• acıbadem polikliniği'ne gidilmemesi gereken hastane. kadın doğum polikliniği'nde muayene sırasında haberiniz olmadan farklı bir operasyon geçirebilirsiniz. operasyona uygun musunuz, operasyonu karşılayacak sigortanız veya ödeme yapacak durumunuz var mı sorulmaz.

    09.06.2017'de muayene sırasında haberim ve onayım olmadan biyopsi işlemi yapıldı. operasyon sırasında aşırı kan kaybından baygınlık geçirdim. baygınlık geçirene kadar yanında refakatçın var mı, sana biyopsi yapmamız gerekiyor sigortan yada 1.500 tl paran var mı? diye sorulmadı. tansiyonum hep düşüktü ertesi güne kadar kendime gelemedim. o haldeyken hastanede 1 saat bile yatırılmadan işlem biter bitmez masadan kaldırıldım. bir de çat diye 1800 tl ödeme yapmam gerektiğini söylediler. (300 tl muayene ücreti. fakat ben kontrole gittiğim için alınmaması gerekiyordu. bunu daha sonra şikayetim üzerine geri ödeyeceklerini söylediler.) ödeme için de eft-havale kabul etmediler. kartım yanımda olmadığı için bankamatikten para çekmem gerekiyordu. yine o halde 1 km yol yürüyerek bankamatik aradım. o halde hiçbir şey düşünemediğim için ödemeyi yapıp çıktım.
    ödeme işlemleriyle uğraşırken taksi çağırmalarını istemiştim ama çağırmamışlardı. kapıya çıkıp 10-15 dk bekleyerek kendim taksi çevirdim.

    kesinlikle bir tanıdığınız ve özel sağlık sigortanız yoksa gidilmemesi gereken hastane. çalışanlar güleryüzlü fakat hiç bir şekilde bilgi vermiyorlar. muayeneye girdiğinizde başınıza ne geleceğini bilemiyorsunuz. doktor uygun görürse size sormadan ameliyata bile alabilir.
  • tuzla hastanesindeki 2 katlı dev otoparkı paralı olan hastane. tamam özel kuruluş ama ne gerek var insanları dakika 1 uyuz etmeye.
  • nefret ettiğim hastane. hizmetlerini deneme şansımız olmadı çünkü muayene ücretleri özel hastane mantığının bile epey üzerinde.

    nefret etme nedenim bu değil elbette, gidebilen gider tedavisini olur beni ilgilendirmez yalnız bu hastaneyi herkes görsün diye içmeler köprüsünden geçen araçların yolu değiştirildi. 7 8 kmlik tuzla-tavsantepe metro güzergahı trafik olmadığında bile en az yarım saat sürüyor.

    neden? çünkü belediye başkanı tam bir akpli. marina, avm, tuzla port, akvaryum, konser alanı, park, havuz... adam sürekli bir şeyler yapıyor ve hepsi görselliğe hitap ediyor. insanlara gerçekten faydalı olup olmaması önemli değil, tüketimi teşvik etsin, eğleniyorum zanneden kişilerin aslında cebi boşaltılsın yeter.

    bir hastane sahibi belediye başkanına kaç yıllık kavşağı değiştirtebiliyor. işte böyle saçma sapan bir ülkede ruhsal ve fiziksel sağlığımızı koruyarak hayatta kalmaya çalışıyoruz. türkiye insanı ermiş bence. bu kadar sabrın başka bir açıklaması olamaz.
  • özel kalitesinde hizmet veren devlet hastanesi var mıdır bilemiyorum ama devlet kalitesinde hizmet veren özel hastane arıyorsanız burası tam size göre. hatta o kadar ki hizmet sözcüğünü bu hastanenin adıyla birlikte kullandığınızda oksimoron yaratmış oluyorsunuz. özetle mazoşizm muzdaripleri ya da hastanede saatlerce beklediği hâlde işlem görememekten hoşlananlar için ideal bir sağlık kurumu. özellikle danışmanlarının ilgisizliği favoriniz olacak.

    edit: yanınıza powerbank almayı unutmayın.
  • doğumhane ve morg karşı karşıyadır...

