayışınız bu olabilir; ama çoğu insanda onur denen bir kavram var. bazı insanlar da bir kap yemeği onuruna tercih etmeyebilir, saygı duyun.
  • tam anlamıyla "prensten çok prensçiler"in eleştirdiği olay. prensin kendisi bile sorun yapmamış, tasası bizim yazarlara düşüyor.

    bir erkeğin elini sıkmamak bana da saçma geliyor ama beğenelim ya da beğenmeyelim insanların farklı inançları, kültürleri vardır. prens de inançlara saygısından olayı gayet doğal karşılamış.

    ayrıca "gerizekalıca adetlere neden saygı gösterilsin" gibi düşünen arkadaşlara iki çift lafım olacak. dünya üzerinde birçok kültür var ve her adet bir başkası için anlamsız gelebilir. medeniyet denilen şey, sana anlamsız gelse de karşındakinin kültürünü hoşgörü ile karşılamaktır.

    edit: cahilliğimden dolayı herkesten özür diliyorum. sözlükteki yazarların çoğunun herşeyi herkesten daha iyi bildiği gibi, medeniyeti ve hoşgörüyü de norveç prensinden daha iyi bildiğini unutmuşum. bence de norveç prensi buradakilerin savunduğu gibi o kadınları elini sıkmadıkları için sınır dışı etmeliydi*
  • koskoca prensin adabı muaşeret kanunlarından birhaber olduğunu gösteren harekettir. nezaketen önce kadının tokalaşmak için el uzatması beklenir. bunun yanında uzatılan eli sıkmayarak kadınların ayıp ettiğini de belirtmeden geçemeyeceğim.
  • dünyanın en aptal ateist/sekülerleri bizim ülkede galiba. kadınlar kötü bir şey söylememiş, prensin elini gayrı müslim olduğu için de sıkmamazlık etmemiş. inançları gereği namahrem olan birinin elini sıkmamışlar, prens de anlayış göstermiş. ama bizim geri zekalılar prensten çok prensçiler, duramıyorlar yerinde.
  • siz kendinizle de ilgili her şeyi dert etseniz biraz. amk bu formda harcadığınız çaba keşke daha iyi şeyler için olsa!!!!
  • yobazlığın dik alasıdır. adam senin yüzünü gördü, elin açıkta. normalde çarşafla karşısında olman gerekirdi eğer tam olarak dinine bağlıysan. ancak bu el sıkmama olayı tamamiyle yobazlıktandır.

    zorunlu edit: norveç prensi ne bilsin. kendine göre adam elini uzatıyor. adamın selamlaşma şekli o. merak etmeyin ben türkiye’deki kadınların tutumunu bildiğim için elimi uzatmam zaten. kafamı sallar selamlaşırız. sözle selamımı veririm.

    ancak buradaki mesele başka. bu adam bunu bilmiyor. hiçbir suçu yok yani. sen de bu adamın elini sıksan ölür müsün? böyle yaparak müslüman olmayan insanların bize karşı ön yargılı olmalarını sağlarız. bilmeyen biriyle bilen birini aynı kefeye koymadan önce düşünün.
hesabın var mı? giriş yap