• kısaca pep. türkçeye siyasi nüfuz sahibi kişi olarak çevirilebilecek terim. toplumda önemli yerlere gelmiş siyasetçi, bürokrat, uluslararası örgütlerin yöneticileri, büyük vakıf, dernek ve sendikaların başkanları örnek gösterilebilir. ayrıca tanıma bu kişilerin birinci derece akrabaları, iş ortakları ve yakın arkadaşları da dahil edilir.

    rüşvet ve yolsuzluğa bulaşma potansiyellerinden dolayı finansal kuruluşlar tarafından yüksek riskli olarak görülmek zorundalardır. ayrıca işlemleri de yakından takip edilmelidir.
  • ortalığın amına koyar.tereddütsüz.
  • kamusal nüfuz sahibi kişi olarak kanunlarımıza girmiştir.

    "yurt içinde veya yabancı bir ülkede seçimle veya atama yoluyla kendisine önemli bir kamusal görev tevdi edilen üst düzey gerçek kişiler ile uluslararası kuruluşların yönetim kurulu üyeleri, üst düzey yöneticileri ile eşdeğer görev yapan diğer kişiler"
  • türkiye'de fatf dayatması ile mevzuata girmiş kavram.

    normalde bu pep'lere farklı muamele edilmesi lazım, özel inceleme yapılması, hemen hesap açılmaması gerek. riskli müşteri kabul ediyor bunları uluslararası regülasyon.

    gelin görün ki türkiye'de sen benim kim olduğumu biliyorsunculara karşı trajik bir mevzuat terimidir pep. türkiyede düşününki bir ak parti milletvekilinden ekstra şeyler istiyorsun hesap açarken, götünden kan alırlar bizim demokratik olmayan ve hukukun büyüteçle arandığı ülkemizde.
hesabın var mı? giriş yap