    3,5 yıl sonrası güncelleme: bunca zamandır halen bu iki kapı karşı karşıyadır. benden başka kimsenin dikkatini çekmemesine şaşkınım…

    01.01.2024 güncelleme: hala değişmemiş… enteresan gerçekten…
  • abidik gubidik mahalle hastanelerinden farki kalmamis. gorevlilere bir sey sey soracaginiz zaman baska yere bakmalari ve ellerinde surekli telefon mesajlasmalari rakdire sayan.
  • bazı kaliteli doktorlar barındırmasına rağmen hasta karşılama ve yönlendirme personellerinin mutsuzluğu gözlerinden okunuyor. hastaların duyabileceği seste birbirleriyle aşağılayıcı şakalar ve diğer personeller hakkında dedikodu yapan, ellerinden cep telefonunu düşürmeyen personeller mevcut.

    işini iyi yapan sağlık çalışanlarını tenzih ederim.

    umarım aylar önce bahsedilen ekonomik zorluklardan kurtulmuştur.
  • burada eray çalışkan isimli duyulmuş bir kadın doğum uzmanı var. bu sebepten tüp bebek tedavisinde faal bir yer. ancak burada tüp bebek denemesi yapacak olanlar bir daha düşünsün derim.

    öncelikle son derece iletişimsiz bir yer. burada durumunuz ve yol haritanız ile ilgili hemen hemen hiçbir bilgi alamazsınız. sizin personelin peşinden koşmanız gerekiyor. sadece o anki işleminiz ile ilgili bilgi alırsınız. sonrasını youtube'dan öğenin.

    dr.a ulaşmak onunla fikir paylaşmak zaten bütünüyle imkansız. onu baştan unutun. ama daha komiği hemşire ile bile konuşmak neredeyse imkansız. sizin için bu kadar önemli ve hayati olan sürecin sonucunu almaya gittiğinizde şöyle bir tablo ile karşılaşabilirsiniz.. "doktor yok. hemşire de yok raporlu. sizin sonucunuz olumsuz ama siz yine de tahlil sonucunun fotoğrafını çekip hemşireye atın. sonra onu arayın müsait olursa cevap verir."

    ee o zaman devlet hastanesinden ne farkı var buranın?

    bir diğer absürd olay:

    süreç içerisinde dakikası dakikasına yapmanız gereken çok önemli bir iğne vardır. bu iğne yapınca hemşireye mutlaka mesaj atın denir. iğneyi yapar atarsınız. bazı sorular da sormuş olsanız bile alacağınız cevap "iyi geceler" olur.

    sözün kısası son derece ilgisiz bir süreç istiyorsanız doğru adrestesiniz.
  • salı günü bu hastanede covid-19 için gerekli pcr testini yaptırdım.(işyerimde bir kişide korona çıktı ama bende hiç belirti yoktu) doktor arkadaş garanti olsun isterseniz diye tomografi, ekg, influenza testi dahil bir sürü test yazdı. çarşamba günü sonuçlar çıktı diye kontrole gittim testimin negatif olduğunu tomografi sonucumun iyi olduğunu geçirdiğimin ufak bir grip olabileceğini söyleyerek gönderildim.

    bugün aile sağlık müdürlüğünden arandım ki koronaymışım üstelik işe gidip öğlen maskemi çıkarıp yemek yemiştim. bi karışıklık olabileceğini doktorumun negatif olduğumu söylediğini söyledim. bir an önce eve gidip karantinaya girmem gerektiği telkiniyle telefonu kapattık.

    sonra hastaneye gittim doktoru görüp ne oldu demek üzere. ama doktor bey randevusuz normalde bakamayacağını ama insiyatif kullandığını söyledi bir gün önce dünyanın parasını aldığı hastasından. sonra doktor bey yaşımın genç olduğunu kolay atlatacağımı söyledi. tomografi sonucu içinde her hasta zatüre etkisi gösterecek değil ya gibi bir savruşturma cevapla karşılaştım. ulan ben sana zatüreye benzer bir şikayetle gelmedim ki.

    neyse ülkenin bir kısım doktoru canı pahasına insanları iyileştirmek için elinden geleni yaparken bir de insanları paradan ibaret gören endişelerinden faydalanan meslektaşları ve sağlık kuruluşları olması ne acı.

    adama derdimin kendim olmadığını zaten hafif atlattığımı benim endişemin onun yüzünden pazartesiden beri ailemi korumak için evimde kurduğum karantina ortamını bozduğumu, işe gittiğim bir gün de insanlarla temas etmiş olma ihtimalimin olduğunu anlatamadım.

    he doktorun adı ali öztürk.
  • her hafta çarşamba günü 8.30 da günübirlik gözlem odasına gidiyoruz kontrol için tam tamına 5 e kadar bekliyoruz, rezillik.babama yaptıkları işlem 15-20 dakika ne bir gelen var ne de bir ilgilenen.resmen sabah giriyorsunuz sizi akşama kadar rehin alıyorlar.ben böyle bir sistem görmedim, hayatımda gördüğüm en kotu en rezil çalışma sistemi burada.
hesabın var mı? giriş yap