• okulların yarım gün olduğunu zanneden, öğretmenlerin dönem sonunda karne verdikten sonra işleri bittiğini düşünen salakların sanrısı.
  • saçma öneridir. ancak illa yapılacaksa bu sikko önerinin sahibini yetiştiren öğretmenlere yapılması nispeten mantıklıdır. "yetiştire yetiştire bunu mu yetiştirdiniz?" diye de sormak lazım kendilerine.
  • işyerinde anlatılagelen bir fıkrayı anımsamama neden olan durum.

    genç bir öğretmene sormuşlar "bu mesleği tercih etmenize neden olan 3 etmen nedir?" diye.

    öğretmen de cevap vermiş: haziran, temmuz, ağustos
  • okulların bitiş tarihinden itibaren 2 hafta kurs vb eğitimler ve okullar açılmadan da 2 hafta önce çeşitli eğitim ve kurslar yüzünden yanlış olan önermedir. izin süresi en fazla 2 aydır her memurun bir ay izin süresi olduğu düşünülürse mevzu bahis olan fazladan bir aydır. türkiye de çoğu memurun doğal yatış hakkı nedeniyle garipsenmemesi gereken durumdur.

    (bkz: ya ne olacağdı)
  • mutlu olmak için başkalarının mutsuz olması gerektiğini düşünen embesilleri rahatsız ediyor. bakın embesiller hayata çalışmak için gelmediniz, öğretmenlerin 3 aylık tatilleri gibi sizin de 3 aylık tatile sahip olmaya hakkınız var ; ama siz embesil olduğunuz için yani malın önde gideni, yani kuş beyinli olduğunuz için kendi tatilinizin artmasını isteyeceğinize öğretmenlerin tatilinin kısalmasını istiyorsunuz.
  • köy enstitülerinin yeniden kurulmasıyla ortadan kalkacak olan durum.
  • öğretmenlerin işini nitelikten yoksun olarak icra ettiklerini gösterir bu durum..

    nitekim ortada hala öğretmenlerin 3 ay tatil yaptığını sanan, meslekleri çalışılan saate göre dereceleyen, plazalarda tüm gün sözlükte entry girip, öğretmenler çok maaş alıyor diyen araştırmacı (!) neslin olması bunun göstergesidir..

    öğretmenlerin tatiline ve maaşına akıtacakları salyalarını, insanca bir yaşam için mevcut düzene yöneltseler belki kendi işlerine yarar.. yemiyorsa da öfke kontrol gruplarına katılsınlar.. keskin sirke küpüne zarar..
  • yarım gün ve 3 ay konularına çok fazla takılmamak gerektiğini düşündüğüm hadise.
    ilkokul, ortaokul, ve lise eğitim boyunca yarım gün değilde sabah 9 akşam 4 arası okulda olmak, 9 ay değilde 12 ay boyunca okula gitmek ne kadar mantıklı geliyor size anlamıyorum. sanki, bıraksalar 7 yaşından 18-19 yaşına kadar bu şekilde okuyabileceksiniz.
    emin olun bunun için ne yeterli okul, ne öğretmen ne de bundan yararlanabilecek kafa yapısına sahip öğrenciler mevcut.

    bence, sadece öğretmenler için değil tüm memurlar için devlet memurluğu olma bir şanstır. şanslı olan bu kesimde bu haklarını sonuna kadar kullanacaklardır. varsa elinizde böyle bir imkan sizde öğretmen olsaydınız sizde devlet memuru olsaydınız arkadaşlar. devlet memuru olanların hepsinin milletvekkili bakan tanıdıklarımı var sanıyorsunuz. sadece torpil le m memur olunuyor sanıyorsunuz.

    not:ne ben ne annem, ne babam şöyle bir yakın çevreme baktığımında devlet memuru olan kimse de yok.yani kimseyi kayırmayada çalışmıyorum.
    tamam bana da memurluk konusunda bir çok şey yanlış ve hatalı geliyor ama. ancak öğretmen olan insanlar birçok dezavantajın olduğunu bildiği gibi avantajları da göz önüne alarak bu mesleği seçiyor bunu unutmayın.
hesabın var mı? giriş yap