• askerliği aradan çıkartmak istemektir. %70 okula devam edilmez ve iş hayatına bi şekilde olsa adım atılır. benim için bi başlangıç arayışı, belki bi kaçıştır.. fakat bi hava değişikliğine o kadar ihtiyacım var ki..
  • okulu dondurunca uzun süre er olarak askere gidecek olan kişidir.. okulu bitirirse yedek subay veya kısa dönem er olma şansını kazanacaktır..
  • aslinda okumak istemiyorum ama cevrede universiteyi biraktim dersem cok tepki cekerim diye dusunen kisinin, disaridaki tepkileri azaltmak icin kendisine ve baskalarian soyledigi bir yalandir.
  • dünyanın en gereksiz borcunu en gereksiz şekilde daha uzun olarak ödemektir. askerdeyken, 4. sınıfta çeşitli hayat şartları sebebiyle okulu bırakmış bir arkadaşın, kendisine ana avrat küfürler ederek okulu ölsem de bırakmamalıydım deyişi dün gibi aklımda olduğu için hiçbir mantığı olmayan eylemdir. sayılı gün çabuk geçmez. aksine götten kan alır.
  • kışladaki bir, bilemedin ikinci gün şemsiyenin hangi şartlarda açılıbildiğine uzun süre tanıklık edeceğini anlayacak kişinin hezeyanıdır.
  • uzun dönem er ile kısa dönem çavuşun farkını uygulamalı öğrenmek için çok güzel bir eylemdir.
  • eğer ki lisans eğitiminden bahsediyorsak, mevcut askerlik sistemi içerisinde, aptallıktır.

    birinci aptallık, okulu gözden çıkartmış olmaktır. dönünce de devam etmeyeceksin aga sen, yemeyelim birbirimizi.

    ikinci aptallık, başladığını bitirememek, sonra da "askerliği aradan çıkartmak" düşüncesinin arkasına sığınmaktır. o askerlik öyle ya da böyle zaten yapılacak. oğlum, kısa dönem yapma lüksün varken, kaç tane kısa dönem gelip geçecek ve sen izleyeceksin, biliyor musun? kafanı taşlara vuracaksın. sen er kalacaksın belki, ama adam direk onbaşı gelecek, 1 ay sonra çavuş olacak, seni de nöbete götürecek, uygun adım yürütecek.

    hayatının beş ayını kışlada geçirmek yerine oniki ayını kışlada geçireceksin ve kafanı taşlara vuracaksın...

    ama illa gidicem diyorsan, git, ordu sana yaptıracak bir iş muhakkak bulur.
  • 2000 yılında gerçekleştiren ve askerlik sonrası rusya'ya çalışmaya giden ve şu an 2 tane deri fabrikası olan bir arkadaşım var. insan ne istediğini bilince ve planlı olunca başarı geliyor.
  • gaflet, dalalet hatta kendisine,eğitimine hayatına hıyanettir.
hesabın var mı? giriş yap