• olay yalova'da sefine tersanesinde gerçekleşiyor.
    bir işçi adı yasin demirdağ yüksekten düşerek ölüyor ve oradaki iş güvenliği uzmanı ihmalden ceza yememek için karaktersiz bir şekilde işçinin ölü bedenine kemer giydirmeye çalışıyor. sonuç çok güzel tabi işçiler toplanıp iş güvenliği uzmanını engelleyip üstüne dövüyorlar. elinize sağlık!
    olayın videosu ve kaynak
  • isçinin düstügü yükseklikten ayagının kaydırılması gerekilen kisinin yaptıgı eylem sonrası olması gereken durum.

    kim uzman, kim isci, kim dövüyor? belli degil. araya giren isçilerin de taa amk!
  • ben adım gibi eminim o işçi kemer tak denilince “ ya sen de yeni adetler çıkarıyorsun hoca “ demiştir . şantiyelerde kemer takmayanlara para cezası uygulamaları oluyor . sonra sırf kemer takmamak , cezayı da ödememek için bu adamlar başka şantiyeye geçiyorlar . ayrıca isg uzmanlarının maaşını patronlar veriyor , yani tüvtürk gibi saçma bir kurum bile para kazanıyorken , isg olayı da dışarıdan bağımsız bir firma veya devlet tarafından atanmalı .
  • ısg uzmanının işi kemer giydirmek değil; risk analizini yapmak, kullanilacak kkd'yi belirlemek, eğitim vermek ve bunları ust yönetime sunmaktir. bundan sonraki tüm sorumluluk isveren ve çalışanındir.

    düzeltme editi.

    edit-2: lüzumsuz bir tartışma üzerine şunu da yazayım;bu işi yapacak hanımlar ve beyler, siz tavsiye makamisiniz. işin denetleme kısmı işveren ve görevlendirdiği şahıslardadir. bu yükü sırtıniza almayın, hayatınızı karartmayın. bu zihniyetin olduğu bir işletmede böyle bir iş yapılmaz. gidin simit satın onurunuzla yaşayın.
  • bir isgciden beklenilen davranış.zaten isg uzmanı dediğiniz kişi şirket direkt olarak ceza almasın diye var olan kimsedir.her türlü ihmal yapılır,insanlar ölür bunun faturası da şirkete değil uzmana kesilir uzman da bu yüzden maaş aldığını bilir ne iğrenç değil mi?inşallah içerde çürürsün....
  • ölen işçiye rahmet diliyorum , ailesine de sabır . maalesef işçilerin büyük kısmında bana bişey olmaz düşüncesi hakim ; ne kadar iş güvenliği eğitimi verilse de arkanızı döndüğünüzde işçiler tarafından uygunsuz bir uygulama/operasyon yapılıyor sahada. isg uzmanının neden böyle bir işe kalkıştığını anlayamadım . kemeri bağlı olsa zaten düşmeyecekti işçi ; ha bağlı olmaması ha hiç üzerine giymemiş olması . isg uzmanı muhtemelen acemi veya panikledi ,bu kazada onu zora düşürecek bir durum olduğuny sanmıyorum. isg eğitmi verildiyse (ki mutlaka verilmiştir) , şirket kemer sağladıysa (ki sahada kemer varmış ) ne şirkete ne isg’ye hukuki olarak bir ceza gelir. olan gidene ve ailesine oldu , kemersiz çıkmasaymış keşke.
    isg sahanın polisi değildir , ihmal işçinindir. kemer giydirmeye kalkan isg’ci saçmalamış , ona giren çıkan olmaz.
  • sadece tecrübelerime dayanarak konuşuyorum, muhtemelen isg uzmanı onlarca kez kemerini takması için uyarmıştır. ama işçiler ısrarla baret kemer vs. kullanmak istemedikleri için takmamışlardır. adam da bunların yüzünden başım yanmasın diye ölen işçiye kemer giydirmeye çalışıyordur.
  • isg uzmanları tutanaksız şekilde dövüş usulü mü çalışıyor
  • hak edilen davranis. orospu cocugunu az bile yapilmistir.
  • kimse kusura bakmasin ama turkiyede hic kural isciyi korumaz bir sekilde doner dolasir patronu korur. muhtemelen kemer takilmaya calisilan isci sigortasiz kacak calisiyordu, genelde is kazasi oldugunda sigorta baslangici o gun yapilir sans bu ya isci de ise baslidigi gun kaza yapar olur, tabi boyle olunca da tum evraklar arkadan gelir, kemer takilmaya calisilmasi ondan.
hesabın var mı? giriş yap