• yönetmenliğini stephen cone 'nin yaptığı 2017 yılı yapımı amerikan filmi. film, çocukluğunda önemli bir travma geçiren, 16 yaşındaki genç kızın, ünlü bir yazar olan teyzesinin yanında geçirdiği yaz tatilini ve orada tanıştığı arkadaşıyla ilişkisini anlatıyor.
    http://www.imdb.com/title/tt6053440/
  • princess cyd (2017)

    mubi'de karşıma çıkan ve neredeyse beklentisiz izlemeye başladığım princess cyd, ünlü bir yazar olan miranda ve entellektüellikten bir hayli uzak yeğeni cyd arasındaki, hem kuşak hem de karakter farkına rağmen birbirlerini tanımalarını dingin bir üslup ile anlatan, dramatik hadiselere ve trajedilere yer vermeden izleyinin kalbine dokunan, samimi, sade, yalın, sıcacık bir film. konu: annesini kaybettiğinde 8 yaşında olan cyd teyzesini o günden beri görmemiştir. yaz tatilini geçirmesi için chicago'ya teyzesinin yanına gönderilen cyd, burda hem teyzesini tanıma fırsatı bulacak, hem de sosyalleşmeye çalışacaktır. duru anlatısı, özellikle naifliği ve hoşgörülü miranda karakteriyle izleyicinin içini ısıtan film, cyd karakterinin büyüme ve olgunlaşma hikayesini de başarılı bir üslup ile anlatıyor. karakterlerin birbirlerini tanıma hikayesi oldukça başarılı işlenirken, gerçek sevgi temasıyla da izleyiciyi oldukça kolay etkiliyor film.

    7.6 / 10
  • içerisinde eskiden yeniye, dünden bugüne, yaşı büyük olandan küçük olana, x kuşağından z kuşağına, tecrübeliden tecrübesize edilen muazzam bir öğüt içeren yaz tadında bir stephen cone filmi.

    --- spoiler ---
    keşke sana bir cumartesi ikindisinde emerson, malille ya da virginia woolf okuyarak geçirdiğim üç saatten veya sevdiğim bir arkadaşımla sabaha kadar t.s elliot veya james baldwin tartışmaktan aldığım muhteşem hazzı tarif edebilseydim. keşke kiliseye gitmenin, teoloji okumanın, bilim okumanın, dua etmenin verdiği içsel tatmini tarif edebilseydim. ama yapamam, çünkü ben benim, sen de sensin. bu şeylerin bana verdiği tatmin duygusunu sana tarif edemem. bu imkansız.

    ve seni anlıyorum, kendi mutluluk kaynaklarını buluyorsun. kendi istediklerini yaparak. bu harika. olması gereken de bu. harika bir şey. ama dinle, bir şeyi yapıp diğerini yapmamak bir yetersizlik değildir. bir şeyi olup, başka bir şeyi olmamak. her birimiz farklı şekillerdeyiz, her birimizin farklı bir tarzı var. mutluluğumuz bize özgü. hayatta dengeli olma kuralı yoktur.
    --- spoiler ---

    edit: imla
  • neredeyse çerezlik denilebilecek, fakat özellikle suare sahneleri ile miranda ve cyd karakterlerinin iletişimi konusunda ilgi çekici bulduğum bir film. büyük bir beklenti olmadan keyifli vakit geçirmek için izlenebilir.
  • 4/10
    sinema ve televizyon mezunu biri olarak söylüyorum ki bu filmin yüksek puanlar ve olumlu eleştiriler almasının en büyük sebebi başrolün lgbt bireyi olması. son zamanlarda izlediğim en zaman kaybı filmdi.
  • odağına yerleştirdiği insanların o anki hayatına yakından bakmaktan başka derdi olmayan bir film.
    küçük bir zamanda küçük bir yerde küçük bir hikaye anlatıyor, insanlararası etkileşim, kendini keşfetme, ilişki kurma, duygu besleme gibi basit, olaysız şeyler anlatıyor.

    --- spoiler ---

    kızın teyzesiyle inşa ettiği ilişki, onun hayatına yaptığı ufak dokunuş, cinsel anlamda her deneyime açık olduğunu kendine ve başkalarına açıklıkla ifade edebilmesi, kendini ortaya koymaktan çekinmemesi, çocukluk travmasına rağmen anlamlı ilişki kurabilmesi, diğer kızın ve teyzenin farklı şekillerdeki yapayalnızlığı, olduğun gibi olmakta yanlış bir şey olmadığına dair tüm detaylar filmi özel kılıyor.

    --- spoiler ---
  • cyd karakterini canlandıran jessie pinnick'i afişte görmemle florence pugh zannedip izlemeye karar verdiğim film. benziyorlar bence. üstteki yazarlar konuyu özetlemişler. sakin sıcak bir film gibi başlarken sonlara doğru dağıldığını düşünüyorum. uyumadan önce izledim. yatağın altına girip izlemelik, büyük şeyler sunmayan bir film. izlemeseniz de olur.

    https://www.imdb.com/title/tt6053440/

    fragman

    (bkz: eşcinsel temalı filmler/#124452664)
  • mubi sayesinde izlediğim filmin en güzel sahnesi şudur:

    --- spoiler ---

    teyze olan miranda'nın hadsizlik yapan ergen yeğeni cyd'e ayar verdiği o mutfak sahnesi >>>> filmin geneli. o zamana kadar cyd'e uyuz olmaktan kendinizi alamıyorsunuz.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap