• harry potter serisinin yedinci ve son kitabından bir karakter.

    --- spoiler ---

    sihir bakanlığı'nın düşüşü sırasında "sihir yaptırım dairesi" başkanı. yaxley tarafından uygulanan imperius laneti etkisi altında idi.

    --- spoiler ---
  • harry potter sersinin son kitabı ölüm yadigarlarında ismi sıklıkla geçen önemli bir karakter.

    --- spoiler ---
    kendisi sihirsel yaptırım dairesi başkanıyken önde gelen ölüm yiyenlerden yaxley tarafından imperius laneti altına alınır ve bakan scrimgeour öldürülüp, bakanlık voldemort'un eline düştükten sonra kukla sihir bakanı yapılır.

    ancak burada kitapların genel mantığı ile aykırı bir durum olduğunu düşünüyorum. harry potter'ı öldürme girişimiyle son bulan ilk savaşta da, kitaplarda takip ettiğimiz ikinci savaşta da imperius lanetiyle başkalarını kontrol ederek kullanmak, özellikle ölüm yiyenler tarafından sıklıkla başvurulan bir durum. barty crouch sr., harry potter ve minerva mcgonagall da birer kez kullanıyorlar bu büyüyü. ancak gözlemlediğimiz kadarıyla bu büyüye maruz kalanlar, büyüyü yapanın kontrolü altına girseler de biraz aptallaşıp insiyatifsizleşmekteler. pius thicknesse karakteri ise özellikle hogwarts savaşı'nda en önemli ölüm yiyenlerle birlikte oldukça hararetli ve fazla kaçabilecek bir arzuyla savaşın sonuna kadar savunmacılarla mücadeleye devam ediyor. burada bir ihtimal rowling, imperius etkisi altında dahi olsa thicknesse'in kendi karakterinin de aslında ölüm yiyenlere yatkın olduğunu göstermek istemiş olabilir diye düşünüyorum.

    --- spoiler ---
  • serinin son filmi olan harry potter and the deathly hallows part 1 da ingiliz aktör guy henry tarafından canlandırılan, cornelius fudge ve rufus scrimgeour dan sonraki 3. sihir bakanı'dır kendisi efendim. kitap boyunca imperius laneti altında olduğu için rufus scrimgeour'un öldürülmesi ve bakanlık'ın voldemort un eline geçmesinden sonra yeni yönetimin kuklası olarak ne yaptığının farkında olmadan hareket etmiş, yönetimi altındaki sihir bakanlığı tabir-i caizse tam bir propaganda bakanlığı'na dönüşmüştür. ancak hogwarts savaşı'nın sona ermesinden sonra lanetin etkisinden çıkıp kendine gelebilmiştir ama o saatten sonra büyücü milleti doğal olarak kendisini koltuğunda oturtmamış, yerine geçici bir süreliğine kingsley shacklebolt sihir bakanı olmuştur.

    son bölümün ikinci yarısında da kendisini izleyeceğiz.

    http://images3.wikia.nocookie.net/…s_thicknesse.png
  • bu herife imperius laneti yapan adama "seni tanımak istiyorum yiğidim" tarzı bir mesaj atmak istiyorum. kitapta imperius laneti kurbanın iradesinin güçlü olması ya da şiddetli bir hasar almasıyla ortadan kalkabiliyor. ama bu herif 1 yıl boyunca bakanlıkta sihir bakanı olarak kuzu kuzu kuklalık yapıyor, hogwarts savaşının ilk kısmında kendi iradesi olmadan düello ediyor üzerine bir sürü uğursuzluk büyüsü yiyor sonra savaşın ikinci kısmında tekrar savaşıyor. ya bu herif içi boş iradesiz kofti bir adam ya yapılan imperius laneti voldemort'un yaptıklarından bile güçlü ya da rowling kitabın devamında bu adamın lanet altında olduğunu unutup adamı ölüm yiyenmiş gibi yazdı.
hesabın var mı? giriş yap