• martina hingis ile olduğu yönünde söylentiler olan tenisçi.
  • martina hingis ile evlenmiş tenisci. bundan sonra sporcu ozelliğinden cok evli olduğu kişiyle birlikte anılacaktır.
  • martina hingis ile olan nişanını bozmuş ve nicole vaidisova ile birlikte olmaya başlamış adam.. 29 yaşında.. vaidisova 18 yaşında.. yaşı geçtim de radek ile nicole'ü yakıştırabilen varsa beri gelsin..
  • adam tişörtünü şortunun içine sokup oynuyor maçlarını.. eminim kazağını da kot pantolonunun içine sokuyordu 90larda.. bu haliyle hingis ve vaidisova kombosu yapabiliyor ama.. hala anlayabilmiş değilim..
  • gunumuzde agirlikli olarak servis-vole stiliyle oynayan ender teniscilerden biri. kariyerine iyi bir ciftler teniscisi olarak devam ederken o zamanki kocunun tavsiyesi uzerine biraz gec de olsa teklerde de boy gostermeye baslamistir.

    vasat bir geri cizgi oyuncusu olmasina ragmen ciftlerdeki tecrubesiyle etkili volelerini kullanarak siralamada hizli bir yukselis gerceklestirdi. servisleri cok guclu olmasa da, cok fazla ace atamasa da topu cok iyi yonlendirebilme yetenegi sayesinde turdaki en etkili serviscilerdendir. yillardir istikrarli bir sekilde ust siralarda yer almasinin ana nedeni ise mental dayanakliligi ve cok iyi bir taktisyen olmasidir. tenisi birakinca tenis kocu olarak kariyerine devam etmesi kuvvetle muhtemel gorunuyor.

    ozellikle onemli maclarda seyirciyi eglendirmek icin turlu sempanzelikler yapmayi ihmal etmez. sempatik bir teniscidir.

    su an en iyi cek tenisci konumunda. kariyerinin ilk yillarinda surekli jiri novak'in golgesindeydi ama daha sonra kendini ispatlamayi basardi. stepanek'den cok daha yetenekli olan ama zihinsel dayaniklilik ve istikrar konusunda surekli sinifta kalarak bir turlu beklenen basariyi gosteremeyen thomas berdych en iyi cek tenisci unvanini ele gecirmek icin onun tenisi birakmasini beklemek zorunda. rezalet worm dansi icin yorum yapmak istemiyorum. kasim ayinin son haftasinda londra'da gerceklestirilecek olan sene sonu masters cup turnuvasinda yer almak icin ugrasmaktadir an itibariyle. federer, nadal, djokovic, murray, del potro ve roddick'in simdiden katilmayi garantiledigi turnuvaya katilacak 7. ve 8. oyuncular icin en buyuk adaylar davydenko ve verdasco olsa da soderling, gonzalez, tsonga, cilic ve stepanek hala yaristan kopmadilar. onumuzdeki hafta oynanacak paris turnuvasi bu yarista belirleyici olacak.
  • 1-2 haftadır çok başarılı oynuyor. kendisini bu sene kazandığı sap open'ın finalinde mardy fish'e karşı oynarken izlemiştim stadda çıplak gözle. sezonun o döneminde de formdaydı. fakat bu kadar ofansif bir oyun oynamıyordu. servis vole oyununa biraz ara vermişti. şimdi kapalı ve hızlı sert zeminde tekrar servis vole oynamaya başlamış. basel'de 3 maç puanını değerlendiremeyerek djokovic'e kaybetti. paris'te de murray'i yendi süper bir oyunla. del potro karşısında del potro sakat olduğu için çok rahatken rakibinin maçı bırakması üzerine yarı finale çıktı. yarı finalde monfils karşısında çok güzel bir maç izledik. her birinci servisinde ve çoğu ikinci servisinde fileye çıktı. her ne kadar pek chip and charge yapmasada rakibinin servisinde de çok sık fileye çıktı. refleksleri çok iyi ve genellikle volelerini olması gerektiği gibi köşelere ve dip çizgiye doğru vuruyor. isabeti oldukça yüksek. vole almasını bilmeyen çoğu oyuncunun yaptığı gibi drop voleleri lüzumsuz şekilde kullanmıyor. maçı kaybetti; belki biraz da monfils'in seyirci desteği buna neden oldu. ama üst düzey bir tenis maçında böyle servis vole izlemeyeli uzun zaman olmuştu. kendisinin tenisi ilaç gibi geldi. ilerleyen yaşı nedeniyle daha az hareket etmek isteyeceğinden daha çok fileye çıkma ihtimali yüksek. inşallah sık sık böyle oynar da biraz değişiklik görmüş oluruz.
  • an itibariyle avusturalya açıkta ilk tur maçını kaybetmemek için tie break'te 150 km/saat'ten yavaş olmayan servisler yollamakta olan tenişçi.

    edit: rakibi ivo karlovic de servis sırası kendisine gelince 200'lerle vurmaktadır topa.
  • ilk macini kaybettigi davis cup final serisinin son macinda almagro karsisinda kostu, zipladi, dustu, uctu, kalkti, sicradi, sakatlanmanin esiginden dondu ama yilmayip maca devam etti. setlerde 2-1, 4. sette de 5-2 onde ve kupa icin servis karsilayacak.

    kariyerinin en fantastik performansini gerceklestiriyor su anda almagro karsisinda ve seyirciyi cildirtti!

    vay babasini sayin seyirciler!

    edit: derken almagro'yu 3-1 yenerek ulkesine 2. kez davis kupasini kazandirdi. prag o2 arena cilgin atiyor.
  • 1978 radek stepanek doğdu
    1980 martina hingis doğdu
    1981
    1982
    1983
    1984
    1985
    1986
    1987
    1988
    1989 nicole vaidisova doğdu
    1990 petra kvitova doğdu
    1991
    1992
    1993
    1994
    1995
    1996
    1997
    1998
    1999
    2000
    2001
    2002
    2003
    2004
    2005
    2006 stepanek ile hingis nişanlandı
    2007 stepanek ile hingis ayrıldı + stepanek – vaidisova ilişkisi başladı
    2008
    2009
    2010 stepanek ile vaidisova evlendi
    2011
    2012
    2013 stenapek ile vaidisova boşandı + 2013 stepanek ile kvitova’nın ilişkisi başladı.

    kaynak: http://tenistek.wordpress.com/…vaka-radek-stepanek/
  • az önce 485 liramı hiç eden şeref yoksunu. sette 5-2 öndesin, 5-5 yaptırıyorsun. sonra zorla tie break'e taşıyorsun maçı. hadi oldu 5-5 bi şekilde, eyvallah diyelim de, ben 7-1 biten tie break hiç görmemiştim. 7-1 ne demek ulan allahsız?
hesabın var mı? giriş yap