• 1833 - 1891 yılları arası yaşamış, en önemli eseri "el sombrero de tres picos" ile birçok yazara, besteciye, ressama ilham kaynağı olmuş granada doğumlu ispanyol yazar.
  • don kişot'tan sonra ispanya'da en çok okunan kitap olan el sombrero de tres picos'un (üç köşeli şapka) yazarı ispanyol politikacı, yazar. kanlı olaylara gebe 19. yüzyılın ortalarında radikal devrimciler arasına katıldığında daha yirmisine bile girmemiş olan pedro antonio de alarcon krallığa ve kiliseye kan kusuyor adeta gençken. ama sonradan dünün saray karşıtı adam orduya yazılıyor ve savaş meydanlarında boy gösteriyor. katıldığı fas seferi'nde san fernando hacı kazanıyor. daha sonradan politika ile daha yakından ilgilenmeye başlıyor ve milletvekili oluyor. vekil olduktan iki sene sonra koyu katolik olan paulina contreras reyes ile nikahlanıyor. artık evinde çocukların gürültüsü bitmezken, evin bir köşesine oturup şunları yazıyor: "evlendim ve yorgun düştüm... yaşamın günbatımı ne kadar da tatsız!" gittikçe mutsuz bir ihtiyara dönüşen alarcon 40 yaşında politikadan çekiliyor 54 yaşındayken de yazarlığı bırakıyor. 1891 yılında madrid yakınlarındaki valdemoro'da son nefesini verirken bile hiç mutlu olmuyor. geride ise pek çok eser bırakıyor ispanyol yazınına.
  • ismini aklımda; peder kıyafeti giymiş antonio banderas'ın alarko kombiye yaslanmış halindeki fotoğraf ile tutabildiğim (ama artık o resimden kurtulamıyorum), üç köşeli şapka adındaki kitabını da okuyup beğenmediğim (kitabın başında dönemin tarihsel durumunu anlatarak beni cezbetmişti) ispanyol yazar.
hesabın var mı? giriş yap