• http://plagiarism-turkish.blogspot.com/ adresinden ulaşılabilen, anonim kişi(ler)ce ayakta tutulan ve türkiye'deki bilimsel ahlaksızlık mevzuları ile ilgili haber ve gelişmelerin arşivini tutan günlük.

    uluslararası bir konferansa türkiye'den katılan kişi olmanın neden utanç verici bir hadise olduğunu anlamak için birkaç yazı okumak yeterli ne yazık ki.

    türkiye'nin, akademik hırsızlıktan fason yayın ahlaksızlıklarına, üniversite bütçelerinin bölümler arası adaletsiz paylaşımından akademik yetkinlik kriterlerinin işlevsizliğine kadar, artık kemikleşmiş olan sıkıntıları, ülkenin diğer birçok problemi gibi yeni nesil, genç akademisyenlerin ilgisini bekliyor.

    bunu bir sorumluluk olarak addedip akademideki sıkıntıların ne olduğunu öğrenmek isteyenlerin faydalanabileceği arşiv çalışmaları çok çok önemli. bu bağlamda -burası yeri olmasa da- bu arşiv çalışmasını yürüten kişi(ler)e teşekkür etmek istiyorum.
  • bir kamu hizmeti. okuyun, okutun ki akademideki pislikler hasır altı edilip unutulmasın.
  • türk akademi dünyasının wikileaks'i.
  • turkiye'de akademik etik anlayisinin oturmasinda yardimci olmasini umdugum site.

    (bkz: tansu küçüköncü)
  • buralar hep dutlukken hayat ne kolaydi. uyduruk kose yazisi yazardin, yakalanmazdin. calar cirpar tez yazardin, hoca olurdun. simdi oyle mi kuzucuklarim? bakin amatoru, profeysinili web pazarinda ipliginizi satiyorlar. sekil hareket, devami gelsin kedi canlarim benim.
  • bu ülkede bilim yapmak yerine nasıl kendi kendimizi kandırdığımızın açık kanıtlarını ortaya koyan harikulade bir blog. üniversitelerde kurulan hanedanlıklar, akrabalık, çıkar ilişkileri ve yalakalıkla kazanılan ünvanlar... akademik kariyer için çoğu zaman makale yazmanıza bile gerek yok bu ülkede. 1. dereceden yakınlarınız sizden önce bir üniversiteye "kapağı atmışsa" sizinde en azından bir araştırma görevliliğiniz cepte oluyor. bu durum son yıllarda büyük şehir üniversitelerinde bile öylesine olağan bir hal aldıki kimse artık durumu sorgulama gereği bile görmüyor. taşrada ki tabela üniversitelerini hayal bile etmek istemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap