• kız bildiğin intihar etmiş arabayı kullanan sarhoş, ehliyetsiz,deli bile olabilir ama bunların hiç biri gözümüzün gördüğü gerçeği değiştirmeye yetmiyor
  • alkolden ehliyetine el konulmuş, ehliyetsizsin
    araç sürerken cep telefonu kullanıyorsun, canlı yayın yapıyorsun
    bir insana çarpıp öldürüyorsun
    durmayıp kaçıyorsun
    evine gidip yatıyorsun
    polis gelip seni evden alıyor
    ve
    adli kontrol şartıyla salıveriliyorsun
    bu nasıl adalet?
  • genç kiz nasil hatali dedigim kaza. adamin ehliyetine el konulmuş , araba surerken telefon ile kayit yapiyor. muhtemelen alkollü. etrafta yaya gecidi de yok. ustelik hiz kameralari var.

    her turlu arac surucusu suçlu.

    yeni turkiye boyle iste. kiz olmuş gitmiş bir de suçlu cikmiş

    edit piaf :bir suru mesaj geldi. haber basliginda otoban yazmasindan dolayi millet kizi suclu bulmuş. homeros blv
    https://maps.app.goo.gl/4x8myuxmhlhtdhn68

    kenarda ki parmakliklar kopru viyaduk uzerinden asagi cop vs atilmamasi icin konulan turden.

    kaza bagdat veya vatan caddesinde olmus gibi dusunun. bahsi gecen yerde hiz limiti 50km/h

    orasi otoban degil. kaldi ki otobana ehliyetsiz cikmis birisi %100 kusurludur.

    gelen mesajlar gercekten evlere şenlik, arabayi ehliyet mi surüyor diyen mesajlar mi dersin, o vurmasa baskasi vuracakti diyenler mi istersin. bunlar zaten cevap vermeye degmez tipler.

    bir kaç kişi de gayet mantikli ve medenice ehliyetsiz arac surmenin asli kusur olmadigini belirtmiş.
    evet karayollari kanununda asli kusur olarak belirtilmiş haller var. ki 84. maddeyi acip okursaniz bunlar çok dar bir kapsamda degerlendirilmiş. ancak maddenin devaminda yazanlar okunmamiş. ölumlü kaza olmuş ve bir kaç adet ihlal var zaten. bunlar nedir? arac kullanirken telefon kullanmak. hiz ihlali , kavsaklarda hiz kesmemek. ayrica kaza sonrasi emniyet ve saglik birimlerine kazayi bildirmemek de zaten ayri bir suç.

    dolayisi ile bu kazadan surucu kaza almaz demek de ne bileyim.... ha burasi turkiye tecavuzu kabul eden adam ceza almiyor derseniz ona da eyvallah.
  • alkollu sürmeyeyim diye ertesi gün arabayı almaya ebesinin nikahına tıpış tıpış gitmişliğim çoktur. alkollu araç kullananlara çok güzel küfürler ederim.
    ancak buradaki kazayı alkolsüz biri de yapabilirdi vefat eden kişi kazaya davetiye çıkarmış hem kendi hem trafiktekilerin canını tehlikeye atmış. sevenlerine sabırlar dilerim.
  • yaya geçidi yok diye ölürsek ve ölen hatalı ise aq böyle düzenin.

    her türlü şoför hatalı.

    araba kullanmak dikkat işidir. gazın frenin yerini bilmekle stop ettirmemekle iyi şoför olunmuyor. uzmanlar 2 saniye gözünü yoldan ayırmanın telafisi mümkün olmayan şeylere yol açar derler.
  • (bkz: serbest bırakıldı)

    başka diyecek bir söz yok.
  • sürücü kişinin habere eklenen negatif yönlerini ele alalım ; olay yerinden kaçmış, canlı yayın yapıyormuş, 4 ay önce alkollü araç kullanmaktan ehliyetine el konulmuş.
    1:öncelikle olay yerinden kaçmaması lazımdı ama korkup kaçmış, durup kızı hastaneye yetiştirse sonuç farklı olma ihtimali olabilir belki ölmeyebilirdi.
    2: canlı yayın yapıyormuş, canlı yayın yapması kötü birşey değil tam tersi iyi birşey olmuş onun için, elinde yolun ortasında duran yayaların geçmesi yasak olan bir yerde duran kişiye çarpma anını çekmiş ve bu kamera sabit bir yerde duruyor yani elindeyken çekim yapmamış, sürüş kabiliyetini etkileyen bir durum yok o yüzden haber başlığına canlı yayın yaparak diye negatifliğe çekmeye çalışmışlar ama videoyu izleyen anlar.
    3: 4 ay önce alkollü yakalanmış. bize göre bir bağlantısı gözüksede mahkemede hakimin göze almayacağı bir şey. o anda alkollü değildi belki, 4 ay önceki bir şey bu an için etkili olmaz ama ehliyetsiz kullanıyorsa aracı bu suç olacağından etkisi olur.
    benzer bir olay bir akrabamın kızına oldu. onunda yaşı 14-15 civarıydı, araç sürücüsü kaçmadı tam tersi hastaneye götürdüler fakat vefat etti. ama sürücüye herhangi bir suçlama yöneltemedik çünkü suçlu o değildi, yola atlayıp koşan yiğenimizdeydi. bu arada araca hızlı gittiği ve ehliyetsiz ise ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza verilir, öldürme suçundan yargılanmaz
  • soforu canli yayin yaparken carpan arabadir. bu arabada canli yayin terorune ben bastan beri sinirliyim. kimse sizin araba surme ambiyansli sikik muhabbetlerinizi merak etmiyor. bu gerizekali moda nereden cikti bilmiyorum ama bu ornekteki gibi insanlarin canini tehlikeye atiyor.
  • buca'da otoban mi var mı. eğer normal otoyol ise aracın hızı 80-100 km değil gibi. aracin sol ön çamurluğu parçalanmış. hızı ve şiddeti siz düşünün. kız intihar etmiş demek ne kadar kolay. araba o kadar hızlı ki kızın basireti bağlanmış görünce. son anda kendine gelip kaçmaya calisiyor ama sürücü direkt çarpıyor. kendi canı çok tatlı çünkü. en azından manevra denemeliydi. muhtemelen kiz kurtulurdu. burada sürücüyü suçsuz göstermeye çalışanları allah'a havale ediyorum.

    edit: haberde çok net yol yazıyor. kazanın olduğu yer bir bulvarmış. hani otoban?

    edit2: şu an bulvar gibi yerlerde hız sınırı 82km/h. hata payı ile 90. (yanlişsam düzeltin) öleni suclu bulanlar, bulvarlarda insan görürseniz hızınızı kesmeden çarpıp kaçın. yaya suçlu nasıl olsa. hatta aracınızın önüne şu zombi filmlerindeki gibi önde sivrilen demir kaynaklatin. carptiginiz kişi kesin ölsün. intihar etti dersiniz sonra.
  • feci bir olumdur.

    fakat, surucu tertemiz trafik gecmisi olan, iyi aile babasi profilinde bir insan olsaydi yukarida "tutuklansin, asalim, keselim" diyenlerin hic biri konusmayacakti boyle. olay cok bariz cunku.
hesabın var mı? giriş yap