• pizza dükkanı
    (ara: pizza)
  • genellikle eve pizza siparis verdikten sonra kapi calinca 'pizzaci' geldi denir
  • altıncı nesil bir yazar.
  • restoranın kışın en sıcak, yazın en serin yerine konuşlanırlar. biz siparişler içinde yüzerken onlara gecede 8-10 sipariş gelir. geri kalan süre içerisinde yatış. direkt mutfak şefine bağlı oldukları için siz orada t bone steak derdine düştüğünüzde size pis pis sırıtırlar.

    maaşları ortalamanın üzerindedir. bugun bir restoranda 3000 tl den aşağı almıyor çakallar. yaptıkları işe saygı duymakla birlikte hafiften kıskanmıyor da degilim. yıllardır pizza yapmama rağmen onların yaptığı hamurun yanına bile yanaşamıyorum. tecrübelerime göre pizza ustası olmak için en az 6-7 sene sadece pizza hamuru ile cebelleşmek gerekiyor. o parmak darbelerinin başka açıklaması olamaz.

    sevgili davut usta. biliyorum şu anda millet yüzerken sen köşede çayını yudumluyorsun, en ufak bir işin ucundan tutmuyorsun. buna karşılık iki adet komi senin kaprislerinle uğraşıp duruyor ama margarita nı çok özledim. çook.
  • avrupada pizzaci olmak en boktan istir. 12 saat calisirsin(en iyi ihtimal) hep ayaktasindir aldigin maas cok azdir ki bu az olanin yarisi siyah paradir. pizzacinin normalde evi yoktur 5-10 kisi bir yerde kalirlar. haftada sadece 1 gun izinli olduklari icin para harcamazlar. ise sabah 5 dk gec gel yemedigin firca kalmaz (bkz: sikmeseler bari) ama isten gec cikmak adeta bir mecburiyet olmustur. zaten bu iste calisan yurtdisina cikip 5-6 yil calisip para biriktirip geri donmeyi dusunen adamdir genellde. yada ileride kendi dukkanini acip rahata kavusmak. ha yokmudur insan gibi yasayani vardir elbet ama patronu yabancidir ve sigortasini yatirir maasini zamaninda verir ayrica sendikali olma hakkina sahiptir. yilda bir ayda tatili vardir ki o ay tam maasini alir. yok eger patronu turk/kurt/arapsa yedin boku.
  • 11 yıllık arkadaşım olmakla beraber aynı zamanda da ev arkadaşımdır kendisi. o yüzden tüm pizzacılara karşı biraz daha güleryüzlüyümdür, sanki kapıma gelen pizzacı ev arkadaşımmış gibi.
  • tuhaf bir gulumseme getiren bir meslek, kisi.
hesabın var mı? giriş yap