• var olan tek temel hakkın özel mülkiyet hakkı olmasından ötürü gün yüzüne çıkmış gerçek.

    öğrencisiniz diye kimse size kalacak yer sağlamak zorunda değil. dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir model yok. üniversiteye yerleşmek sadece bir bölüme veya okula yerleşmek değildir. zahmet olmazsa öğrenciden kalacak yerini de düşünmesi beklenir. siz planınızı iyice ölçmeden biçmeden yaparsanız sonra akılsızlığınızı vergi mükelleflerine fatura edemezsiniz.

    öğrencinin barınması temel hak falan değildir, üniversite eğitimi temel hak falan değildir sıkıldıkça kendi kendinize temel hak uydurmaktan vazgeçin.

    bu sorunun tek bir çözümü var, yarından tezi yok tüm üniversiteler ve yurtlar özelleştirilmelidir. milletin ilk bir milyona zor girmiş gerizekalı evladını vergilerimizle okutup beslemek zorunda değiliz. gerçekten okuyup adam olacak çocuklar zaten başarı bursu elde edeceklerdir.

    zaten burslu ve başarılı öğrenciler vakıf üniversitelerinin yurtlarında da şu an burslu kalıyorlar. kendimden biliyorum. yıllarca istanbul'da bir vakıf üniversitesinin yurdunda 5 kuruş vermeden otel odasını aratmayacak güzellikte odalarda sıkıntısız kaldım. salaksan okuma. salaksan ve okumak da istiyorsan kusura bakma ama yediğinin içtiğinin ve okuduğunun da parasını bir zahmet ver.

    edit: su-i misal emsal olmaz. saçma saçma örnekler verip yanlışı daha yanlışla örtmeye çalışmayın.
  • evet, temel hak dediğin şey cumhurbaşkanının kendine üç saray yaptırıp on üç uçak alması falandır. devletin ne alakası var eğitimle öğrenciyle falan, manyak mısınız nesiniz?
  • barınma hakkıdır. öğrenci barınma hakkı değildir.
    her canlının, her insanın barınma mecburiyeti vardır. temel ihtiyaçlardan hemen sonra gelir.
  • bunu da savunmazsınız yani. bu temel hak değil ama fahiş fiyatlarla evi kiraya vermek temel hak öyle mi?
  • zaten kimse ben öğrenciyim bedavaya kalayım demiyor, bundan önce de demiyordu, yurtta veya 2-3 arkadaş birleşip evde kalıyordu. şu an olan sıkıntı kötü ekonomi ve mülteci politkası yüzünden 2-3 katına çıkan ev kiraları. 1500-2000 liralık kiraları 2-3 arkadaş birleşip iyi kötü karşılayabilirken bir sene sonra bu kira birden 4000-5000 lira olunca doğal olarak insanlar isyan ediyor.
  • "salaksan okuma" diyerek insanları küçük düşürmek için elinden gelen her şeyi yapan bir insanın açtığı kendi çapında haklı olduğu başlık ve doğruluğu tartışılan içerik.

    sizden nefret ediyorum. bak açık açık diyorum. sizin gibi insanlardan nefret ediyorum ben. götünüzü kim kaldırdı? nasıl kaldırdı? niye kaldırdı bilmiyorum.

    üç-beş tane soru çözmekle zeki, salak, aptal, geri zekalı, üstün zekalı olmuyor insanlar. asıl salaklık bu üç beş soru ile insanların kendilerine bir şey sanmalarına izin vermek.

    üzülüyorum sizi seven insanların olmasına.
  • her şehre üniversite açarken, bu üniversiteleri ulusal tercih edilebilir kılıyorsan;buraya gelen öğrencilerin kalacak yer sorunu yaşayacağını aptal değilsen tahmin etmen gerekiyor. bunların bedava olması gerekmiyor. bir zamanlar olan ileri görüşlülüğe gerek yok bunu düşünebilmek için

    edit: ben bedava kalsın demiyorum arkadaşlar. parasını verip kalacak yer bulamıyorsa bu bir sıkıntıdır diyorum.
  • ne konuştuğunu başkalarından öğrenen biri daha. kredi ve yurtlar genel müdürlüğü de hayır kurumu zaten.
  • abi herkes dünyalar zekisi ve ukala olmak zorunda değil ki salaklar da okumak isteyebilir ve eğitim görme hakkı vardır, ama zor koşullar buna mani olduğunda bu hak elinden alınıyorsa orada da hakkını arama hakkına sahiptir ve kamuoyu oluşturmak, eylem yapmak hakkına sahiptir. bunu göremeyip, aşağılama malzemesi çıkarabilen biri toplumunu anlayamamış, kibirden ruhu kararmıştır.
  • liboşlar gene piyasaya çıktılar. "dünyanın hiç bir ülkesinde yok"muş. yalanını sevsinler. 2008 yılında finlandiyada okudum. kendi vatandaşlarına ücretsiz yurt+600 euro aylık harçlık veriyordu. bütün okullar da devlete ait bu arada.
hesabın var mı? giriş yap