• yıllardır velilerin başına musallat olmuş, okulların kıyafet üreticileri, kırtasiye tedarikçileri ve servisçiler ile kol kola sürdürdükleri ve devletin de ses çıkarmadığı soygun türüdür.

    sistem nasıl mı işliyor? tabii ki aç gözlü / devlet tarafından yeterince fonlanamayan devlet ve özel okullarımız eliyle.

    öncelikle okul bir ihale açıyor, ihalede velilerden alınacak ücretler piyasa şartlarının çok üstünde rakamlardan sabitleniyor, ihaleyi alan firma da okula ya ihale bedeli içerisinde, ya da açıktan yüklü bir para ödüyor.

    peki bu para kimin cebinden çıkıyor? çocuğunu okula gönderen ailelerin.

    bugün özel okullara bakın anlaşmalı servis fiyatları olması gerekenin 3 katına ulaşmış.

    devlet okullarına bakın kıyafet fiyatları maliyetinin 10 katına satılıyor.

    kırtasiye malzemeleri özellikle piyasada olmayan markalardan seçiliyor. ingilizce kitaplarını nedense başka hiç bir yerden bulamıyorsunuz. ihtiyaç olmayan bir sürü malzeme aldırılıyor.

    özel okulunuz birden bire kıyafetlerin rengini değiştiriyor? düşündünüz mü neden acaba? nereden geliyor bu moda düşkünlüğü?

    hepsinin sebebi velilerin ödediği bu paranın okul ve firmalar arasında bu yöntemle rant olarak paylaşılması.

    artık buna birileri dur desin.

    tüm okullarda aynı kıyafet kullanılabilsin, okul istiyorsa arma satsın.

    kırtasiye malzemeleri belirlenirken marka belirtmek yasak olsun, belli bir yerden almaya zorlanmasın, baştan ihtiyaç olmayan yüzlerce kalem kırtasiye talep edilmesin.

    isteyen istediği servisle gitsin, okullara anlaşmalı olmayan servislerin girememesi saçmalığına son verilsin. anlaşmasız servis şöförleri anlaşmalı firma tarafından dövülmesin.

    unutmayın tekelin olduğu yerde serbest fiyat belirlenemez, serbest fiyat belirlenemez ise tüketici her zaman fazla fazla öder.

    okullardaki bu tekel düzenine son vermeliyiz, sesinizi yükseltin sevgili veli suserler.
  • devlet devlet olsun önce, okuluna bütçe ayırsın. sonra da bu işe yeltenenlerin burnundan getirsin.
    ekleme: devlet okulları için yazdım
  • özellikle okul kıyafeti en fazla 2 mağazada bulunur leş gibi kalitesiz ve biçimsiz kıyafetler çok yüksek fiyatlara satılır ve devletin bunu bilmeme imkanı yok eğitimciler öğrencileri tırnaklama derdinde
  • benzer bir senaryo ile bir arkadaşım da karşılaştı. kızının okulunda kendisine verilen kitap ve kırtasiye listesinin altında yazan ve okulun onları topluca sattığı fiyat yaklaşık 2000 tl iken, birebir aynı materyalleri dışarıdan kendisi aldığında toplamda 900 küsur tl tutmuştur. ben bunun çok da yaygın olmadığını düşünmüştüm duyduğumda, yanılmışım.
  • 1700 tl ödeyerek bizzat içine düşmüş olduğum rant çemberidir.
  • kızımın geçen sene 190t olan servis parası bu sene 250t ye çıktı. mesafe en fazla 2 km. servisciler odasını aradım ben de. bu ücretin 190t yi geçemeyeceğini söylediler. ardından servis sorumlusunu aradım. klasik abi hersey pahalandı ayağına yatıyor. dedim ben sizin odanızı aradım, böyle böyle dediler. sen bu paranın üstüne nasıl çıkıyorsun. tabii ses soluk yok. 220t ye indirdik öyle deyince. 30t de arabada yardımcı bir kadın var onun içindir dedik. içimde yine de ufaktan bir kandırıldım duygusu var ama bu da birseydi. böyle bir orantisizlik yaşıyorsanız bulunduğunuz ilin servisciler odasını arayın, fiyatı tescil ettirin.
  • anaokuluna çocuğu verdik. eğitim seti dediler. kırtasiye belirtmişler. geçen sene 350 tl ödedik. bu sene 320 lira. yayınevini aradım bulunduğum şehirde sadece bir tane kırtasiye almış bayiliği. internette 247 lira.

    kitapların içeriği de bomboş. ben çocuğa bugüne kadar 102 tane kitap aldım. bazısı okumak için bazısı aktivite kitapları. çocuk literatürü konusunda oldukça bilgilendim. lakin bu kadar pahalı sattıkları kitapların içi bomboş ve ödediğimiz para çok fazla. peyderpey aldığım 70 kitap için toplamda 900 lira ödediğimi hatırlıyorum.

    yayınevinin anlaşmalı olduğu kitapçı-kırtasiye harici kitabı satın almak mümkün değil. çok kötü.

    insanları soymaları ve bu düzenin böyle devam ediyor olması ahlaksızlık. bunun devlet eliyle olması ise başka bir ironi.
  • ismi lazım değil istanbul'da özel bir ilkokul da ilkokul 2. sınıf kitaplarının fiyatı 1.900 tl. bunun içinde kırtasiye malzemeleri yok. istenilen kitapları piyasada bulmanız zor. servis fiyatlarına hiç girmiyorum bile. yalnız son 2 senedir gözlemlediğim veliler her geçen sene artarak çocuklarını kendileri okula götürüyorlar.
  • özel okulun birinde ilkokul bölümünde ikinci sınıf okuyacak çocuğa verilecek kitaplar 2.500 tl. akıllara zarar bir soygun söz konusu.
hesabın var mı? giriş yap