• nuri fotoğrafçılıktan gelir, üniversite mezunudur ve ingilizce bilir ama yılmaz fotodan anlamaz, lise mezunudur ve yabancı dil bilmez.
  • nuri bilge kültür bakanlığından para alır film çeker alp gürkan'dır,yılmaz güney madencidir
  • illa birisini kötülemenin alemi yok..tarzları farklıdır, muhtemelen düşünceleri aynı ve dışa vurumları yine farklıdır..
  • nuri bilge jenerasyon farkıyla yılmaz güney'in türkiye sinemasına kattığı birikimden, mirastan yararlanmıştır. bu nedenle kapışma eşit şartlarda olamaz.

    ikisi de sanata evrensel bir bakış açısıyla yaklaşır, filmlerini tüm dünya anlayabilir.

    nuri bilge taşra kökenli bir şehirlidir, apolitik değildir ama yine de birey odaklıdır, "sanat sanat için"e daha meyillidir. - nuri bilge bakar, gözlemler, hisseder, anlamaya çalışır. -

    yılmaz güney'in ilk filmlerinde entelektüel sinema seyircisini rahatsız edebilecek hafif didaktik bir yaklaşım vardır, bu nedenle "sanat toplum için"e daha meyillidir. ama giderek kendini yetiştirmiş, çok iyi bir noktaya ulaşmıştır. - yılmaz güney yaşar, isyan eder, öğrenir, gelişir. -

    neticede ikisi de anadolu çocuğudur.

    nuri bilge sinematografisiyle döver,
    yılmaz güney toplumsal duyarlılığıyla döver.

    nuri bilge özgürdür, filmleri için yapımcı ve para bulur,
    yılmaz güney her zaman kısıtlanır, zorluklarla ve engellemelerle mücadele ederek film yapmaya çalışır. sinemasını bu kısıtlamalardan beslenerek büyütür.

    nuri bilge tek adamdır,
    yılmaz güney şerif gören ve zeki ökten'in katkılarından yararlanır.

    nuri bilge altın palmiye'den önce cannes'da başka ödüller de alır, zirveye kadar çok tırmalar,
    yılmaz güney ilk seferde on ikiden vurmayı başarır.
  • nuri bilge korkaktır, belki de akp'lidir; yılmaz güney bir simgedir.

    sokakta 2 kişi öldürülmüş daha yeni; başbakan vur emri vermiş, yılmaz güney ne yapardı? bütün mikrofonlar ona dönmüşken türkiye'nin yangın yerine döndüğünü dünya kamuoyuna anlatırdı. festival faresi nuri naapmış, "son zamanlarda ölen gençlere" atıf yapmış. hangi gençler bunlar? trafik kazasında ölenler mi?
  • yılmaz güney halkın adamıdır, nuri ise elit kesime atfedilmiş yada kendini elit görenlerce sahiplenilmişdir. ikiside yaptığı işlerde başarılıdır. hatta tek yaptığı bilgisayar başında göt büyütenlerin karşılaştırmalarına maruz kalmamalılardır.
  • biri lümpen diğeri sanatçıdır.

    kadına davranışı, siyasi nedenle değil, bildiğin kabadayılıkla kalkıp savcı vurması falan ortadayken isteyen istediği kadar eksileyebilir.

    eksileyince gerçekler değişmiyor zaar.
  • nuri bir yakınımızla evlenen sevimli enişte gibidir, yılmaz bildiğin dayım gibi. çayı demle ver eline anlatsın çıkıçıkıçıkı çıt çıt.
  • bir katil içeren versus.
hesabın var mı? giriş yap