• sahte olani kisa süre sonra eksi diyecegim bir kokuya dönüsür ve ardindan yiter gider.
  • sahte parfüm kullananın kendi teninde iğrenç bir his, karşı tarafın burnunda bayağı bir koku bırakır.

    yapmayın.
  • aradaki farkı nasıl anlamıyorsunuz hayret.

    yazarak tarif edilemez ki. sahtesinde arkadan arkaya gelen, hafif alkol mü desem kolonyamsı bir koku olur. limon kolonyası değil elbette çiçek kolonyası gibi.

    sıkar sıkmaz anlarım.
  • en büyük belirtisi notasız kokudur. orijinal parfümlerde zamanla notalar değişir, önce citrus belirginken sonradan odunsu bir kokuya döner mesela. sahte parfümlerin geneli ise kalitesiz esans kullanımından dolayı notasız, seviyesizdir. bir gelir pir gelir, pat diye gider.
  • şişenin bire bir orjinali yapılıyor, şişesinden kutusundan anlarım diyorsanız yanılırsınız.

    kokusu derseniz eh çok yakın sayılır, lakin kokudan da anlayamazsınız.

    kalıcılık konusunda ve notalarda başarılı değiller.
    parfüm sıktığınız gibi kalmaz notaları vardır saatler geçtikçe koku değişir.

    bir diğer anlaşılma yöntemi ise parfüm başlığındaki spreydir.

    parfümü alın, sıkmadan kapağını açıp spreyeni çıkarın. ıçerisinde gümüş renkli bir hologram var ise orjinaldir, yok ise çöp.

    sahte ile gerçeği yan yana koyup çektim buyurunuz.
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    online alış-veriş sitelerinden alacağınız parfümlerin %99'u sahtedir.
    boyner, beymen, sevil ve sephora'yı tercih edin.

    edit: görsellere yeniler eklendi.
    tüm parfümlerde bu hologram yok. lâkin yine de o sprey kısımlarından anlaşılır. çünkü türkiye'de üretilen tüm sahte şişelerde aynı dandik sprey kullanılıyor.
  • kadınlar için çok rahat diyebilirim ki orijinal parfüm sıktığım gün herkes parfümün ne çok güzel kokuyorsun diye soruyor.
    bir ufak hile de söyleyeyim; çok etkilendiğiniz birisiyle buluşurken o imza parfümünüzü sıkın. etkileyemediğim bir kişi çıkmadı daha * test edildi onaylandı, kimya ve hormonlar gerçek arkadaşlar ve parfümleri doğru kullanmayı bildiğinizde her zaman işe yarar :)

    normal bir parfüm sıktığım gün (zara, avon gibi) kimse bir şey demiyor, ancak sarıldığım insanlar hııım güzelmiş diyor.

    açık parfüm sıktığım gün ise migrenim ve alerjim azıyor ve hayattan soğuyorum.

    edit:

    arkadaşlar imza parfümü ve dediğim etki parfüm markasından bağımsızdır. orijinal pahalı parfümlerin tek özelliği orijinal aromaları kullanmalarıdır, bunlar cildinizle bütünleşir, kendi ten kokunuzla iç içe geçer. sahte/açık parfümlerde ise orijinal aromayı mimik eden yan kimyasal/sentetik maddeler kullanılır, bu durumda koku teninizde kaldıkça ekşime yapar. başkalaşır. buna ek orijinal aroma alkol ile seyreltilir. yoğunluğu çok çok az olduğu için de kalıcı olmaz, tenle aroma bütünleşemez uçar gider.

    bana tek tek parfüm sormayın lütfen, sadece nasıl seçebileceğinize göre kendi izlediğim yol ile yardımcı olabilirim;

    hoşunuza giden bir ya da birkaç parfümün internetten notalarına bakın. sonra bu notaları içeren parfümleri araştırın. parfümerilerde gidip bu parfümleri bilek içinize sıkın (tek seferde tek parfüm lütfen) gün boyu sürekli sapık gibi bilek içinizi koklama isteği oluşuyorsa, oha çok iyi diyip diyip duruyorsanız tebrikler! parfümünüzü buldunuz, teninizle harmanlanıp muazzör bir şey oldu.

    eğer ki bu etki olmuyorsa denemeye devam. yılmak yok :d
  • 9 yıldır aynı kokunun çakmasını kullanıyorum ve kalıcığı muhteşem, sıkarken çok abartmazsam çok bayıcı bir koku bırakmıyor.

    her benle selamlaşan, bana sarılan, hatta yanımda belli bir süre kalan parfümümü sorar ve ben de açıklayamam ekonomik sorunlar diye swh

    şaka bir yana parfümü yapan adam da bir kimyager kendisini de tanıyorum. şişesinin tipini ben de beğenmiyorum ama yıllardır bu koku üzerime yapıştı artık herkes gibi ben de kendimi bu kokuyla hatırlıyorum.

