• tarihçi doçent. karadeniz araştırma merkezi başkan yardımcısı. balkanlar üzerine kapsamlı çalışmaları var. son çalışması hazarlarla ilgili. birçok çevirisinin bulunduğunu da belirtelim.

    ukteyi unbeknown the black vermiş.
  • normal hayatta hayli tutuk bir yapısı olmasına karşın an itibariyle habertürk'teki yeni bakışlar adlı programda çalışma alanları arasında yer alan hazarlar konusunda yardırmakta, ortalığı cayır cayır yakmaktadır. moderatör nevzat çiçeğin de katkısıyla kendisi dışında hemen kimseye söz düşmemektedir.
  • geçtiğimiz yıl içerisinde profesör olan ve peter goldenın türk halkları tarihine giriş kitabını türkçeye kazandıran tarihçidir. kendisi ege üniversitesi türk dünyası araştırmaları enstitüsünde görev yapmaktadır.
  • corumludur. bogazici tarih mezunudur. yaklasik 13 yildir ege uni turk dunyasi arastirmalari enstitusunde calismaktadir. 2015/2016'da prof. olmustur. hazarlar konusunda ulkenin onde gelen birkac akademisyeninden biridir. yanlis hatirlamiyorsam turk dunyasi hizmet odulu de sahibidir.

    kendisinin ve yuksek lisans-doktora ogrencilerinin turkiye ortalamasinin uzerinde kalitede calismalari vardir.
    orijinal ve onemli eserler kaleme almistir.

    turkler ansiklopedisi, balkanlar el kitabi, dogu avrupa turk tarihi kitaplarinin editorlugunu yapmistir.
    an itibariyla:
    hirvat ulusunun olusumu,
    hazarlar,
    turklerin kokeni,
    iran ile turan,
    bey ile buyucu,
    ba'de harabil bosna
    kitaplarinin yazaridir.
  • mürdüm'de adalet, ordu, maliye ve hariciyenin devletin dirliği ve milletin birliği için olmazsa olmaz olduğunu anlatan türk akademisyen.
  • 1971 çorum doğumlu 1998 de boğaziçi tarih bölümü mezunu, gazi üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. 2016 da profesör olmuştur. halen ege üniversitesinde öğretim üyesidir.

    türkiyenin ilk düşünce kuruluşu olan avrasya stratejik araştırma merkezinin kuruluşunda yer aldı.

    37 ciltlik dev türk tarihinin ortaya çıkışına büyük katkı yaptı.

    türkiyenin ilk bölgesel akademik dergisi olan karadeniz araştırmaları dergisini yayınlamaya başladı.

    türk dünyasına hizmet ödülü bulunan osman karatay, 140 ın üzerinde makale ve bildiriye imza atmıştır.

    iran ile turan eseri benim favorilerimdendir.
  • https://www.youtube.com/…l/uckjuudlz1f8yqvjwtveewmw
    osman karatay hocamızın youtube kanalı,
    korona günlerinde makamından öğrencilerine, tarih ilgililerine dersler vermektedir.
    türk tarihine başlangıç için, özellikle göçebelik yorumu, tüm türklerin belleğine yerleşmelidir.
  • tarih konusunda ne derece alim olduğunu bilemiyorum ancak tarih alanında çalışan arkadaşlarımın söylediğine göre hakkını vererek bu işi yapıyor imiş. fakat diller ile ilgili yaptığı yorumların ve çözümlemelerin neredeyse tamamı bir fantazya ürünü. dilbilimin hiçbir alt disiplini kullanmadan yapılan hayal ürünü önermeler maalesef bunlar. 19. yüzyılın kıt bilgilerle ortaya atılan teorilere benzeyen laflar etmek için biraz geç kalmış gözükmekte. tavsiye falan vermek haddime değil lakin ciddiye alındığı ve gerçekten hakkını verdiği tarih ilminde devam etmesini rica ediyorum. dilbilimden, özellikle de tarihî-karşılaştırmalı dilbilim ve fonoloji yöntemlerinden bihaber şekilde dil teorileri hakkında yazınca ciddiye alınmaktan ziyade dilbilimciler için bir kara komedi unsuruna dönüşüyor yazdıkları. sayın karatay'ın dil üzerine yazdıklarını okuyan türk dilbilimcileri (eserlerinin başında teşekkür ettikleri de dahil olmak üzere) affedersiniz kahkahalar atarak gülüyorlar ve bunların yabancı dilbilimcilerin görüş alanı dışında kalmasından en azından memnun oluyorlardır. ayrıca ülkemizdeki akademinin girmiş olduğu durum da sayın karatay'ın eserlerinin tenkit edilmemiş olmasında tezahür ediyor. tenkit kültürünün yitirilmiş olması cesaret verici noktaya gelmiş görünmekte.
  • türk tarihi ve köken bilimi hakkında engin bilgilere sahip profesör. "iran ile turan" kitabını almayı planlıyorum.
  • şu an içi en iyi türk tarihçi.
hesabın var mı? giriş yap