• engin geçtan kitabı insan olmakda bolca sözü edilen, ne odun, ne fırlama, ikisinin arasında gidip gelen şahıs
  • son zamanlarda sözlük semalarında kıymet-i harbiyesi olmayan insan tipidir ortalama insan. sadece sözlükte de değil, hayatta da bu böyle.."neden" soruları içinde bulunduğum hücrenin duvarlarına çarpa dursun sıkıntı giderek büyümekte içimde. neden ortalama olmak suç? neden illa ki büyük sözler, sivri ifadeler kullanmak gerekiyor farkedilmek için? insanın başkasının alanına,inancına,inançsızlığına saldırma sebebi nedir? selebiriti kültürü mü? andy abinin "herkeşler 15 dakikalığına bikbik olacak" lafını mabadından anlayanlar tarafından yargılanmasın istiyorum ortalama insan..

    bahsi geçen adam kutsal kabul edilen değerlere galiz küfürler savurmadan da yapabilir savunmasını ve dahi atağını..kim engelleyebilir ki insan içindeki dönüp duran düşünceleri? "allah yok"..tamam.."mustafa kemal hain"..tamam.."deniz gezmiş katil"..tamam..da peki neden? açıkla..reklamcı mantığı ile sloganlar atıyorsun ortaya, sonra da her iki terbiye özürlü uca mesafeli durana ortalama insan diyorsun..üst insan olmak istiyorsun..sistemin pompaladığı pop kültürün selebiritisi olmak istiyorsun..şöhret istiyorsun..samimiyetten uzaksın.. hani şu beğenmediğin ortalama insan var ya kat be kat samimi senden.."etliye sütlüye karışmıyor" diyorsun ya onun için, hassiktir ordan. etin ve sütün değerini biliyor o yalnızca..geçmişinin, aldığın terbiyenin, öğretilenlerin sonucusun sen ortalama olmayan insan!

    üst insan olmaya çalışıyorsun ya, altüst insan oluyorsun ortalamanın gözünde..
  • kesinlikle düz adamla karıştırılılmaması gereken adamdır. ortalama adamda herşey vardır ama ortalamadır. düz adam ise, düzdür bi numarası yoktur, düz adam aslında uçtur. ama ortalama adam öylemi tam ortada durur. ölçsen kendinin uçlara olan uzaklığını aynı çıkar. uçlara olan uzaklığın aynı çıkması onu düz adam yapmaz, onu istikrarlı kılar. ama düz adam uçlardadır, söz konusu uçlarda olması onu vasat kılar ama ortalama adam öylemi ya, ortalama adam candır.
  • iq seviyesi ortalamanın altındadır.
    (bkz: postmodern hata mesajları)
  • ortalama amerikalı için kullanılan tabirler:
    (bkz: average joe)
    (bkz: ordinary joe)
    (bkz: joe sixpack)
    (bkz: average jane) (bayan için)
  • aslında olmayan insandır.
    insanları ve onların değer yargılarını aritmetik değerler olarak gören zihniyetin kendini ötesinde göreceği bir çizgi yaratması için de kullanılabilen bir tamlamadır.
    insanların ölçülebilir özelliklerini toplayıp bölme usülüyle elde edildiğini düşünüyorum ancak, çıkan sonucun da hiç bir işe yaramayacağı kanısındayım. nedir bu ölçülebilir özellikler, kaç saat tv izledikleri, kaç gün tatil yaptıkları, diş fırçası markası tercihleri, omuz genşlikleri, tırnak uzunlukları, saç yoğunlukları..
    bu verilerin de yüzdelik dilimlerle incelenmesi gerekir ve dilim aralığının 7 milyarda bir olması en optimumudur.
  • nedense bana bir alman'ı çağrıştıran cümledir. bavyera bölgesinde yaşar, haftada 35 saat çalışır. iş çıkışında birasını içer. 2000 model station wagon arabası vardır.
hesabın var mı? giriş yap