• gayet güzel kurgulanmış, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan oynadığınız epidemic oyununa sahip oyun evi. zanlımca istanbul'daki en başarılı oyun evlerinden biri. muhakkak denenmeli.

    [http://www.questistanbul.com/ http://www.questistanbul.com/]
  • taksim çevresinde gidilebilecek en güzel oyunlardan biri. istrapped ile başlayan kaçış oyunları maceramda taksim çevresi için pinhane ile en beğendiğim oyun evi diyebilirim. kurucuları çok kafa adamlar, oyun çıkışı siz içmeye çağırırlarsa şaşırmayın. çok emek harcadıkları belli. oyundaki bulmacalar da özgün nitelikte. boşa zaman harcatacak detay yok. spoiler vermeden hikayenin konusunu aktarayım;

    "doktor selim aksoy, insanlığın sonunu getirecek q1n1 virüsünü sentezlemenin peşindeydi. dr. selim'in yanına sekreter olarak yerleştirdiğiniz ajanınız zeynep uslu'dan uzun bir süredir haber alamıyorsunuz. yeteri kadar beklemiştiniz, artık müdahale etmelisiniz.

    planınız, zeynep'i ve panzehiri bulup virüsü yayılıma başlamadan durdurmaktı, ancak işler planlandığı gibi gitmedi..."
  • çok fazla gerçek kaçış oyunu tecrübesine sahip olmamama rağmen içeriye girdiğimde kurgudaki atmosferi hissettiğim ve akışına kaptırdığım oyun.

    pc oyuncusu olmak işe yarıyormuş bu tip oyunlarda. dolap açılmıyorsa zorlama, biri bir şeylerle uğraşırken arkasında dikilme, etrafı kontrol et, sınırlandırılmış alanı maksimumda kullan ve şifreleri çöz.

    oyun oldukça güzel ve sürükleyici dedim zaten. ben biraz mekandan bahsetmek istiyorum. mekan tabii ki bir doktor muayenehanesi ve içeri girdiğinizde aldığınız sterilizasyon kokusu hemen ortama adapte ediyor.

    spoiler vermemek adına hep içimde patlıyor yazacaklarım lakin ki gidin ve oynayın. sonra da oyunu yaratan adamlarla muhakkak sohbet edin. biz bir oturduk oyun çıkışı 3 saat sürdü muhabbet.

    yeni oyun yapsınlar, tadına doyamadık valla.

    süremiz de 3 kişi 48 dakika. ilk oyun için hiç de fena değiliz, ekibimizin gideri var gibi görünüyor. önümüzdeki oyunlara bakacağız.
  • bugün gidip gayet memnun kaldığımız oyun evi. senaryo da oyunlar da gayet iyi. kafa yormuslar belli ki.

    beklentilerinizi kesinlikle karşılayacaktir. tavsiye ederim.

    bu arada eve son gelecek sizseniz paralel evrende size kahve ismarlayan güzel insanlara sahiptir. devamını dileriz.
  • aynı ekiple gittiğimiz 15. evden kaçış oyunu.

    güzel bir konsepti, özgün bulmacalarla çok sağlam birleştirmişler. oynadığımız onca oyuna rağmen daha önce hiç karşılaşmadığımız tarzdaki düzeneklerin hastası olduk. ayrıca şimdiye kadar gördüğümüz en orijinal ipucu verme sistemine sahip kendileri. ayrıca ev oldukça geniş ve bu genişliği çok iyi değerlendirmişler. takım oyununa da ihtiyaç duyulan quest istanbul, gönlümüzü fethetmeyi başardı ve kesinlikle tavsiye ettiklerimiz arasına rahatlıkla girdi.

    tecrübe ettiğimiz diğer oyunlar ve kısa yorumları için: (bkz: #50436756)
  • iki mühendisin yarattığı muhteşem oyun. hikayesi, oynayanı interaktif bir şekilde olaya dahil etmesi, zekice bulmacaları ve oyun sahiplerinin centilmence tavırlarıyla oynadığım 10'un üzerinde odadan çıkma oyununda ilk sıraya yerleşmiştir. muhakkak gidilip görülmeli.
  • süper oyundur her şeyiyle. müthiş akıcılık, bulmacalar, akıllı bağlantılar. istanbul'un en iyi 3 oyunundan biridir. üstelik yaratıcıları çok iyi adamlar. ablama sayelerinde müthiş bir doğum günü yaşattım.
  • ıstanbuldaki evden kaçış oyunlarının iyilerinden biri. sürükleyici hikaye, orijinal düzenekler ve detaylar da çok başarılı.(ayrıca çok bakımlı ve temiz, o da bonus) kesinlikle tavsiye edilir.

    --- spoiler ---

    her oyunda illaki asma kilit ve şifre girmece oluyor ama onun üzerine bir sürü şey de ekleyebilmişler sadece rakamları bul şifre gir olmamış güzel olmuş

    --- spoiler ---
  • tek kişi bitirilemeyen evden kaçış oyunu.

    oyuna girmeden önce binadan etkilenme olasılığınız oyuna girdiğiniz saatin geç olmasıyla doğru orantılı olarak yükseliyor. oyuna başladığınızda ise evdeki ortam sizi içine çekerek hikayeyi içselleştirmenizi kolaylaştırıyor. oyundaki bulmacaları çözmek için gözlerinizi dört açmanız ve dikkatlice etrafı incelemeniz yeterli. böyle olsa da gözünüzün önündekini göremeyebiliyorsunuz ve bu anda ilginç ipucu verme yöntemiyle game master yardımınıza koşuyor. daha önce evden kaçış oyununa gitmeyenler için de oyunun kendi içinde giriş gelişme ve sonuç bölümleri barındırıyor. oyun içerisinde grubun gerilimini artırıcı faktörlerin yerli yerinde olması eğlenceyi katlıyor. üç ayrı son var ve biz mutlu sonlusuna eriştik. yalnız o selim beyi görünce "bu mu la selim bey?" diyebilirsiniz. o adamdan bu zeka pırıltısı hayret doğrusu.

    çok keyifli 60 dk yanında oyun sonrası game master ile sigara ve oyun kritiği cabası.
hesabın var mı? giriş yap