• bugünkü yazısında; ''başkanlık seçimleri yaklaşırken donald trump'a karşı ağzını açıp gözünü yuman robert de niro'nun, ''köpek'', ''domuz'' kelimelerini hakaret olarak kullanmasını kendisine hiç yakıştıramadım {çok da umurundaydı dünyanın senin neyi kime yakıştırdığın zaten} olmadı sevgili robert de niro {en azından rabırtçığım dememiş} ırkçılığa karşı duyarlıyım derken gittin türcülük yaptın. eleştirdiğin trump'tan ne farkın kaldı! {ooh ünlem de geldi, şimdi rabırt dö niro düşünsün}

    dayanamadım araya tepkilerimi serpiştirdim. bahsettiği video şu

    de niro 73 yaşında. bu videodan görüldüğü üzre trump'a karşı ve dolaylı olarak onu buralara kadar getiren insanlara karşı çok sinirli. ülkesi adına endişeleniyor. farklı bir devrin insanı ve doğal olarak bu, konuşma tarzına yansıyor. biri de çıkıp 'ben de ona (trump'a) yumruk atmak istiyorum'' demesine takılabilir.

    ömür'ün tepkisinin sadece, de niro'nun bu ifadeleri sonucunda hiçbir zarar görmeyen hayvanlarla sınırlı kalması samimiyetini ve olaya ne kadar sığ bir çerçeveden baktığını kanıtlamayı yeter.

    hayvanseverler; it, eşek vs tarzı ifadelerin birçok kültürde mecazi anlamda argo olarak kullanıldığını artık kafalarına sokmalı ve bu konuda bikbik etmeyi bırakmalı.

    not: zamanında kedi, köpek, kuş ve balık sahibi olmuş, hayatında hiçbir hayvana eziyet etmemiş, arada bir ''ayı'' ''vay hayvan vay'' tarzı ifadeler kullanan bir hayvanseverim.
  • önce şu alttaki videoyu izleyin sonra ömür gediğin ne kadarda haklı bir isyanda oduğunu daha iyi anlayacaksınız ;
    https://youtu.be/ckopxpyfytu
  • yaw he heediyerek geçiştirilmesi gereken eylem.
  • (bkz: are you talking to me)

    edit: en sevdiğim debe'me sebep olduğu için ömür gedik'e teşekkürler. *
  • robert de niro'nun çok da sikinde olandır.

    -robert bey neyiniz var?
    +bugün hiç keyfim yok arçibıld.
    -neden ola ki?son filminizle oscar'a aday olamadığınızdan mı yoksa?
    + yok arçibıld, o küçük bir ayrıntı.
    -nedir asıl sebep?
    +ömür arçibıld. ömür gedik'in yazdığı yazı beni derinden sarstı. toplum gözündeki itibarım iki paralık oldu. kendimi tam bir f*ckin' asshole gibi hissediyorum.
    -o konuda size ben de çok kırgınım...
  • (bkz: o konuda robert'a ben de çok kırgınım)

    çünkü robert bizim askerlik arkadaşımız, di mi gedikçiğim? sen kimsin be kadın?
  • haklı bir veryansındır. video yayınlandığından beri aynı şeyi düşünüyorum. trump, faşist pisliğin teki olabilir ama domuzun, köpeğin ne suçu var?
  • (bkz: duyar kasmak)
hesabın var mı? giriş yap