• roni size - simon says parçasına yaptığı vokalle tanıdığım rapper

    (bkz: ukte dolması)
    (bkz: ukte sarması)
    (bkz: erkek dediğin sarmalar)
  • çok orjinal bir delivery'si olan lyrical yeteneği yüksek siyahi bir hip hop sanatçısıdır.
  • desire albümündeki gun draws, rahmetli nate dogg ile söylediği i pledge allegiance ve mos def'in oh no isimli şarkısındaki verseleri ile ne kadar orjinal olduğu kanıtlayan queensli rapper.
  • çingene müziği espana cani'den tutun (halk arasında eskişehirspor bando müziği olarak da bilinir hahaha), progresif rock'ın hası the court of the crimson king'e kadar farklı sample'lar kullanmayı seven, son derece kompleks ve çok heceli bir kafiye tarzına sahip olan, yıllar yılı underground'daki duruşuyla kendini herkese sevdiren rapper.
  • underground çevresinde büyük yeri olan efsane mc.en çok simon saysşarkısıyla bilinse de solo albümleri ve organized konfusion'dayken yaptığı stress albümü efsanedir.
  • eski organized confusion üyesi, işi bilen herkesin top 10 listesine mutlaka koyduğu rapper. eski organized confusion derken arada marco polo'nun bize yaptığı şöyle bir güzellik var tabi. unutmamak gerekir;

    https://youtu.be/yomno_nkxwy

    ne kadar muhteşem bir rapper olduğunu anlamak için ptsd ( post-traumatic stress disorder) albümünü dinlemek yeterli olacaktır. herkesin seveceği bir şeyler öğreneceği bir albümdür. albümde yapılan iş anksiyete nedeniyle depresyona giren ve intihar etmeyi bile deneyen, bir astım hastasının sözleridir. böyle adamın yaptığı müziği bırak yanyana gelsek, sabaha kadar konuşsa gene dinlerim.

    genelde rapperları tekniği üzerinden değerlendiririm ama söz konusu pharoahe abimiz olunca bize laf düşmez. zaten teknik konusunda hakkında söylenecek çok ta söz yok. cidden her anlamda mükemmeldir.

    ptsd hakkında bir kaç kelime edecek olursam aslında albüm ve içindeki şarkıların ismine bakarsanız neden bahsettiğini anlarsınız. arada albümdeki favorilerinden the jungle, black thought ft'i olan ve ronaldo ve raul gibi uyum yakaladıkları rapid eyed movement gibi şarkılarla konu dışına çıkar ve sizi gene büyüler.

    bazen gene benim favorilerimden olan broken again ile sesininde ne kadar iyi olduğunu gösterir. hea bu şarkıda bir ayrılık mi anlatılıyor yoksa uyuşturucunun yan etkisi mi veya her ikisi de mi hala çözemedim.
  • değeri pek fazla bilinmemiş efsane rapçilerden birisidir. şuradaki flowu her babayiğit yakalayamaz.
hesabın var mı? giriş yap