• kehf suresi 49.ayette geçen cümle.

    --- spoiler ---

    kitap (önlerine) konulmuştur. suçluların onun içindekilerden dolayı korkuya kapıldıklarını görürsün. "yazık bize! bu kitaba da ne oluyor ki, küçük büyük hiçbir şey bırakmayıp saymış" derler. yaptıklarını karşılarında bulmuşlardır. rabbin hiç kimseye haksızlık etmez.
    --- spoiler ---

    kimi meallerde senin rabbin, hiç kimseye zulmetmez cümlesi olarak da geçer.

    rabbin kimseye haksızlık etmez, diyerek kıyamet mahşer ortamı hesap zamanında kulun yapıp ettiklerinden detaylıca sorguya çekileceği, amel defterlerinin önüne konacağı ve yaratıcının herkese bu dünyada olmayan / tesis edilemeyen ve edilemeyecek olan adalet ile karşılayacağını anlatır.

    şimdi bu cümleyi cımbızla da çekebiliriz. aynı rabbin seni terk etmedi, darılmadı da... olduğu gibi.

    insan beşer, şaşar, hemen isyana meyilli. dünya denilen bu oyun sahasında her türlü numara var anasını satayım, haksızlık mı? yaşadığı ülkede diz boyu.

    ahiret inancı varsa insan sabrediyor. dünyanın hakkını bu dünyada alacaksın. ama öyle oluyor mu gerçekten? bugün köpek yavrusunun ayaklarını kesen zalim o köpeğe haksızlık etmiyor mu? 4 yaşındaki çocuğu açlıkla öldüren cani hem o yavruya hem onun annesine haksızlık etmiyor mu?

    vallahi ediyor. ama allah var, hesap var, ben kefilim diyor hesap günü kimseye haksızlık edilmeyecek diyor. belki bu ayet, bu cümle kula sabır, dayanma gücü veriyor.

    insanın isyan edesi geliyor, ekmeğin elinden alınıyor kimi zaman, bazen hiç yere mahpusa atılıyor, işçinin hakkı bırak teri kurumadan verilmesini, bazen hiç verilmiyor. bunları yapan da bu kitaba tabii değil mi?

    ama allah unutmuyor, biriktiriyor. kuluna şans üstüne şans veriyor. adam ne kadar kötü olsa da ona da şans veriyor, diğer kul bunu anlamıyor, madem o kadar adaletli neden hemen adalet gelmiyor diyor? der neden demesin, isyan edebilir. ama burda da konu kilitleniyor, defalarca sabredeceksin deniliyor aynı kitap tarafından.

    allahın adaleti keskin, terazisi çok hassas. öyle olduğunu düşünüyorum. bazen hakkını bu dünyada veriyor, bazense öbür tarafı bekleyeceksin. yapacak bir şey yok. sabret.

    kendi başına haksızlık mı geldiğini düşünüyorsun? her zaman bir başkasına daha büyük bir haksızlık gelmiştir emin ol. tecrübeyle sabit.

    isyan etmenin faydası var mı? yok. ama o haksızlıkları yapanın var ya onun hesabı çekilirken çekicen sandelyeyi oturucan önüne hadi şimdi müdüre konuş diyeceksin. o gün gelmeyecek mi? gelecek elbet.
  • çok ilginç bir zamanda karşılaştığım başlık ve içerik. hayır olur inşallah.
  • (bkz: siktirsin)
  • mülkün temeli olan, muhtaç olduğumuz mutlak adaleti bu dünya hayatında bulamayanlar kendi çarpık görüşleriyle sapmaya yeltenirler. onlar ahireti verip dünya hayatını satın alanlardır. oysa ki bu dünya hayatı bir oyun ve bir oyalanma, bir eğlence, bir süstür. gelip geçicidir. aldatıcı zevkten başka birşey değildir. geçici bir menfaatten, ahiret hayatının yanında bir yol azığından ibarettir. öyle ki geriye dönüp bakıldığında gerçekten de 3 günlüktür. ahiret ise durulacak karar yurdudur. ahirette çetin bir azab; allah’tan celle celalühu mağfiret ve rıza vardır.
    allah’ın vaadi haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın.
  • ağdalı arap cümleleri ile inaç tazeleme seansı .

    allah'ın hiç bir şeye gücü yetmez. çünkü allah bir hayal ürünü. yetmediğini her gün görüyoruz.

    kendinizi avutun ancak . o seni terk etmedi vs ayetleri okuyup "abi. tam ihtiyacım olduğunnda bu ayet karşıma çıktı. allah bana seslendi." diyerek boş boş aglayin. allah'ınız küçük kızın açlıktan ölmesine engel olamayacak kadar güçsüz. tecavüze seyirci kalacak kadar aciz.
  • calip cirpan bazi yetkililer sefa surerken uc kurus para icin sabahin korunde konserve kutusu gibi otobuste ise gitmeye calisanlar isyan etmesin diye insanlara soylenen baska bir soz.
  • ekşicilere düşük zeka verdiği için haklılığı tartışılabilir cümle.
  • üşenmedim tamamını okudum. anladığım tek sey başlığı açanın feyzli bir ağbi olduğu. teşekkür ederim.
  • din fakirin afyonudur sozunu kanitlayan bir baslik olmus. evet kardesim bu dunyada cok cektin, obur dunyada kralsin yahuuu.

    neden adil ve esit sartlarin olmadigini, politikaci maskesi altindaki hirsizlari, savas ekonomisinin ne oldugunu sorgulamadan, isyan etmeden aynen boyle yasamaya devam edin.

    aman ha sorgularsaniz direk cehennem icin tek yon bilet alirsiniz. yeterki bizim isimize burnunuzu sokmayin, biz bu dunyanin guzelliklerini hepinizle paylasamayiz. hem obur dunyada size 40 huri veya nuri, istege gore kirmizi sarap veya raki akan dereler falan verecekler unutmayin.

    dur bi saniye su ayi ortadan ikiye boleyim, hemen geliyorum.
hesabın var mı? giriş yap