• cahil bir arkadası aydınlatmak üzere entryi yazıyorum umarım diğer arkadaslar tekrar entry yazıp bu sığır trollüğüne destek olmaz. öğretmenin maaşı, 15 ders saati karşılığında aldığı net maaştır. bu ders saatinin üzerinde derse girerse veya sınav görevinde görev alırsa kendine ek ders ödenir. tıpkı diğer meslek dallarında olan ek mesai ücreti gibi. yaklaşık 2000 tlye kadar yolu olabiliyor şükür allah bereket versin.
  • ek dersin ne olduğunu bilmeyen sığır beyanatı. sığırın trollüğünü olanak sağlamak için değil ama başka aklı olanların öğrenmesi dileğiyle:

    1- ek ders isteğe bağlı gözükür. ama net ücret yeterli olmadığından öğretmenler ek ders alarak geçinmeye çalışır.

    2- 1. madde devletin daha da işine yarar. böylece daha fazla kadro, emeklilik, sağlık hakkı olacak nefesi kokan atanamayan öğretmeni doyurmak zorunda kalmaz.

    3- özellikle ilköğretim 1. kademede öğretmen ek ders alsın diye ders program öyle yapılır ki, öğretmen ek ders almazsa 1. dersten sonra gidip, 5. dersten sonra gelmesi gerekir.

    4- ve en önemlisi önceki entryde yazılmış. yeniden yazma farz. ek ders ek mesainin ücretidir. yani zorunlu emek dışındaki emek ücreti.

    aklı olanlar anlamıştır ama ben yine de diğerlerine soruyorum: şimdi anladın mı sığır?
  • diğer öğretmen başlıklarında olduğu gibi, sözlüğün, ergen mastürbatörü olduğuna dair önerme.
    genç arkadaşlarım, size her şey saçma gelir ama hepsinin bir mantığı vardır ve bunu zamanla anlayacaksınız. çatlak sesinle''ama bu çok saçma'' diye haykırırken, en azından şöyle düşün: bugüne kadar bunu benden başka düşünen olmadı mı? (biz de ergen olduk; oradan biliyoruz.)
    not: öğretmen değilim
  • 15 saatmiş, gunde 3 saatmişmişmiş. kendince az gorüyor çomarlar. nicelige degil nitelige bakin oglum biraz. o üç saatte senin tüm günde yaptigindan daha fazla iş yapiyoruz ve sen anlamazsın belki ama beynimizle iş yapiyoruz ve beyin fazla uyaricidan yoruluyor. ha eve iş getirilmesinden bahsetmiyorum bile.
  • özel sektör kölelerine, kazanılmış sosyal haklardan bahsederek, zaman kaybetmeyeceğim. size ödenmeyen fazla mesai ücretine denk gelen saçmalıktır.
  • sağlık çalışanlarının döner sermaye, güvenlik güçlerinin görev tazminatı aldığını hala bilmediğini düşündüğüm yazar.
  • öğretmen 15 saat çalışır ama çalışırken buraya gelip entry giremez.

    sen daha fazla çalışıyorsun ama buradan çıktığın yok.

    ayrıca, diyelim ki 60 saat ders olsun bir derste bir okulda. 4 öğretmen ihtiyacı varken normal şartlarda, devlet 2 öğretmenle halledebiliyor o açığı. tüm türkiye’ye yaydığınız zaman ciddi kar yapıyor. öğretmen maaşları da düşük olduğundan gariban öğretmen mecburen ucuza çalışıyor.

    aslında itiraz etmeniz gereken nokta, öğretmenleri çok yoruyorlar, verim düşüyor, daha fazla öğretmen ataması yapılmalı ve öğretmenlerin mali anlamda rahatlatılması olmalı.

    hiç 15 saat derse giren öğretmenle 30 saat derse giren öğretmen aynı verimde çalışabilir mi? öğretmen verimi, kalitesini arttırmaksa amaç öğretmen minimum çalışmalıdır. 15 saat derse giren öğretmen, evinde de 15 saat çalışmalı ki kalitesi verimi artsın.

    30 saat derse girsin evde de 30 saat çalışsın, hafta sonu da çalışsın diyorsanız o öğretmenden hayır gelmez.
  • ekşi sözlük bugünü öğretmenleri gömme günü ilan etmiş galiba.
  • hahaha bayılıyorum lan bu başlıklara (:

    dediğiniz gibi süper ötesi bir çalışma yaşamımız varsa, ki bence süper ve bu yüzden öğretmen olmak istedim, size düşen neden bunu gündeme getirip öğretmenleri aşağılamak olsun? insani şartlarda çalışmayı talep etmek dururken neden başkasına laf edersiniz?

    atandığım yıldan beri sendikal mücadele vererek çalışma şartlarımız daha iyi olsun diye uğraşıyorum. evet çalışma şartlarımız birçok mesleğe göre daha rahat. ben buna rağmen daha iyi olması için mücadele ediyorum.

    sizlerin de daha iyi çalışma şartlarına daha insani çalışma saatlerine sahip olmanızı çok istiyorum. siz de buna sahip olmak için mücadele etmelisiniz. mücadele edin. fakat mücadele ederken durup durup bizim çalışma şartlarımızı ağzınıza sakız edip bizlere çemkirmeyin.

    ek ders mevzusu editle gelecek.
  • ak partili seçmen zihniyeti bu işte. bu yüzden 10 seçimdir hep aynı sonuçlar. adamlar zaten vasat bir hayat yaşıyorlar sonra bakıyorlar sana bana "ulan bunlar sürünmüyor, verin lan şunların istemediği partiye ekonomi daha sikik olsun onlar da sürünsün!". başka bir ülkede olsak adamların hakkı olan maaşı x grubuna da verin diye tepki verilir burada ise bende yoksa kimsede olamaz lan düşüncesi. d e v a m türkiye bu kafayla çok iyi şeyler olacak.
hesabın var mı? giriş yap