• erken cumhuriyet dönemi kültür politikaları, türk popüler müzik kültürü gibi konularda çok güzel bilgiler edinebildiğimiz kültür sosyoloğu.
  • zaman zaman biraz kibirli görüntü vermesine rağmen, çok tatlı ve değerli bir hocamızdır.
    ayrıca: sınav sırasında öğrencilerin yerlerini keydetmek için fotoğraf çektiği söylenen profesör.

    edit: bir kereliğine bu uygulamaya deneysel olarak başvurduğunu kendisinden dinledim. bu konuşma sırasında hem sözlüğü günaşırı* takip ettiğini, hem de oldukça hoşgörülü biri olduğunu da öğrenmiş oldum :)

    bu arada, o bir macintosh kullanıcısı.
  • popüler türk müziği konusunda yaptığı araştırmanın özetine turkish daily news'un bir sayısından ulaşılabilen insan.

    ropörtajın tercümesi:
    http://www.hafif.org/node/15567
  • ilk izlenimlerimin aksine artık kibirli davrandığını değil, oldukça güleryüzlü ve hoşgörülü biri olduğunu düşünüyorum. keşke onunla daha fazla dersimiz olsaydı diyor ve selam ediyorum.
    ayrıca, o bir macintosh kullanıcısı.
  • foucault sosyolojisi baslikli michel foucault'yu inceledigi bir kitabi vardir. reading foucault veya foucault for dummies tipli eserlere hemen ulasamayanlar, ingilizce kasmak istemeyenler piyasadan bu kitabi alabilirler.
  • bugün izmir ekonomi üniversitesi'ndeki internet haftası etkinliğinde, mustafa akgül ile birlikte "internet ve toplum üzerine etkisi" başlıklı bir oturum gerçekleştirdiler.

    orhan hoca ekşisözlük'ten de bahsetti,
    "doğru da yanlış da bilgi var" dedi,
    akgül hoca* için "en büyük spamci" denildiğini söyleyip 'bence de' diye onayladı.

    farklı alanlardan iki çok kıymetli insanı bir arada dinlemek çok güzeldi. eğlenceliydi.
  • izmir ekonomi üniversitesi'nde, dinlemeyi en çok özlediğim ve daha da çok özleyeceğim sayılı hocalardandır. yalnız olmadığımı da söylemem gerek.
  • "oysa okan ekranda eski!" başlıklı radikal'deki yazısındaki tespitleriyle bizi mest etmiştir:

    ... işkence gördüğünü belirterek 'solculuğu' tescillenen, sesine acayip hayran, sanatçı, olmadı mı, bir de sinemacı ve bizatihi bir kıymet: karşınızda berhan şimşek!
    --- --- ---
    ... sorularla ve şovu izlemeye gelen seyirciden de destek alarak konuklara saldırmak, 'gülerken eğlenmek' gibi, aslında etik olarak çok sorunlu bir üslup benimsenmeye başladı. türkiye'de bu üslubun kurucusu 'huysuz virjin' karakteri ile seyfi dursunoğlu, geliştiren ise mehmet ali erbil'dir. üslubu zirve noktasına taşıyan ise okan bayülgen oldu. ...
  • radikal 2 günlük popüler kültür ürünlerini nefis biçimde analiz eden hocam.
  • muhteşem bir hoca, harika bir insandır. tanıma şansını elde ettiğiniz için hayatınız boyunca mutlu olacağınız ender insanlardandır.
    çok renklidir, dopdoludur. her sohbetinizde bir şeyler öğrenip ayrılırsınız yanından. ama bu öğrenme-öğretme süreci asla didaktik bir şekilde gerçekleşmez. çok başkadır.

    istanbul'a gitti, iyi de etti elbette ama, artık kapısını çalıp "hocam böyle bir şey varmış, bakın" diyerek fikrini alamıyoruz. hayatımızda fark edilir bir boşluk oluştu. vaktini çalmayalım diye çekinerek arayıp soramıyoruz da. *

    son dönemde radikal 2 ye düzenli olarak yazıyor. ailecek severek takip ediyoruz.

    mutlaka okuyunuz, okutunuz.
hesabın var mı? giriş yap