• orta okulda guns n' roses'dan don't cry çalıyorken, elimden gitarı "aaa ne güzelmiş" diye alan, kendi kendine çabalayarak boynuzun kulağı geçmesini * sağlayan dünya pırlantası insan
  • ankara'nın müzik emekçilerinden. sağlam ses, sağlam karakter.

    edit: ben bu entry hep böyle kalsın isterdim onur abi; öyle üzgünüm, öyle donup kaldım ki haberini aldığımdan beri. 2-3 hafta öncesiydi; sahne arasında “abi sound müthiş, elinize-sesinize sağlık” diyip elini sıkmıştım… müşterisi olduğum mekanda aynı sahneyi paylaşma nezaketi gösterdiğin günü bir ömür geçse de unutmayacağım; emin ol seni unutmayacağız.

    başsağlığı dileyen herkese teşekkür ederim. yakınlarına sabırlar diliyorum. biliyorum geri getirmeyecek seni; ama meslek gereği dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağım, sana kıyanların yanına kalmaması için elimden geleni yapacağım… belki son bir teşekkürü böyle sunabilirim. gani gani rahmet…
  • az önce gelen acı haberiyle çok üzüldüm. yıllardır cassetta'da dinlediğimiz çok çok iyi bir sesti. daha en son 3 gün önce dinlemeye gitmiştik. benim kulağıma gelene göre dün gece biriyle tartışmış ve adam şişeyi kırıp onur'u öldürmüş. inanılır gibi değil. hem kişiliği hem sanat kalitesiyle çok iyi bir adamdı. çok nâdir bulunacak bir ses, müdavimi olduğum tek mekanın solistiydi. sokak hayvanları için de sahne alırdı. scorpions'u, rock'n roll'u çok severdi, bize de harika sesiyle yaşatırdı. yıllar önce o ses türkiye'ye katılıp show must go on'u söylemişti. sahnedeyken "scorpions diye bir grup çıkmış" diye bağırdığımda beni kırmayıp gülerek başlardı şarkıya. ah be abi... minik bir kız babasıydı. mekanı cennet olsun... cenazesi yarın ikindi namazına müteakip cebeci asri mezarlığına defnedilecek...

    edit: haber çıkmış...

    istek şarkı çalmadığı için öldürmüş kansızlar... genelde nerede olduğunu bilmeyen beyinsizler saçma sapan istek şarkı istediğinde "meyhane yan tarafta" deyip hepimizin söylemek istediği şeyi söylerdi ve o beyinsiz mekandan uzaklaştırılırdı. dün gece de biri mekandan uzaklaştırılmış ama kavga devam etmiş. onur şener babayiğit de bir adamdı, öyle ortalama 1-2 kişi ile onu alt etmeniz mümkün değil, bunu bilen namerdin biri bardağı boynuna vurmuş... ve burası çoğunlukla gençliğini 80'lerde yaşamış, ortalama üstü nezihliğe sahip, okumuş, efendi, olgun insanların müdavimi olduğu bir mekanken bu yaşanıyor. o minik kızına nasıl anlatacaklar şimdi öldüğünü? şimdi buna ne ceza verirsen ver adalet mi ulan?..

    müzik dinlemeyi bile bilmeyen bir ülkede sanatçıydı... mekanı cennet olsun.

    2. edit: eşten dosttan bilgiler geldikçe toparlıyorum. canilerin kimlikleri belli olmuş. 2 tanesi bakanlıkta çalışıyor. birisi de tai'de. nereden buldunuz da geldiniz buraya ulan... pub'ın etrafına açılan garip meyhaneler bu tipleri oraya çekti zamanla. benim orada olduğum bir gecede de aynı sebepten bir kavga çıkmıştı. bu kez namerde denk gelmiş. bu etrafta açılan meyhanelerden gelip konseptin dışında şarkı isteyenler türemişti. sarhoşa laf da anlatılmıyor. hele bir de yanlarında kadınlar varsa bu gurur timsalleri hiç kendilerine yediremiyor reddedilmeyi. çünkü yanlarında para ve kadın var, tüm kapılar onlara açılmalı, rezil olmamalılar.

