• almanya'da cdu/csu grubundan milletvekili. gazeteci. hamburg'un katoliği.
  • alman futbol federasyonu başkanı. mesut dünya kupası sonrası neden tayyip erdoğan'la birlikte fotoğraf çektirdiği ile ilgili alman kamuoyuna açıklama yapmak zorundaymış, bu onun menfaatine olurmuş.
    al işte, tayyip erdoğan'a karşı çıkan adamın kendisi de tayyip erdoğan'ı yaptığının aynısını yapıyor. demek ki neymiş, ideolojiden bağımsız güçlü olduğun her ortamda istediğin baskısı kurmaya çalışıyormuşsun.

    ulen alman dallaması, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz biz. sana mı kaldı mesut'u tehdit etmek? sonra almanya'da neden akp'ye bu kadar oy çıkıyor... bu nazi piçlerinin olduğu yerde az bile çıkıyor.

    dallamanın tipe bak hizaya gel
    mini adolf
  • liderler zarar gerçekleşmeden önce harekete geçen, önlem alan insanlardır. mesut özil fiyaskosunda nazizm eğilimini ortaya koymuş ama mesut kardeşimin olgun, ölçülü cevabına rağmen, henüz hak ettiğini bulamamıştır. biz ki alman milli takımında mesut'u izlemekten keyif alıp, alman milli takımının başarılarından memnunduk. almanya henüz kendi ayağına sıktığının farkında değil. alman pasaportlu türk asıllı gençlerimiz türk milli takımına akmaya başlayınca göreceğim grindel gibileri.

    herşeye rağmen, samimiyetine inanmasamda şunları söylemiş:
    "kendisine yöneltilen ırkçı saldırılar konusunda daha açık bir pozisyon almalı ve kendimi mesut özil'in önüne atmalıydım. yaptığım açıklamalarda daha açık ve net ifadeler kullanmalıydım.

    özil'e yöneltilen ırkçı saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. almanya futbol federasyonu olarak onu hayal kırıklığına uğrattığımız için üzgünüm.

    almanya futbol federasyonu olarak saygı, hoşgörü, fair-play gibi değerleri savunuyoruz. bana göre bir takım birlikte kazanır ve kaybeder. başarısızlık için sorumluluğu tek bir oyuncuya yüklemek saçma olur"
    ---
    ben alman düşmanı değilim ama bizlere düşmanlık yapan merkel kafasındaki alman yetkililere de "eyvallah" diyecek değilim. allah büyüktür, faşizme karşı tutumunuzu, dediklerinizi böyle yalatır işte.
  • ukraynalı bir iş adamından hediye aldığı 6 bin euroluk saati federssyona bildirmediği için, yoğun baskılara maruz kalarak almanya futbol federasyonu başkanlığından istifa etmek zorunda kalan kişi. türkiyeden bakınca acı acı güldürüyor bu tür olaylar.
    https://www.theguardian.com/…-grindel-resigns-watch
hesabın var mı? giriş yap