• telefon faturalarında, zorunlu ve mecburen tek şirkete yaptırılan araç muayenelerinde ödenen ya da at yarışı oynayan ganyancı abilerin her kuponda ödediği ötv, kdv gibi vergilerin bu şirketler tarafından (telekom, turkcell, vodafone, tuvturk aş, tjk ve daha niceleri) devlete ödenmemesi durumu.

    sadece telekom, turkcell ve vodafone'un 5 milyar tl kamu borcunun torba yasa ile sıfırlanmaya çalışıldığını aykut erdoğdu twitterdan duyurdu:

    https://twitter.com/…ogdu/status/917749119409709058

    araç muayeneleri için zorunlu olarak hemen her şehirde dağ başına zorla gönderiliyoruz tuvturk'e. bu adamların da yaklaşık 800 000 000 tl [sekizyüz milyon tl] vergi borçları sıfırlanmış. hani mehmet şimşek'in kabul ettiği şu uzlaşma tablosu var ya, orada yazan rakam bu. yani sadece bildiğimiz.

    https://twitter.com/…im79/status/914737214084517888

    yani bu akp çetesi peşin peşin paraları vergileri ile birlikte toplayıp, hazineye aktarmıyorlar. kendileri oturup yiyorlar. bu arada bu şirketlerin bir kısmı da yabancı şirketler.

    ondan sonra ya kemer sıkacaz ya da sizi sikecez diyorlar.

    sonrası:

    mtv'ye %40 zam
    (bkz: gelir vergisi diliminin %30'a yükselmesi)
    ve diğerleri...

    allah belanızı versin! versin artık!
  • kurumsallaşmanın önemini tekrar gözler önüne sermiştir. bunu sokakta yapsan adı gasp olur ve gün yüzü göremezsin ama kurumsal olarak sistemli ve sürekli yaparsan seni kurtarmak için yasa bile çıkar.
  • (bkz: akp cetesi)

    yemelere doymadi adam

    yazarin en son duasina amin diyorum...
  • vergi tabana yayıldığındandır. bu arada düz çalışan % 30 gelir vergisi verirken. futbolcuların %15 vergi verdiği bir ülke burası ne bekliyorsun ki. aynı futbolcu bir de maitasına pırlanta aldığında da % 1 vergi veriyor.
  • telekom şirketlerinin özel durumunu bilemediğim için eksik bilgiyle yorum yapmak istemiyorum. vergi mevzuatı o kadar alengirli olabiliyor ki, acemi bir müfettişin hatalı ya da kasıtlı yorumu yüzünden şirketler yıllarca maliye ile ihtilaflı/davalı olabiliyor. vergi davalarının %90'ından fazlasının mükellef lehine sonuçlandığını da not edeyim buraya.

    ama küçük işletmelerin pek çoğu bizden tahsil ettikleri kdv'leri devlete ödememektedir. çoğu durumda kayıt dışı işlemlerle bunu yaparlar. yani size geçerli bir fatura, fiş vermezler. kimi durumdaysa naylon faturalarla kdv ödemelerini ötelerler. en nihayetinde işi batırıp kaçarlar ve zamanaşımıyla bu vergilerden yırtarlar. ödedikleri durumlarda da uzlaşarak sadece vergi aslını ödeyerek devletin parasını yıllarca kullanmış olurlar.
  • devlete gidecekken torba yasa ile başkalarının torbasına giden vergilerdir.
  • türkiye de devletin vergi geliri fazla yok şirketler vergi vermemek için yapmadıkları yok.
hesabın var mı? giriş yap