• disiplinli, kaliteli ve saygılı bir kuşak yetişmesini sağlayan efsane ceza. ortadoğu'da şart bu. yemişim finlandiya eğitim sistemini. oradaki hoca gelsin esenyurt'ta elli kişilik sınıfa da büllüğünü görelim.
  • cetvel olayı vardı bi de.
    az yemedik. hele bir de parmakları birleştirip cetvelle vuruyorlardı ne acıtıyordu o olay… travma resmen.

    edit: bizimkiler öğrenciyle tahta önünde smackdown yapıyordu hala övülecek bi tarafı var mı cidden sfdsgsh
    ayrıca dayakla bir şeyler öğretildiğini savunanlar gerçekten cahildir, hiç farketmiyor adam karaktersizse hala karaktersiz zaten. istediği kadar dayak yemiş olsun. ayrıca birçok kişi bundan dolayı psikolojisi bozulmuş halde. tüm sınıfın önünde dayak yemeyi zaten tamamen ayrı tutuyorum o yönü var bir de. bu olayı eğitimcilerin bile yapmış olması ayrı rezalet.
    işini adam gibi yapan insanlar varken bu şerroların en ufak sebepten öğrenciye dayak atıp psikolojik baskı uygulayarak ego tatmini yapması nereden baksan karaktersizlik.
  • adam olmayanların daha çok dayak yiyerek adam edildiği muhteşem dönem.
    o dönemi görüp şikayet eden dayağı haketmiştir.
    öğretmenden sopayı,polisten jopu aldık anası sikildi ortalığın.ne terbiye kaldı ne görgü,ne kural tanıyan..
    karanlık maranlık değildir. dozunda dayak her zaman öğretir,insanı kendine getirir.
  • ortaokuldayken hocanın bizim sınıftan bir çocuğu tek eliyle kravatından kavrayıp duvara vura vura dövdüğünü hatırlarım. hiçbir şey olmuyordu, sıradan bir olaydı, hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyorduk.

    şimdi bir hoca bir çocuğa fiske atsa ve çocuk anasına babasına söylese, o hocanın götünden kan alırlar muhtemelen. bizimki gerçekten garip bir dönemdi.
  • sadece 1. sinifta boyle bir ogretmene denk geldim. hatirladikca bir yerlerde denk gelse de yuzune tukurup ucan tekme falan atsam diye dusunmusumdur.

    psikolojisi bozuk, korkunc bir kadindi. "disiplinli" diye ovuluyordu. oyle disipline kafam girsin. isin kotusu lojmanda komsumuz oldugu icin ve disaridan bakinca insana benzedigi icin annemler ben okulda cok mutluyum falan zannediyorlar. annemlerin yzune guluyo,okulda beni dovuyo ruh hastasi. ustelik hepimizi sudan sebeplerle dovuyordu, mesela yanimdaki konusuyor, onu dovmeye gelmisken arka dortluyu siradan geciriyor, neymis biz de yanimizdakini susturacakmisiz, tam bir oc.

    eger ben bunlari evde anlatsaydim annem o kadini merdivenlerden dove dove zemin kata indirir bloklarin arasinda cesedini suruklerdi. ben o salagin can guvenligi icin sustukca o da azitti iyice, simdiki aklim olsa hemen gider ispiyonlardim. kahpe ayten. neyse ki sadece 1 sene gordum o nemrut suratini, tasindik ve kurtuldum. 1. sinif konularini nasil ogrendim hic bilmiyorum, senin gibi bir salaga ragmen okuldan nasil sogumadim onu da anlamiyorum.
  • kulak memesine anahtar ile bastırmak.yasiyorsa hala ellerinden öperim.
  • dayağın eğitimde, öğretmenin bir otorite yöntemi olarak kullandığı son yıllara şahit oldum.
    not: z'lerin başlangıcı, 2002.
  • bizi de çok sıradan geçirdi şerefsiz psikopatlar. daha 1. sınıftaki küçüçük çocuklara vurmak, tartaklamak, ve kulağını morartmak nasıl vicdansızlıktır anlamak mümkün değil.

    hazır hatırlamışken tekrar bela okuyorum size. şimdiye kadar bulmamışsanız tez zamanda bulursunuz belanızı inşaallah.

    not: 91 spor
  • fatiha süresini okurken unuttuğum için din dersi hocasından yediğim dayak (hem de özel okulda). 70'li yıllar. ateizm 101 orada başladı.
  • cetvelle olanını severim. tahta hatas marka. az yemedik. ilkokul öğretmenimi bulabilseydim, yatırıp domaltacaktım ama olmadı.
hesabın var mı? giriş yap