    demem o ki her sahte parfüm böcek ilacı kokmuyor
  • anlamak için orjinal burun da gerektiğini gösteren yorumlar:)
  • üst ekleme: #152834925 bu entry son hâli diyebilirim.

    ekleme: mesaj kutum baya doldu sözlük yetişemiyorum. ben pek çok mağazanın parfümlerini özellikle denemiş biriyim koku hassasiyetim olduğu için. bazı mağazalardaki parfümlerin kalitesi bana göre çok iyi. en azından dolum ve sahte ürünlerde olduğu gibi kimyasal, çakma esans kokusu yok. kıyafetlerinizde de kötü koku bırakmıyor.
    günlük kullanım (üstümde bir parfüm kokusu olsun) için erkek ve kadınlarda: mavi
    bir tık daha kaliteli olmasını istiyorsanız erkek ve kadınlarda: zara, yves rocher, yves rocher biraz ne alaka gibi gelebilir ama gün içinde mağazaya uğradığınızda bir parfümün tester'ını deneyin. gün içindeki yayılımına bakın. başta çok kötü gibi gelebilir ama yayıldıkça güzel kokar ve notalar yayıla yayıla salar kendini.

    yani büyük mağazaları tercih edin.

    parfüm alırken dikkat edilecekler:
    -teninizde hangi kokunun daha uzun süreli durduğunu bilmeniz gerekiyor. odunsu mu çiçeksi mi baharat mı vs.
    -her zaman söylüyorum polyester ürünler giymeyin. içinde polyester varsa az olsun çünkü buna ne yaparsanız yapın o kötü koku asla üzerinizden gitmez.
    -ben daha çok doğal parfümden yanayım. kimyasal içerikleri olmayan, doğal parfümler. tabii tercih sizin.
    -lütfen orijinal parfümlerin kokusunu bilin ve ona göre alışveriş yapın. bir tanıdığım bir pazara gidiyor. zara'nın pink flambe parfümünü alıyor. başta koku aynı. sonra bana zara'nın parfümünü 85 liraya buldum bak nasıl diye koklatıyor. değil parfüm ona kolonya bile demezsiniz. ona söyledim sahte olduğunu ve hemen iade etti. her fısfısçıya inanmayın :)

    her türlü ikisi de zararlıdır ama sahte parfümler daha başka. şimdi orijinal, dolum, sahte parfüm olarak üç kısma ayırabiliriz bence. sahte parfümler yolda sizi durdurup "ithal ürünler, elimde bu kadar kaldı 150 liraya almak ister misiniz?" diye size sümük gibi yapışanların sattığı parfümlerdir. bunlar tabii ki pazarlarda da satılıyor. bunlardan mümkün olduğunca değil tamamen uzak durun. size dior parfüm sıkar orijinal zannedersiniz ama yanıltır. bu yüzden orijinal parfümlerin kokusunu bilmenizde fayda var.

    dolum parfümler orijinale yakın kokuların olduğu parfümlerdir. orijinale yakın diyorum çünkü çok kolay ayırt edilebiliyorlar. dolum parfümler kumaşına göre değişenlik gösterir. polyester, şişme bir monta sıkılan sahte veya dolum parfüm maalesef montunuzun içinden geçer ve birkaç yıkamayla da kurtaramazsınız. gerçekten çok iğrenç bir koku bırakıyor. şişme montun içinde pamuk, kaz tüyü gibi materyaller varsa zaten ondan zor çıkıyor. bazı dolumlar var gerçekten başarılı buluyorum ama biraz da tenine göre de değişiyor. notalarını çok başka ayarlıyorlar ama kiminde güzel tutuyor ve bazen dolum olduğu anlaşılmıyor bile. dolum parfümün geride bıraktığı kimyasalımsı bir koku var. işte o çok kolay anlaşılıyor. bir de belli bir süreden sonra o koku herkeste aynılaşmaya başlıyor. otobüste, tramvayda, herhangi bir mekânda bunu fark edebilirsiniz.

    orijinal parfümler aşırı ama aşırı belli ediyor kendini. bazen yanımdan geçen birinin parfüm kokusunu aldığımda eğer orijinalse ta içime kadar işleyebiliyor. bazen başımın döndüğü olmuştur kokunun güzelliğinden. ne iz bırakır ne farklı bir koku. notasına, ayarına göre bir etki bırakır sizde. her zaman orijinalden yanayım ama alamayanlar için de birkaç mağazanın parfümlerini tavsiye edebilirim. en azından o kimyasal koku olmuyor.
  • benim için en büyük fark sahte parfümü kokladığım an migrenimin tetiklenmesi. lisedeyken otobüste yanımdaki arkadaşımın çakma parfüm kokusuna dayanamayıp migren nöbeti geçirmişliğim var. bu istisnasız hep gerçekleşiyor. o ekşi koku, o yaşadığım mide bulantısı falan. düşününce bile bi şey oldum. çakma parfüm sıkacağına lavanta kesesi falan taşımak çok daha onurlu bi davranış.

    not: bu entryi migrenim yazdı. saygılar.
hesabın var mı? giriş yap