• pizza stone da denilen bu aparat, fırında yapsanız bile pizzanın adabınca yapılması için işe yarar. hani pideci nasıl pideleri özel fırına atıyor da kürekle çıkarıyor, pizza da öyle evdeki fırında tepside pişen bir yiyecek değildir. ısıyı eşit dağıtması, uygun pişmesi, tepsilere konmaması için kullandığımız yuvarlak-kenarlıksız bir altlıktır.

    şöyle bir şeydir:

    http://ecx.images-amazon.com/…10l._sl500_aa300_.jpg
    http://www.pizzastones.net/pizza_stone.jpg

    diğer yandan chicago pizzası yapmak isteyenler tepsiye dökseler (dökseler diyorum bakın) daha uygun olur. aslında o da normal pizzadır biraz daha kalın ve bol malzemeli de... çok yerde, hamura baya bi kat çıkıyorlar. öyle kaldı o aklımda.
  • evde fırında pizzza yapmaya merak saldıysanız kesinlikle tavsiye ediyorum. pizzanın hamuru yumuşacık oluyor, sertleşip kalmıyor. şahsen dominosdan güzel olduğunu düşünüyorum.
    kullanımı da basit, önce fırında pizza taşını yarım saat kadar ısıtıyorsunuz, taş iyice kızıyor (taşın mahareti burada), daha sonra üzerine hazırladığınız pizza hamurunu yerleştiriyorsunuz. yalnız yerleştirmesi biraz sıkıntı kürek tarzı birşeyiniz olursa iyi olur. 10 dakikada kadar pişiyor pizza. sonra yemelere doyamıyorsunuz, gelsin kilolar :). yalnız ilk yapışlarda türlü sıkıntılar olabilir, zamanla alışıyorsunuz.
    aynı zamanda lahmacun, karadeniz pidesi falanda güzel oluyor.
    pizza tarifi olarak da şu adrestekini link kullanıyorum.

    pizza taşı türkiyede çok popüler değil bu yüzden biraz pahalı. yurtdışından amazondan falan getirtebilirsiniz. türkiyede ise epey araştırdıktan sonra bir firmadan ucuza denk getirdim, daha doğrusu yaptırttım. firma bilgisi isteyen yeşillendirebilir.
  • pizza ve hamur işi yapma meraklılarının kurtarıcısı. bulması zordur, bulunduğunda pahalıdır. tchibo'nun bu haftaki temasında yer alıyor kaçırmayın derim.
  • hamur işini sevdiğim için (memleket kaynaklı) ve evde sıfırdan kendim pizza yaptığım için almak istediğim ama uçuk fiyatı nedeniyle alamadığım hede.

    beyaz yakalıların mutfak merakı nedeniyle bu uyanık tüccar kısmı bunları ayakta düdüklemek için fiyatları uçurdular da uçurdular. sikindirik bir pizza taşı 250 papel. bu parayı verip alan beyaz yakalı mankafalar da tanıyorum.

    yurtdışına gittiğimde ne yapıp edip almak lazım. ha diyeceksin ki haziranda italyadaydın tam yerine gitmiştin neden almadın. aklıma gelmedi ki amk.
  • eminonu hasircilar caddesinde rahatlıkla bulabilirsiniz fiyatları da öyle üç haneli falan değil
  • şöyle bir marka var. yakın zamanda alıp deneyeceğim. ondan sona yorumları eklerim. bu tarz ürün crate and barrel'da da var. ama fiyatı biraz daha pahalı.
  • ısıya dayanaklı seramik malzeme.
  • homojen bir şekilde hamurun kurumadan pişmesine olanak sağlar. profesyonel pastane, pizza fırınlarının tabanlarında genellikle bulunurlar. doğrudan üzerine hamur koyarak kullanılabildiği gibi fırın ızgarası üzerine yerleştirilip tepsi ile tüm hamur işlerinde kullanılabilir. bir örneği için ,

    https://www.instagram.com/pedrastones
  • çelik levha** ile kıyaslamasını merak ettiğim "daş". yeşillendirilmeye açığım.
hesabın var mı? giriş yap