    işin aslı; program bittikten sonra onur haricindeki tüm müzisyenler de mekandan ayrıldıktan sonra onur'un kendi arkadaşları mekana geliyor. onur da gitarını alarak arkadaşlarının masasına gidiyor ve orada kendi aralarında çalıp söylüyorlar. 3 erkek 2 kadından oluşan grup bu arada mekana giriyor. bir şarkı yüzünden tartışıyorlar. uzun süren bir olay değil zaten. kapıda pusu kurma durumu yok. tartışma kavgaya dönünce adamları kavga gürültü dışarı çıkarıyorlar. zaten gelen kitlenin belli olduğu, gizli saklı bir yerde salaş bir rock bar konsepti olduğu için öyle koruma falan olan bir mekan da değil. o hengamede biri bira bardağını onur'a vuruyor, boğazının kesilmesine sebep oluyor... şimdi suçu birbirlerine atıyorlar. konuyla ilgili ne öğrenirsem vakit bulduğumda buraya ekleyeceğim. bu paragraf sadece bardaki eşten dosttan yakınlardan kulağıma gelen duyumlar.

    katil zanlıları adliyeye getirilmiş

    birkaç saat sonra toprağa vereceğiz onur ağabeyi. dualarınızı göndermenizi rica ediyorum. şuna bakın birisi bu kıza babasının yarın ve yarından sonra bir daha neden hiç gelmeyeceğini açıklayacak. bu kız için de bir hayat bitti. yeni, farklı bir hayata başlayacak. bu düzenden güç alan tüm canilere lanet olsun.

    son edit: cenazeye çalışma ve sosyal güvenlik bakanı geldi. önümde acılı babasından numarasını istedi, "maddi manevi yanınızda olacağız" diyor... siz o babanın yanında olamazsınız beyefendi. siz masumun yanında olsaydınız ülke bu denli yozlaşmaz, masumlar sizden korkacak hale gelmezdi. siz o babanın yanında olamazsınız. ümit özdağ ve kılıçdaroğlu da bir görünüp gittiler. her şey bu kadar işte. bir sonraki yozlaşma cinayetine kadar hiçbir şey olmamış gibi devam edilecek. birisi ülkeyi birbirine kırdırır, diğeri af çıkaralım der, cenazede bir araya gelip yollarına devam ederler. benim diyeceğim pek bir şey kalmadı. dualarınızı esirgemeyin...
  • bir gün önce sahnesiyle coşmuştuk. ankaranın bozkırında bizim için bir nefes olmuştu yıllardır.

    dünya tatlısı bir adam(dı). akşam misafirliğe gelirken sabahın yumurtasını ekmeğini getirmeyi düşünecek kadar minnoş bir adam ya. şok ve üzüntü içindeyiz. nasıl bir magandalıktır. insan ne kadar kolay ölüyor. kaç kişinin hayatı bombok oldu? ne gerek vardı?
    oturduk hayatı sorguluyoruz..
  • insan sıfatında ama saf kötülük öldürdü arkadaşımı dün gece.
    dünya tatlısı minnacık kızı vardı.
    babasız kaldı.
    hayatı sorguladım yine.
    yaşıyoruz ve biri gelip öldürüyor.
    çok yazarım da gücüm yok.
    tanrı belanızı versin.

    edit:imlâ
  • yakınlarına sabır diliyorum.
  • üzücü haberini yeni aldığım, severek dinlediğim müzisyen. ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum.

    kötülük neden hep kazanıyor? kötü olmak bu denli kolayken iyi olmak neden bu kadar zor? adamlar yargılansa ne olacak? son nefes bir defa verildi mi ne anlamı var?

    bir istek şarkını çalmadılar diye nedir bu şiddet!? bu tip insanlarla aynı dünyada var olduğuma inanmak istemiyorum.

    still loving you..
  • kalleşçe öldürülmüş değerli bir müzisyen. şimdi instagram sayfasına baktım içim parçalandı. yapanların allah belasını versin.

    ailesine sabır dilerim.
  • insan formunda gezdiği için insan sanılan bir tomar alt tür psikopatın kurbanı olmuş müzik emekçisi. insanın deliresi geliyor…
  • ama bu kalleşlik , ama bu rezillik, ama bu insafsızlık. insan değilsiniz ya. bu kadar güzel bir insanı yok ettiniz ya allah belanizi versin.
hesabın var mı? giriş yap